Útěk z teritoria smrti

Útěk z teritoria smrti https://www.databazeknih.cz/img/books/26_/263919/bmid_utek-z-teritoria-smrti-TsV-263919.jpg 4 132 34

Útěk z teritoria smrti série

1. díl

Země se ocitla na pokraji zkázy a nová vláda vyhlásila Republiku Pravá Amerika. Bylo vyhlášeno stanné právo a všichni, kdo přežili, byli umístěni do přesídlovacích táborů. Nyní, o dvacet let později, objevuje trojice šestnáctiletých kluků temnou pravdu. Po celou tu dobu nesou cejch Podřadných. Společnost, která z nich má strach, z nich bez jejich vědomí vychovává objekty kruté zábavy. Jejich jedinou nadějí na přežití je utéct společně s dalšími příteli do vysněného nového teritoria. Sadističtí lovci a vládní vojáci jdou ale v jejich stopách. Pod vedením kluka přezdívaného Kniha a dívky Hope osiřelí chlapci a dívky hledají lepší život a současně dokáží objevit to nejlepší v sobě samých – v boji se svými nejhoršími nepřáteli.... celý text

Literatura světová Sci-fi Pro děti a mládež
Vydáno: , Yoli (ČR)
Originální název:

The Prey , 2015


více info...

Přidat komentář

nikol2178
20.06.2020 3 z 5

Začátek byl strhující, ale pak jsem měla problém tuto knihu dočíst. Nebyl to úplně můj šálek kávy, ale určitě zajímavá kniha.

Crozz
29.03.2020 3 z 5

Průměrná kniha, nevyužitý potenciál tématu, škoda romantiky pro mládež, ale číst se to dalo.


SmallLucia
16.10.2018 3 z 5

Přiznám se, že čtivost knížky je skvělá a jako oddechová četba mě bavila.
Postrádám u ní ovšem nějaký originální nápad, je to vlastně celé nějak slepené z Labyrintu, Hunger games a myšlenek druhé světové války.

6194
15.10.2018

Přečteno nejméně desetkrát. Kniha velice zaujala. Už podle obalu se dá říci že kniha je zajímavá a plná napětí. Já tuto knihu četla v mých devíti letech a doslova mi přinášela noční můry, proto nedoporučuji číst pokud máte slabší povahu. Ale i přes to jakou má kniha temnou stránku má velice zajímavý a smutný příběh a poukazuje na to co se může stát pokud nebudeme dostatečně opatrní.
Doporučuji 9/10

An52imal
14.10.2018

Nedočteno. První část zábavná ale po páru kapitolách druhé části jsem knihu odložila. Už to nebylo zajímavé.
Co jsem hodně ocenila byly krátké kapitoly. Četlo se to mnohem líp než kdyby byly dlouhé.
Takže celkové hodnocení: Pokud je tato kniha u vás v městské knihovně, půjčte si ji, přečtěte si první část a knihu vraťte. Kupovat knihu osobně nedoporučuju.

AnetaM
17.05.2018 odpad!

Od téhle knížky jsem nic neocekavala. A to jsem taky dostala. Příběh jako zkopirovany Labyrint s prvky z jiných knížek. Predvidatelny dej, nevykreslene postavy... K tomu autor všechno popisoval, jako kdyby čtenáři byli naprosto nechapavi.
Spoiler: Nejvíc me dostalo, jak se Kniha zastavil asi třikrát v divcim táboře (který byl přísně hlidany, ale kluka co tam pobihal si nevsimli) a pořád nabizel Hope, ze s nimi může odejít. Ona nechtěla, ale byla donucena. Taky ji zachránil asi třikrát život, ale to ona ani nepostrehla. Az na konci po požáru mu podekovala: "Tys mi vlastne pred chvili zachránil život, co? Tak teda dík, konečně jsi pro me neco udelal..."
Nebo me ještě napadá scéna, kdy se na Knihu a Hope zřítí strop tunelu. Každému hned dojde, ze se jim zatarasil strop a musí se udusit. Jenže naši hrdinové jen tapaji, dokud jim nedojde co se stalo. Potom si povídají o životě, párkrát omdli a nakonec je kamaradky zachrání.

pejty
29.04.2018 2 z 5

Takové nemastné a neslané. Docela chápu proč ta kniha byla ve výprodeji a proč nemůžu nic zjistit o tom jestli bude pokračování nebo ne.

Čte se to docela dobře, ale chybí tomu jiskra. Prakticky všechny napínavé situace nebyli dotažené do konce. Málokdy se mi v knize stalo, abych zatajil dech a hltal jednu stránku za druhou, aby zjistil, jak ta daná situace dopadla.

Největší kritiku ode mě však schytává konec knihy, kde mi to přišlo naprosto ujeté a kde bylo jasně vidět, že autor chce si připravit půdu pro další díl, kterého se ale asi nedočkáme.

KnihoMorka
12.04.2018 5 z 5

zajímavá kniha prahnu po dalších dílech

Liliana2006
20.02.2018 3 z 5

Tahle kniha byla opravdu slabá a moc se mi nelíbila rozhodně nedoporučuji....

tomas7320
30.01.2018 3 z 5

Prví třetina nebyla špatná, dobře se to četlo a slušně to odsejpalo, ale pak tomu začalo docházet dech a začala lehká nuda. Třetí část knihy gradovala a opět mne to vtáhlo zpět do děje. Bohužel nakladatelství Yoli pro malý zájem další díly už vydávat nebude a tím to pro mne končí a už se nedozvím příběh Knihy a Hope. Jinak to má tři díly, ale těch už se nedočkáme...

