Harry Potter a Kámen mudrců (ilustrované vydání)

Harry Potter a Kámen mudrců (ilustrované vydání) https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/494529/bmid_harry-potter-a-kamen-mudrcu-K0t-494529.jpg 5 747 139

Příběh Harryho Pottera znovu ožívá. Zcela nové ztvárnění kouzelnického světa od ilustrátora Jima Kaye. Nové, bohatě ilustrované vydání příběhů čarodějnického učně Harryho vás očaruje. Až do svých jedenáctých narozenin si o sobě Harry myslel, že je jen obyčejný chlapec. Pak ale dostal soví poštou dopis, kterým byl zván ke studiu na prestižní soukromé Škole čar a kouzel v Bradavicích, a jeho život se rázem proměnil…... celý text

Žánr:
Literatura světová , Fantasy , Pro děti a mládež

Vydáno: , Albatros (ČR)
Originální název:

Harry Potter and the Philosopher's Stone: Illustrated Edition , 2015


více info...

Přidat komentář

Sitting-Bull
10.02.2024 5 z 5

Nádherné ilustrace posouvající úžasný příběh ještě na vyšší level.

kopeceli
04.02.2024 5 z 5

Příběh sám je naprosto úžasný, čtivý, zajímavý. Vyústění mi opět udělalo nezřízenou radost, i když už jsem knihu četla podruhé.
V tomto vydání zvlášť oceňuji překrásné ilustrace, ten chlap je skutečný mistr! Požitek ze čtení je tak dokonalý.


marketa3815
29.01.2024 5 z 5

Mladší dcera četla v 9 letech a z prvních dvou dílů byla nadšená, třetí díl zvládla ještě celkem bez problémů, ale 4. díl už ji potrápil svým rozsahem. Kapitoly jsou pro tak malé děti moc dlouhé a rozsah až gigantický, a to už má přečteno 270 knížek. Knihy se jí líbily, první dva díly nejvíc, ty další 2 už trochu méně. Z ilustrací je unešená. Pátým dílem zatím pokračovat nebude.

Bee240
03.01.2024 3 z 5

K této knize už bylo nejspíš vše napsáno. Určitě nemusím psát o čem je příběh malého Harryho Pottera.

Řeknu jen že mě velice mě překvapilo kolik situaci je jinak oproti filmu.
Celkově se to četlo dobře. A mohu říci že knižní spravování je rozhodně lepší než film.

V.Lenka
09.12.2023 5 z 5

Harry Potter mne v době svých prvních vydání naprosto minul, ale teď jsem se k němu dostala s dětmi, u kterých tedy bylo pořadí lego, film a následně mnou předčítaná kniha. Mne i syny (7 a 9 let) kniha naprosto pohltila. Je to napínavý a dobře vystavěný příběh, který nás hodně bavil. Líbilo se nám srovnávat film a knihu. Kniha oproti filmu obsahuje i komické situace.
Mladší syn kreslí i výjevy z příběhu či si je hraje s legem. Doporučujeme.

alcahanca
26.11.2023 5 z 5

Po knize jsem sáhla v rámci čtenářské výzvy - kniha, kterou nebudete číst poprvé. Harryho Pottera jsem četla několikrát, ale toto krásné vydání s kresbami od Jima Kaye poprvé. Ilustrace jsou překrásné, perfektně doplňují děj, který rychle ubíhá. Velmi nostalgický návrat do Bradavic, kde vždy objevím něco nového, co jsem už zapomněla. A proto hurá na další ilustrovaný díl.

Kate3003
23.11.2023 5 z 5

Příběh Harryho Pottera jsem četla už po několikáte a opět jsem si ho užila. Příběh znám jako své boty, protože kromě té knižní verze jsem asi milionkrát viděla tu filmovou a i přestože neobsahuje úplně všechny scény tta hlavní linka je zachována.
Toto vydání mě stejně jako většinu zaujalo krásnými ilustracemi. Celkové zpracování knihy je úžasné, protože nejen že je doplněna o ilustrace oblíbených postav,ale každá strana je velmi povedeně graficky zpracována. Trošku už pokulhává rozložení textu na jednotlivých stránkách. Přijde mi totiž že si nikdo moc nelámal hlavu změnou formátu a zachoval text tak jak byl použit ve vydání bez ilustrací. Proto jsou některé řádky zvláštně useknuté.
Poprvé jsem knihu četla hned při jejím vydání, což bylo před tím něž se objevilo filmové zpracování takže si už úplně nevybavuji jak jsem si většinu postav představovala předtím než jim byli dodány již známé tváře herců. Ilustrace od Jimma Kaye jsou opravdu nádherné i když někdy se úplně nesetkávají s mou představou o postavě.
Uznávám, že za ty roky co sleduju filmy je mé vnímání ovlivněno hereckým obsazením, ale přesto bych si třeba školníka Filtche představila trošku jinak. Možná i Hagrida, který by měl mít dle mé představy trošičku jiný výraz tváře. Hermiona je zde naopak zachycena věrněji knižnímu popisu než jak ji představuje film (I když bych si pro film nedovedla představit nikoho lepšího a jeho obsazení je skvělé).

