Půlnoční romance

Půlnoční romance https://www.databazeknih.cz/img/books/12_/126148/bmid_hathawayovi-pulnocni-romance-72Z-126148.jpg 4 378 38

Hathawayovi série

1. díl >

Amélie Hathawayová se po smrti rodičů stará o své sourozence a má vskutku plné ruce práce. Nestýská si ale, bere to jako poslání, kvůli němuž dokonce rezignuje na založení vlastní rodiny. Snaží se nevidět, že vede vyčerpávající a předem prohraný boj nejen s nedostatkem peněz, ale především se starším bratrem Leem, který propíjí skromné rodinné prostředky. Náhlá zpráva o dědictví vytáhne Amélii z letargie. Hathawayovým by mohlo připadnout šlechtické panství, ovšem za předpokladu, že se Leo stane vikomtem. Kde je ale zhýralému bratrovi konec? Amélii se ho podaří najít jen díky nezištné pomoci Cama Rohana, charismatického vedoucího neblaze proslulé herny U Jennera. Vděk, který vůči němu cítí, ale brzy převáží cit zcela jiného druhu, ale hrdá Amélie je odhodlána si stůj co stůj zachovat svou nezávislost a hrdost. Pohádkově bohatý Cam si díky penězům vychutnal všechny světské požitky a poslední dobou ho stále více láká myšlenka na návrat ke kočovnému životu svých předků. Setkání s Amélií mu však vnese do života chaos. Dobře ví, že v ní potkal svou osudovou ženu – ale dokáže v sobě potlačit vrozenou touhu po svobodě a nechat vykvést lásku?... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Pro ženy

Vydáno: , Domino
Originální název:

Mine Till Midnight , 2007


více info...

Přidat komentář

Ewe291
08.10.2023 4 z 5

Cam Rohan ma zaujal uz v serii Cakanky a teda ani mne by nevadilo ze je Rom, vadilo mi len spravanie Amelie ale Cam to zvladal obdivuhodne. K tomuto uz nemam co dodat ma skoro vsetko ale uprimne mozem povedat, ze som ju citala len kvoli Camovi

Senza Jenka
08.08.2023 4 z 5

Romantika, erotika, trocha mystiky. Zábavné čtení. Na Rohana jsem se celkem těšila, i když jsem čekala něco trochu jiného.


nina3905
30.07.2023 5 z 5

Kniha poteší srdiečko každej romantickej dušičky. Toto je romantika ako vyšitá, čítajte.

haWranka
10.04.2023 3 z 5

Je to milá knížka, ale působila na mě spíš jako úvod do série. Jako kdyby autorka potřebovala představit novou partu hrdinů, ale nevěděla, jak to uchopit, takže místy to bylo hrozně natahované. A to mě mrzí, protože Rohana jsem si oblíbila už dřív. Uvidíme, jak to bude dál :)

beruzzka
25.10.2022 5 z 5

To jsem se zase do něčeho pustila! Miluji knihy od Lisy! Píše velice čtivě a hlavní hrdinové jsou chytří. Sice Cam nebyl svým autoritativním chováním můj idol, moc se mi kniha líbila.

allyska
27.12.2021 5 z 5

Po úžasných Čekankách jsem nečekala, že mě může další série tak nadchnout. Už se těším na další díly a na vývoj postav.

katkaq
20.04.2021 3 z 5

Kleypas ví jak psát a to jí člověk nemůže vzít. Je to nejlepší díl série? - Není. I tak si u něj člověk odpočne. Občas mě naštval Leo, který se potácí životem a nechává ostatní, aby řešili problémy za něj. Na druhou stranu tu byl Rohan - napůl Rom a napůl Ir. Bylo zajímavé sledovat, jak se v něm tyhle dvě stránky tloukly.

miruska1
08.04.2021 4 z 5

Zajímavý příběh......

Sara183
26.01.2021 4 z 5

Knihu som čítala ako poslednú zo série a prečitala som ju jedným dychom. Veľmi pekná, aj keď medzi moje najobľubenejšie stále patrí kniha o Winnifred a posledná zo série o Beatrix.

účetní
09.08.2020 5 z 5

Konečně jsem se dostala k tomu, abych se s velkým zpožděním pustila do této série od LK , v přestávce, než nám vyjde poslední díl Ravenelových, a samozřejmě to nemohlo dopadnout jinak, než že se mi kniha moc líbila. Musím se přiznat, že jsem tuto knihu už kdysi načala a po pár stranách jsem ji odložila, což bylo jen dobře, protože jsem později zjistila, že ji předchází Čekanky. Kniha se četla moc hezky, byla tak akorát dlouhá, děvčata Hathawayova jsou moc sympatická a setkání s Evií a Lillien a jejich muži bylo pěkné. Trocha té duchařiny mně u LK překvapila, ale v pohodě. Jinak už je vše napsáno v ostatních komentářích, takže se moc těším na druhý díl.

