Tonutí

Tonutí https://www.databazeknih.cz/img/books/24_/245299/mid_tonuti-6JR-245299.jpg 4 78 19

Havran (M. K. Krefeld) série

< 2. díl

Populární detektiv Havran v novém kriminálním thrilleru bestsellerového dánského autora. Jedenáct nahých mužů, utopených ve speciálních boxech. Děsivý případ z dob NDR. Odhalená nevěra a agent Stasi, který zešílel. Za Thomasem Ravnsholdtem, přezdívaným Havran, přichází mladá krásná Louise s žádostí, aby vypátral jejího zmizelého bratra. Osamělého expolicistu si podmaní nejen její půvaby, ale i naléhavost prosby. A tak se společně s Louise vydává do Berlína vstříc vzrušujícímu dobrodružství s neodolatelnou ženou... a vstříc sérii nepředstavitelně zvrácených zločinů.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: , Paseka
Originální název:

Savnet , 2014


více info...

Přidat komentář

m2056
10.09.2023 4 z 5

Druhý díl s Havranem co svérázně vyšetřuje vás také bude bavit ale příběh je zde více zamotán než první díl přesto se čte dobře.

technik1965
01.06.2022 4 z 5

Dobre napísané aj keď prvý diel bol lepší, ale autor si nechal otvorené dvierka pre ďalší diel, určite si ho prečítam.


Andyska639
26.12.2021 4 z 5

Stejně jako první díl se mi i tenhle moc líbil. Zbožnuji detektivky a nejvíce od severských autorů. Píšou s tou správnou dávkou vyšinutosti, kterou mám tak ráda. Doporučuji.

Batigol555
26.04.2021 4 z 5

Zajímavě napsaný příběh s propojením 2 časových linek, za mě lepší než první kniha o Havranovi.

LutherKing
29.06.2020 4 z 5

Originální propojení příběhu o dvou časových linkách.

CharlesWard
10.10.2019 1 z 5

Ztráta času. Fanouškům prvního dílo rozhodně nedoporučuji.

mispulin
05.11.2018 5 z 5

Měl jsem čas, ráno jsem si vzal knihu a večer byla přečtená. A musím říct, že mně se tento příběh Havrana zdál lepší než ten první. Nečekal jsem, že to zvládnu tak rychle. Nechal jsem se unést dějem a nemohl přestat...
A jestli Stasi fungovala takovým způsobem, tak můžeme a musíme být rádi, že ta doba už je skoro 30 let pryč...

kannibal28
23.08.2018 5 z 5

Velmi dobrý príbeh zo severu presnejšie z dánska.Pri tejto knihe sa človek sa nenudí.Jedna z najlepších kníh čo som čítal vrelo doporučujem.

kn23
18.03.2018

Ako Vysinuti tak aj Strateni to lepsie zo severu.snad bude aj dalsi pribeh

klokan.1905
11.11.2017 5 z 5

Tonutí...
Druhý díl ze série Havran od Michaela Katze Krefelda...
I pokračování se mi strašně moc líbilo... Kniha se odvíjí ve dvou časových osách...
První je z roku 1989 z NDR (východní Berlín) a popisuje nám postavu plukovníka Haussera, který pracuje u tajné policie Stasi... A plukovník Hausser, i přesto, že v okolí se již demonstruje a převrat je opravdu za "dveřmi", se nezastaví před ničím...
Druhá časová osa - současnost (Dánsko, Christianshavn) a týká se našeho hlavního hrdiny, bývalého policisty Thomase Ravnsholdta (Havrana)... Tentokrát Havrana vyhledá s prosbou o pomoc žena Louise, která jej požádá, aby jí pomohl najít zmizelého bratra...
Opravdu se mi knížka velmi líbila, myslím si, že by si zasloužila být v červených číslech hodnocení (momentálně lehce pod 80%, tedy v modrých)... Strašně moc mě mrzí, že nakladatelství Paseka zřejmě již další kousky s Havranem, pro malý zájem, nevydá... :-(
U mě není nad čím váhat, jasných 5*

GiaMarie
13.10.2017 4 z 5

Doporučuji přečíst..

