Hatšepsovet

Hatšepsovet https://www.databazeknih.cz/img/books/71_/71886/hatsepsovet-71886.png 3 13 3

Stojíme na břehu posvátné řeky Nil, kdy Horní a Dolní zemi vládne Hatšepsovet, nevlastní matka Thutmose III. Války utichají, rozvíjí se obchod a hlavní město Théby prožívá největší rozkvět. A zde se začíná odvíjet dramatický příběh nenaplněné lásky Hatšepsovet, boha žijícího na zemi, a člověka Menose. Autorka, opírajíc se o známá historická fakta, velice dobře literárním jazykem vylíčila život před 3500 lety, kdy je Egypt po dlouhé nadvládě Hyksósů opět samostatný... Prvé vydání této knihy.... celý text

Přidat komentář

-kaja.k-
04.09.2016 2 z 5

Mám ráda příběhy ze Starého Egypta, ale tahle knížka mě celkem zklamala. Hlavní hrdinové jsou dětinští a naivní, místo řešení čehokoli se opíjejí vínem. Nebýt zvolacích vět typu "Ach, milá Hatšepsovet, kdybys jen věděla!" a omílání některých myšlenek hrdinů stále dokola, měla by knížka asi tak deset stránek. Celou dobu jsem se nemohla začíst, a díky tomu si všimla i pár pravopisných chyb, což bylo další zklamání. Děj je poměrně jednoduchý, "intriky" jsou tu směšné.. Jediné, co se mi líbilo byly popisy-noci ve Vesetu, probouzející se krokodýli v Nilu a vůbec nádherná egyptská rána.

p.stranska
19.11.2012 2 z 5

je až moc útlá a čte se až moc dobře...taková pohádka...


Dandulka
18.05.2012 5 z 5

Příběh egyptské faraonky. Není to jen sbírka historických faktů, ale moc hezky napsaný příběh .Knížečka je útlá a moc dobře se čte.