Harry Potter a Ohnivý pohár (ilustrované vydání)

Harry Potter a Ohnivý pohár (ilustrované vydání) https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/418385/bmid_harry-potter-a-ohnivy-pohar-mig-418385.jpg 5 186 18

Čtvrté dobrodružství Harryho Pottera v ilustracích Jima Kaye! V Bradavicích se bude konat Turnaj tří kouzelníků. Zúčastnit se ho smí jen studenti, kterým už bylo sedmnáct let, a tak Harry Potter zatím alespoň sní o tom, že turnaj jednou vyhraje. Jenže když o Halloweenu Ohnivý pohár vyřkne své rozhodnutí, Harry s úžasem zjistí, že je mezi vybranými. Čekají ho smrtící úkoly, draci a temní čarodějové, ale s pomocí svých nejlepších přátel Rona a Hermiony to Harry možná… přežije.... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , Albatros (ČR)
Originální název:

Harry Potter and the Goblet of Fire: Illustrated Edition , 2019


více info...

Přidat komentář

Housebox
21.04.2024 2 z 5

Bavilo mě, že si tam nějaký random týpek hraje na čaroděje a má srandovní hůlku, která vypadá jak klacek, který našel na sídlišti pod stromem. Nebavily mě tam scény s kouzlama typu expecto patronom.

Sitting-Bull
10.02.2024 5 z 5

Nádherné ilustrace posouvající úžasný příběh ještě na vyšší level.


Sybelle
11.10.2023 4 z 5

Další krásné počtení doplněné krásnou grafikou. Když porovnám film a knihu je tu oproti předchozím dílům už více rozdílů. Tím nehaním filmy. Všechny se mi líbili. Ve výsledku se dostanete ke stejnému konci, jen s trochu jiným průběhem. Ovšem jen v knize se seznámíte s domácí skřítkou Winky a dozvíte se, co dělal Dobby po svém propuštění. A další zajímavé informace o jiných postavách. Už se těším na další díl.

Ayla767
20.09.2023 5 z 5

Jsem okouzlena tímto ilustrovaným vydáním :-o .
Harryho Pottera jsme poznali v sérii britsko-amerických filmů spisovatelky J. K. Rowlingové.

Seznámili jsme se Harrym Potterem, který se přes počáteční odpor tety a strýce stal studentem školy čar a kouzel v Bradavicích .

Ve vlaku se seznámil s Ronem Weasleyem, Hermionou Granrerovou a nesmíme zapomenout na jejich spolužáka Draco Malfoye.

Kouzelný je i překlad do češtiny, už jen názvy kouzelnických kolejí Nebelvír, Zmiozel, Havraspár a Mrzimor.

Vážený profesor Albus Brumbál a můj oblíbený Severus Snape :-).

Příběh Harryho a jeho kamarádů je pohádkový pouze v příbězích
Harry Potter a Kámen mudrců
Harry Potter a Tajemná komnata
Harry Potter vězeň z Azkabanu
Harry Potter a Ohnivý pohár.



Věřím, že toto ilustrované vydání bude v budoucnu milou vzpomínkou na babičku, prababičku a možná i na praprababičku :-).

Lienilda
26.05.2023 5 z 5

Opět neskutečný zážitek, nejenom příběh ale i velkoformátové ilustrace. Přišlo mi, že obrázků oproti předchozímu dílu buď zůstalo stejné množství nebo ubylo, ale vzhledem k tomu kvantu textu se není co divit. Moc se mi líbí jak jsou strany různobarevné nebo alespoň zašedlé, takže v budoucnu nebudou vypadat ohmatané. Rámeček u nové kapitoly byl taky hezký. Prostě celkové geniální, nádherné, doporučuji spíše odrostlejším fanouškům pro doplnění sbírky. A až si moje ruce odpočinou :) vrhnu se na 5.díl. PS: Pobavila vložená zatoulaná redakční poznámka "Profesorka Vektorová níže je s k" Věta pokračuje... A někde dále je pro změnu profesorka Vectorová.

Booky84
26.02.2023 5 z 5

Každé nové ilustrované vydání je ještě lepší než to předchozí. V knize se pořád něco děje a čte se jedním dechem a k tomu ty opravdu nádherné ilustrace, některé se mi líbí víc než text samotné knihy. :-)

efka.saf
18.02.2023 5 z 5

V tuto chvíli rozhodně nejlepší díl! Nášlapný dějem k prasknutí, který nenechá čtenáře vydechnout až do samotného, velmi depresivního závěru. Honba za pohárem byla nesmírně zajímavá, atraktivně byla zamotaná i vztahová linka, neméně zajímavý byl i průvan způsobený reportérkou. V závěru Pán Zla povstal a má rozhodně nemalé plány a pro nás začlo postupné loučení s některými oblíbenými postavami. Těším se na další díl, poslední ilustrovaný, poté přejdu na klasická vydání.