KarolK.
25.10.2023 5 z 5

Tak jsem se opět po čase vrátila do Bradavic a to v doprovodu nádherných ilustrací Jima Kaye. Krásný zážitek.

Ayla767
20.09.2023 5 z 5

Jsem okouzlena tímto ilustrovaným vydáním :-o .
Harryho Pottera jsme poznali v sérii britsko-amerických filmů spisovatelky J. K. Rowlingové.

Seznámili jsme se Harrym Potterem, který se přes počáteční odpor tety a strýce stal studentem školy čar a kouzel v Bradavicích .

Ve vlaku se seznámil s Ronem Weasleyem, Hermionou Granrerovou a nesmíme zapomenout na jejich spolužáka Draco Malfoye.

Kouzelný je i překlad do češtiny, už jen názvy kouzelnických kolejí Nebelvír, Zmiozel, Havraspár a Mrzimor.

Vážený profesor Albus Brumbál a můj oblíbený Severus Snape :-).

Příběh Harryho a jeho kamarádů je pohádkový pouze v příbězích
Harry Potter a Kámen mudrců
Harry Potter a Tajemná komnata
Harry Potter vězeň z Azkabanu
Harry Potter a Ohnivý pohár.



Věřím, že toto ilustrované vydání bude v budoucnu milou vzpomínkou na babičku, prababičku a možná i na praprababičku :-).

puczmeloun
23.06.2023 5 z 5

Krása. Ty obrázky, ty vzpomínky. A až mě po dlouhých letech od prvního přečtení překvapuje, jak je tahle pohádka od začátku vtipná a zároveň drsná. Ano, pořád beru to, že je to kniha pro menší čtenáře a v některých momentech bych měl poznámky k ději a jeho menším nelogičnostem, představivost autorky a celý kouzelnický svět mě ale dokáže natolik vtáhnout (ano, pořád...), že nekriticky zařazuji do poličky doporučovaných a vrhám se do druhého dílu...

jitka_dankova
08.04.2023 5 z 5

Nádherné ilustrované vydání klasiky pro dětské čtenáře. Po dvaceti letech jsem si znovu užila tento krásný příběh, kdy mi ho tentokrát četl můj devítiletý syn. Vždycky jsem si říkala, že Harryho Pottera mu dám číst až ve věku hlavního hrdiny, tj. v jedenácti letech. Jenže tenhle příběh pohltil spolužáky v jeho třídě, už jim ho začala číst i učitelka (ale nedočetla) a nakonec se syn dostal i k filmům. Je neuvěřitelné, že tento příběh stále žije s dětmi a vyhledávají ho. Počkat se čtením až do jedenácti let by bylo nemožné.
Pro dítě, které je ve třetí třídě, je v knize stále ještě opravdu hodně textu. Obrázky jsou sice překrásné a tak atmosférické, ale ilustrátor s nimi šetřil a nejsou úplně na každé stránce. Aby toho na syna nebylo tak moc, pouštěli jsme některé kapitoly jako audioknihu. Příběh syna nadchnul, porovnával si text s filmem, který už viděl, porovnával kresby, byl nadšený z toho, co všechno Harry prožil a užíval si vtipné komentáře dvojčat Weasleových. A rozhodně chce co nejdříve číst další díl. Jde zatím o nejobsáhlejší knihu, kterou ve svém věku dokázal přečíst, a čtení tohoto příběhu ho vážně chytlo.