isner
20.06.2020 5 z 5

Nejnovější serie Ravenelovi je opravdu moc hezké počtení, tak mě zajímalo, jaké jsou dřívější knihy. Čekanky jsou taky moc hezké, ale tahle knížka mě až tak moc nezaujala, připadá mi to dost neskutečné, taky mě hrozně rozčiluje bratr Leo, je to sobec a slaboch. Hezké je setkání s postavami z Čekanek a hlavně taky pocit, že vím, jak život Evie a Sebastiana a ostatních plyne dál.
Cam Rohan je zajímavá postava, víc Ir než Rom, k Amélii se zachoval moc hezky, nejen on, ale i ostatní jí i celé rodině moc pomohli, takže všechno nakonec dobře dopadlo. Ale takový hezký pocit na duši i na srdci jako při Setkání s cizincem jsem necítila...

luci2
07.11.2019 3 z 5

Milý příběh vhodný pro klidné čtení. Neodolatelnou vášeň a stále jiskření v tomto příběhu nehledejte. Setkáte se zde s upřímným projevem lásky s velkou potřebou hlavní hrdinku chranit. Líbí se mi, ze ochranitelstvi není přemrštěné a krásně do příběhu zapadá. Nakonec jsem se přistihla, ze jsem na tyto počiny čekala a když přišli, tak jsem se jemně uculovala. Líbí se mi, jak autorka ve svých knihách propojuje různé postavy a tak se z bývalých hlavních hrdinu v jiném titulu opět setkáváte jako s vedlejšími postavami, jenz tvoří rodinu postav, na které se těšíte a čekáte jestli se v tomto příběhu objeví nějaký starý známý. To je co se mi na knihách od Lisy velmi líbí a možná i z tohoto důvodu je tak rada čtu. Takže, kdo tuto autorku nezná za mě ji vřele doporučuji, neboť její knihy jsou mou srdeční záležitosti.

petraj30
15.08.2019 5 z 5

Kniha mi přišla velmi rozmanitá, ale moc krásná, děj svižně plynul, oba hrdinové byli k sežrání:-)

Terez9119
27.11.2018 4 z 5

Milé. Opravdu milé. Cam mě v Čekankách úplně nezaujal, nedokázala jsem se naladit na jeho oblibu v nošení prstenů, ale jako hlavní hrdina byl kouzelný. Amélie byla sympatická, ale její zatvrzelé odmítání mě ke konci trochu popouzelo. Ještěže se Cam naopak odmítal vzdát. A ta duchařina na konci taky nebyla úplně pro mě. Nevím, čím to je, ale od Lisy se mi vždycky první knížka série zdá nejslabší. Snad budou ostatní zase lepší.
Věrné čtenářky zahřeje opětovné shledání s Lilian a Evii, já osobně jsem se ale radostí tetelila při každé Sebastianově větě.

luci33
05.08.2018 4 z 5

Nebylo to katastrofální, ale jiné série, třeba Vallerandovi, Čekanky, Stokehurstovi a jiné mi přišly mnohem lepší.

vcielka
21.06.2018 4 z 5

Nejak som nedokazala tak uplne prist na chut hlavnej hrdinke a fakt neviem co na nej Cam videl. Inak dobre. Zvlastne ze som si to po druhykrat precitala s odstupom tristvrte roka a mam z nej tie iste pocity. Uz sa tesim na Poppy. Myslim ze to sa mi ovela viac pacilo

avalonek
27.03.2018 5 z 5

Bála jsem se,že o Camovi Rohanovi už neuslyším.A nakonec nám autorka připsala příběh i o něm..Bylo to krásné romantické čtení,kdy jsem se nemohla odtrhnout a užívala jsem si každý kousek.

Ajwy
27.12.2017 4 z 5

Nebylo to špatné, ale po přečtení série Čekanek, mi tam prostě něco chybělo. Možná více humoru, možná více přátelství. Ale je to první kniha z této série a tak budu trpělivá. Každopádně, styl psaní této spisovatelky mám moc ráda a za mě 4,5 *

Lembac
01.12.2017 5 z 5

Na Amelii lezi tiha zodpovednosti nejen za tri mladsi sestry, ale i za starsiho bratra Lea, ktery se kvuli zivotni tragedii upiji k smrti. Spolu s rodinnym chranencem Merripenem se snazi rodinu udrzet pohromade, nejak ji zajistit. Pri jedne zachranne misi se Amelie seznamuje s Camem Rohanem - Romem, ktery ji zacne podporovat a pomahat ji. Hrda Amelie se nejdriv zdraha pomoc prijmout, ale i ona je nakonec rada, ze se ma o koho oprit.
Knizka tematicky navazuje na Cekanky, ale jejich znalost neni podminkou. Pribeh je ctive napsany, obsahuje malinke prvky nadprirozena ( ktere ale nerusi ) a poodhaluje multi-kulti zivot Anglie 19. stoleti.

ketvin
08.10.2017 5 z 5

Moc se mi líbí, že série navazuje na super sérii Čekanky - objevují se tu již známé postavy a je to moc milé je "znova vidět" :)

Kniha je moc hezky napsaná a do hlavních postav se člověk musí zamilovat...