KláraJurdová
29.12.2016 3 z 5

Pomalejsi rozjezd, ale konec uz byl sviznejsi ;-)

siena
12.06.2016 5 z 5

Dočetla jsem a ještě dlouho mi bude běhat mráz po zádech a dělat se fyzicky špatně. A nemůže za to "pověstný" krutý styl severských detektivek, ale jeden agent Stasi a její praktiky...Je to druhá kniha M.K. Krefelda a nejspíš poslední, protože nakladatelství Paseka, z důvodu malého zájmu, neplánuje pokračovat ve vydávání.
Jak již bylo zmíněno v předešlých komentářích, samotné vyšetřování, konečné "vyřešení" trochu pokulhává. Autorovou velkou předností je ale brilantní vystavění příběhu. V Tonutí nás přenesl do východního Berlína, do podzimu roku 1989, kdy už lidé na náměstích demonstrují, kdy vedení NDR musí reagovat na změny ve východní Evropě, ale jeden agent zvláštního oddělení tajné policie Stasi se nemíní vzdát...tento ponurý a opravdu děsivý příběh propojil se současným pátráním, do kterého se opět zapojí bývalý policista Thomas Ravnsholdt.
Ocenění si také zaslouží překlad a redaktorská práce nakladatelství Paseka.

Sirius
07.04.2016 3 z 5

Ano, stále je dobře napsané a Havran je stále sympaťák. A ne že by mě nebavily obě dějový linky - samozřejmě je to jiné a samozřejmě i tentokrát zvládl Krefeld napsat dobře dalšího magora. Ale u Vyšinutých mě to bavilo víc... nemluvě o tom, že sem se hodí pořekadlo: opakovaný vtip už není vtipem. Podruhé jsem ještě tu šablonu: víc se budeme věnovat druhé lince a hlavní hrdina se občas objeví, aby to celý vyřešil, zvládl. Ale potřetí... už bych si rád přečetl díl o tom, jak Havran vyšetřuje, shromažďuje stopy a pak to na konci celý rozkousknul tak, že se k tomu dobabral sbíráním zrníček... když autor vypráskne takřka všechno v paraelní druhý dějový lince tak to nemá zkrátka takovej tah na branku, jak bych si u týhle literatury představoval.

Izu
23.01.2016 4 z 5

O fous slabší než Vyšinutí. Zajímavé je prolínání komunistického Berlína a činnost Stasi v minulosti, a pátrání Havrana v současnosti. Konec byl už trochu moc natahovaný. I tak všem doporučuju.

kikies
02.12.2015 4 z 5

Skvělá kniha, Krefeld umí napsat silný příběh, ale myslím si, že jeho silnou stránkou jsou krvavější a drsnější zločiny. Vyšinutí byli v tomhle jedineční. U Tonutí si cením především té historické složky. Bylo to skvělé, výborně napsané, napínavé, aktuální a zajímavé, ale slabší než Vyšinutí.

vineka
05.11.2015 5 z 5

Brilantní kniha. Havrana jsem si velmi oblíbila. Plný počet za děj i osvětlení dávné minulosti, jako v hodinách dějepisu.

Šárka5875
20.10.2015 4 z 5

Další kniha od M. K. Krefelda rozhodně není odpad. To může tvrdit jen někdo, kdo asi ještě odpad nečetl, a nebo toho celkově mnoho nepřečetl. O jaké knize ale můžeme s jistotou říct, že je odpad? Já bych si to netroufla tvrdit o žádné.
Příběh je svižný, napínavý, nechybí mu zvraty a myslím, že se dotýká velmi zajímavého tématu. Je psán stejným stylem jako Vyšinutí, tedy v několika časových linií vzájemně se proplétajících. Komu se líbilo Vyšinutí, rozhodně nebude zklamán ani tímto dalším příběhem s Havranem v hlavní roli.
Více v recenzi zde na databázi.

funch
08.09.2015 odpad!

Vyšinutí paráda,Tonutí bohužel zklamání.Ztráta času.