Snoopi
06.03.2023 5 z 5

Můj návrat ke starým dobrým proslulým hrdinům... a jsem moc ráda, že k umocnění celého zážitku jsem navíc zvolila i skvělé vydání s nádhernými ilustracemi.
Říká se, že dvakrát do téže řeky nevstoupíme: u většiny knih to tak skutečně je, neboť s narůstajícími roky a zkušenostmi nám při každém čtení nabízejí zcela jiný potenciál. Existují však i takové, které jako by čas zvláštním způsobem "konzervovaly": jejich svět zůstává neměnný a my si tak i po letech můžeme dovolit luxus stejných prožitků, jaké jsme cítili při prvním čtení. Harryho Pottera bych - spolu s jinými knihami pro děti a mládež - směle zařadila do druhé skupiny.
Když jsem se k této sérii před pár lety dostala, nečekala jsem od ní vlastně nic. Pouze mne zajímalo, "co na tom Potterovi všichni tak mají": čím to je, že si získal srdce miliónů čtenářů, že se na něj pějí takové ódy, že se z něj stal doslova kult... Vrtalo mi hlavou, jakým zázrakem ke čtení přivedl i zaryté odpůrce, a proč se čtenáři nejen z naší knihovny doslova rvou o nově vycházející díly, které hned jdou z ruky do ruky... Takže i já nakonec hrábla po prvním díle - a byla jsem dočista ztracená :-) V té době také už v kinech běžel i první natočený film, což mi poněkud "ulehčilo práci", neboť jsem k postavám mohla přiřadit konkrétní obličeje. A u knih též zůstalo: další díly jsem již vidět nepotřebovala.
Nejsem přímo zapálený fanoušek, který by si domov vyzdobil vším, co jen vzdáleně připomíná svět Harryho Pottera. Ale ze čtení mám moc dobrý, ba velmi příjemný pocit :-)
Kniha toho nabízí spoustu: poměrně napínavý příběh s mnoha nečekanými zvraty, vystavěný na pevném základu a odehrávající se v atraktivních kulisách kouzelnické školy. Zabývá se tématy jako síla přátelství, víra v dobro a věčný souboj dobra a zla. Zároveň je oslavou nezlomného charakteru a jistých mravních zásad, takže mírnému moralizování se neubráníme. Samotný příběh je dnes již notoricky známý svým filmovým zpracováním, ale čtenářům, kteří se na Pottera vrhají poprvé, zajisté nabídne četné překvapující momenty. Nezbývá než ocenit autorčinu skvělou práci s napětím a obdivovat značnou míru její fantazie. Šikovně a naprosto nenásilně propojila svět ryze současný s tím pohádkovým /mudlové, čarodějové, magie, draci, jednorožci, duchové, trollové/, jenž navíc obohatila o velmi originální prvky /hra famfrpál/, a přidala i zajímavé relikvie /Kámen mudrců, Elixír života, neviditelný plášť, tříhlavý pes/. Aby toho nebylo málo, líčení mnohdy příjemně okořenila decentním a vlídným humorem. Na tomto místě je třeba vyzdvihnout i povedenou práci překladatele, díky němuž jsme objevili spoustu zvláštních novotvarů a pojmenování /zlatonka, Zmijozel, Nebelvír, Havraspár.../ Osobně mě velmi okouzlil i jazyk a užití neotřelých výrazů a přirovnání jako např. "tvrdolící" děvče, "spratkový" kožich, "vypadal jako zpuchřelý ořech", atd.
Snad jen postavy se v rámci děje jeví jako lehce typizované, neboť každá z nich má v textu svou funkci. Nechybí tedy šprtka, věčný smolař, namyšlený záškodník, pan důležitý, ba ani outsider s nečekanými schopnostmi - však už víte, o kom se mluví :-)
Nakonec se nijak nedivím boomu, který kniha vyvolala. Je nadčasová - řeší se v ní témata, která budou aktuální stále: osiřelost, šikana, hledání vlastní identity a sebe sama... ovšem spolu s tím se zde objevuje problém skrytý, leč daleko závažnější: jakási "rasová nadřazenost" dětí z "čistokrevných" kouzelnických rodin.
Čtení mi evokovalo film "Muži v černém", kdy jednotka zvláštního týmu "šikovně likviduje" jakékoliv důkazy a zmínky o mimozemšťanech, jejichž výskyt měl zůstat v utajení: v Harry Potterovi se takto v lidském světě popírá existence čarodějů. Zároveň se mi vybavila kniha "Tajemství 13. nástupiště": tematicky jsou si velmi podobné a není zcela od věci myšlenka, že Rowlingovou hodně inspirovala. Akorát u Pottera je naprosto jasné, že půjde o sérii: kniha působí jako uzavřená epizoda daleko většího celku.
Jsem ráda, že jsem si toto malé "retro" dovolila a znovu se tak ponořila do kouzel prvního dílu: těším se, až přelouskám všechny ostatní díly.