Astridka
27.05.2022 5 z 5

Harry Potter je prostě NEJ. 4. díl se mi moc líbil a už se těším na další. :))))))

lily_maleckova
06.01.2021 5 z 5

BOŽÍ BOŽÍ BOŽÍ!
přečteno znovu a tentokrát v ilustrované edici, obrázky moc hezky doplní příběh :)

Rainbow_Owl
03.12.2020 5 z 5

Za mňa najlepšia časť série HP, príbeh sa postupne dostáva do temnejšej časti. Trojčarodejnícky pohár, nové postavy, nové čarodejnícke školy. A môžeme pokračovať v maratóne HP ďalšou časťou. Síce už nie ilustrovanou, ale rovnako čarovnou.

TeoK7
31.10.2020 5 z 5

Jeden z mých nejoblíbenějších knih ze série Harry Potter

Corso
30.09.2020 4 z 5

Ja neviem, ale vzdy sa pri stvrtej knihe zaseknem a nie a nie docitat. Nakoniec som to dal a ako vzdy, ilustovane vydanie je "le krasota" :) Ale jej vaha je uz za hranicou, kedy knihu mozem pri citani drzat na pupku :) Ze tento komentar nehovori nic o samotnej knihe a pribehu... tam dole nizsie mate 500 dalsich komentov :)

Adele02
17.09.2020 5 z 5

První díl sérii, který pokaždé spolehlivě obrečím, jak knihu, tak film... a je zřejmě úplně jedno, kolikrát se k jednomu z toho dostanu. Ohnivý pohár je v mnohém vyspělejší a je jasné, že s nadcházejícími temnějšími tématy bude ještě víc.
A stejně si myslím, že by byl Voldy ten nejlepší řečník vůbec.

karolina5333
14.03.2020 5 z 5

Je to čím dál, tím lepší!

Veronikados
18.02.2020 4 z 5

Kniha byla jedna z lepších ze světa HP a autorka rozhodně udělala veliký pokrok v ději. Doporučuji. Dávám 87% (za mě 4.4 hvězdičky)

elenai
07.01.2020 5 z 5

Pamatuju si přesně ten okamžik, kdy jsem Ohnivý pohár poprvé otevřela. Spala jsem u sestřenice a ta na mě byla naštvaná, že se jí dostatečně nevěnuju... Ale vždyť to byl Harry Potter!

Od té doby jsem celou sérii četla několikrát. Pořád má své kouzlo, byť i já už shledávám některé pasaže lehce naivní.

A co miluju na tomto dílu? Je jako chameleon. Obsahuje jak veselé pasáže (Mistrovství světa ve famfrpálu, vánoční ples), tak ty napínavé (všechny tři úkoly Turnaje tří kouzelníků), ba přímo děsivé (události po získání Poháru).

Dále tu máme dvě nové kouzelnické školy a jejich studenty, hnutí za skřítky a vyvíjející se vztahy v ústředním triu. Musím přiznat, že mě v tomto ohledu štval Ron. Byl strašně konfliktní.

Rowlingová umí čtenáře pořádně napínat. Je opravdu mistryní spisovatelského řemesla. Události a děje z kouzelnického světa dávkuje postupně, ale stále přitvrzuje.

Od tohoto dílu by rodiče měli i uvažovat nad tím, jestli jsou jejich děti dostatečně zralé si knihu přečíst.

O ilustracích už tu snad ani nebudu trapně básnit. Předčily mé očekávání a je jich fakt hodně. Exkluzivní nádhera!

Orange8knihomol
02.01.2020 5 z 5

Harry Potter je prostě láska na první pohled... Příběh byl více než brilantně promyšlený. Děj opět akční, dobrodružný, místy vtipný, postavy vykresleny do detailu. J. K. Rowlingová je fantastická spisovatelka, která má snad neomezené množství fantazie a nápadů. Vydání s ilustracemi Jima Kaye je naprosto kouzelné a ještě více čtení zpříjemňuje a utvrzuje v tom, jak jsou knihy o HP úžasné. Klidně bych hodnotila 10 hvězdičkami z možných 5, neboť HP je dvakrát, ne-li vícekrát, lepší než jiné knihy, kterým jsem udělila 5 hvězdiček... Myslím, že ten, kdo HP ještě nečetl, dělá obrovskou chybu, takže pokud jste ho ještě nečetli, honem do knihovny! :D Rozhodně DOPORUČUJI, jedná se o mé nejoblíbenější knihy, jaké jsem kdy četla.

ajla5
02.11.2019 5 z 5

Zatím rozhodně nejlepší díl.