TaLu
23.01.2018 4 z 5

Musím říci, že první třetinu knihy jsem si velmi užívala. Sice postapokalyptická totalitní, až brutální společnost, rozdělená na kasty, není v tomto žánru ničím novým, ale zaujal mě styl vyprávění dějově bohatý, bez hluchých míst.
Napětí se s přibývajícími stránkami sice nevytratilo, přesto mi přišlo, jako by příběhu došel dech. Několik situací mimo logiku jsem přičítala tomu, že kniha je autorovou prvotinou.
Dočetla jsem rychle, ale samotný konec mi vyzněl jako nejméně propracovaná a nedomyšlená linka. Přesto příběh za přečtení určitě stojí.
Možná je určen spíše mladším čtenářům.
Tento typ literatury jsem si oblíbila po přečtení Hunger Games. Pokud se mladí čtenáři tímto způsobem seznámí s tím, co je člověk schopen ve válečných a totalitních režimech spáchat jiné lidské bytosti a pokud v nás přečtená slova zanechají touhu, aby se to již nikdy nestalo skutečností, pak tato kniha spolu s podobnými splnila svůj účel.

Suou
20.01.2018 2 z 5

Slabé...
Čakal som hon na ľudí, ale našiel som len postavy ktoré vôbec nejednali reálne,dej bol vcelku nepredvídateľný,a ešte ten koniec ... No proste aby sa mohol dej natiahnuť na 3 knihy. A ešte tie jeho sny ... No to bol už celkom vrchol... celý čas sa mu snívalo o niečom o čom ani nemal vedieť... do ďalších kníh sa nepustím, sú v anj a mne sa nechce vynaložiť toľká námaha na prečítanie tejto série.
Ale aby som povedal aj niečo pekné... kniha sa čítala naozaj rýchlo,mal som ju prečítanú asi za 2 dni a to som čítal málo...

dr.romca
22.12.2017 3 z 5

Kniha se mi líbila, ale je vidět, že je to určeno pro puberťáky. Má mezery v příběhu, ale četlo se to hezky. Chybělo mi vysvětlení, nebo alespoň náznak toho , jak to vypadá tam , kam utíkají.....

Alezi76
09.12.2017 4 z 5

Zajímavý příběh z postapokalyptického světa. Vesměs se to četlo dobře. Konec je hodně překvapivý.

Beky
25.09.2017 4 z 5

Svižné, napínavé a stehující.
Originální námět, překvapivý děj, zajímavá zápletka... :-)

Lenka40
24.08.2017 4 z 5

Velice zajímavě pojatý příběh. Knihu jsem měla přečtenou za dva dny .Četlo si to rychle příběh byl poutavý a akční. Kniha je rozdělena na tři části a docela mi přišlo líto ,že autor tu prostřední neudělal delší . Ale i tak mě se kniha velice líbila.

Veronicius
19.08.2017 4 z 5

Zajímavý příběh, řekla bych něco mezi Hunger games a Labyrintem. Bavilo mě, že je kniha vyprávěna z pohledu dvou lidí, kteří se pravidelně střídali, takže máte neustálý přehled, co se kde děje. Nejprve běží 2 samostatné dějové linie, které se později spojí a ucelí. Kniha má rychlý spád, je čtivá. Chybí mi hlubší prokreslení postav.

vlkove
07.08.2017 3 z 5

Příjemná jednohubka která neurazí. Příběh svižný, nápad dobrý a čtivost slušná. Jen u postav mám problém s vykreslením a nepříliš podrobnou charakteristikou. Náznak milostného trojúhelníku mě spíš otrávil než nadchnul, rozhodně by to tomuto příběhu je uškodilo. Knize nechybí určitá drsnost a právě ta zvedla mé hodnocení o jednu hvězdu.

katushah
31.05.2017 4 z 5

Knížka se dobře čte, vtáhne čtenáře do děje, děj se mi celkem líbí. Nemůžu si ale nevšimnout hodně podobných až stejných námětů, které byly v Labyrintu či Hunger Games. Je tam mnoho podobných věcí, takže jsem z toho trochu zklamaná a otrávená, už mi to nepřijde tolik originální. Každopádně jako oddechová knížka na léto je fajn.

Terry.89
19.01.2017 4 z 5

Zpočátku mě kniha nijak zvlášť nenadchla, ale četla jsem dál. Což seukázalo, jako velice dobrý nápad. Po slabším a trochu nudném začátku, se příběh pěkně rozjede. A knížku jsem následně měla přečtenou asi za 2 dny. Nejvíce se mi líbily části, kde se objevuje Hope. Příběh je možná trochu nadnesený, co se schopností hlavních postav týče, uvážime-li, že se jedná o děti, případně adolescenty. Ale je to sci-fi, tak proč ne :). Jen by mě zajímalo, jestli u nás vyjdou i další díly.

Štítky knihy

antiutopie, dystopie, kakotopie pro dospívající mládež (young adult)

Autorovy knížky

Tom Isbell
americká, 1957
2015  73%Útěk z teritoria smrti

Kniha Útěk z teritoria smrti je v

Právě čtených2x
Přečtených177x
Čtenářské výzvě14x
Doporučených7x
Knihotéce80x
Chystám se číst98x
Chci si koupit21x
dalších seznamech6x