Hania932
05.03.2023 5 z 5

Harry Potter je sám o sobě skvělý, ale ilustrace tomu dodaly zase o něco víc! Nádherné čtení.

Booky84
05.02.2023 5 z 5

Tentokrát jsem sáhla po ilustrované verzi a kniha je prostě stále úžasná, čtivá, napínavá jako při prvním čtení a ilustrace můj pocit ještě umocňují.

popeluška
20.01.2023 5 z 5

Krásně jsem se u knihy odreagovala. A ilustrované vydání tak to byla třešnička na dortu :-) Maximálně jsem si čtení užila.

trudoš
28.12.2022 5 z 5

Využil jsem ilustrovaného vydání a začal číst Harryho Pottera společně s dětmi po dvaceti letech znovu. Přes všechnu kritiku, jež se na bedra autorky za ty roky snesla, musím říct, že to pořád funguje dokonale. Obrázky Jima Kaye tomu samozřejmě dodávají kouzelný šmrnc, sympatičtější o to víc, že umělec nejde primárně po šabloně vytvořené filmy. Má vlastní hlavu a vlastní fantazii, díky čemuž celé předčítání získalo maličko jiný rozměr i pro mě, dospělého fanouška, který moc dobře věděl, do čeho jde.
Každopádně reakce dětí byly vesměs pozitivní. Nespustilo se u nich davové šílenství, jako před dvěma dekádami po celém světě, ale rozhodně je to jedna z knih, která jim uvízla v hlavě. J. K. Rowlingová se soustředí hlavně na to, aby se pořád něco dělo, přičemž napětí stupňuje postupným odhalováním celého toho svého čarodějného světa. A povedlo se jí to na jedničku. Takže děcka neustále zajímá, co bude dál, pročež jsem musel kasičce pustit žilou a pořídit i další knihy v této vypečené edici.

bobulaL
28.11.2022 5 z 5

Ano, přiznám se, jsem fanda filmového Harryho. Kolikrát jsem ho viděla? Nevím, prsty jedné ruky nestačí. Ježíšek přinášel synovi každý rok nové ilustrované vydání. A já až letos na podzim usedla s prvním dílem pod deku, ponořila se do kouzelného světa Bradavic a musím přiznat, že jsem zůstala v němém úžasu! Fantazie jede na plné obrátky, ilustrace děj fantasticky doplňují. Dnes otevírám třetí pokračování a těším se jako malé dítě na cukrovou vatu :)

Leniii
01.11.2022 5 z 5

Příběh Harryho Pottera doplněný krásnými ilustracemi, které doplňují celý příběh.

Vjeerus
31.10.2022 5 z 5

Čtení po sto padesáté a stále to miluju.
Jasně, čím jsem starší (a mám víc načteno), tím víc vidím díry v příběhu, obzvláště pak velmi strohý sloh s neustálým opakováním jmen nebo v podstatě půlka knihy téměř o ničem, protože do Bradavic se dostaneme až v polovině knihy.
Ale všechny tyhle nedostatky stírá moje duše dítěte, která stále čeká na svůj dopis. A než dorazí, nezbývá mi nic jiného, než si užívat neskutečně originální příběh s pořádnou dávkou napětí, překvapení a objevování spolu s přáteli, které konečně hlavní hrdina získá.
A třešnička na dortu je to krásné ilustrované vydání, které jsem si musela pořídit k mé staré sérii. Těším se, až mé děti budou spolu se mnou obdivovat ty úžasné ilustrace.

Lienilda
05.10.2022 5 z 5

Čteno poněkolikaté v životě. Moje původní knihy už jsou docela ohmatané a flekate a utrpěly pár ran, když jsem je před 20 lety začala půjčovat přátelům, kteří ještě svět HP neznali. Postupně si kupuji knihy s ilustracemi od Jim Kaye a tak moje sbírka postupně narůstá a tyto si budu strážit jako oko v hlavě.

Musím uznat, že ilustrace jsou prostě nádherné a skvěle doplňují příběh, protože Hermiona a Ron jsou nakresleni spíše tak, jak je popisuje Rowlingová než jak je známe z filmů. Těším se na další 3 knihy. Pátý díl by měl být vydán v průběhu listopadu.

Štítky knihy

kouzla čarodějové fantasy

Kniha Harry Potter a Kámen mudrců (ilustrované vydání) je v

Právě čtených32x
Přečtených1 072x
Čtenářské výzvě244x
Doporučených92x
Knihotéce483x
Chystám se číst55x
Chci si koupit47x
dalších seznamech5x