Harry Potter a vězeň z Azkabanu (ilustrované vydání)

Harry Potter a vězeň z Azkabanu (ilustrované vydání) https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/355750/bmid_harry-potter-a-vezen-z-azkabanu-ilu-5jM-355750.jpg 5 278 28

Harry Potter a jeho kamarádi Ron a Hermiona jsou už ve třetím ročníku bradavické Školy čar a kouzel. Harry se nemohl dočkat začátku školního roku, když ale přijede do Bradavic, panuje tam napjatá atmosféra a strach. Proč? Na svobodu uprchl vězeň z Azkabanu, nebezpečný vrah Sirius Black – prý nástupce lorda Voldemorta, Pána zla. A stopa vede – kam jinam než do školy v Bradavicích.... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , Albatros (ČR)
Originální název:

Harry Potter and the Prisoner of Azkaban: Illustrated Edition , 2017


více info...

Přidat komentář

kopeceli
31.03.2024 5 z 5

Moudrý, laskavý Brumbál je můj favorit. Už třetí díl série a stále stejně skvělé čtení! Málokterému autorovi se něco takového podaří. Většinou jsou další díly stále slabší. Jsem potěšená a jdu na čtyřku.

Stupino
08.03.2024 5 z 5

Dcera 7 let, si tuto knihu půjčila v knihovně. Přemlouval jsem jí ať si půjčí nejdříve 1 díl. Ne půjčila si toto a stejně to nečetla. Tak jsem si to přečetl já. Je to krásně napsané. Tak začnu od 1 dílu, ať to má trochu řád.


jiri77
27.02.2024 5 z 5

Tak jsem zvládl další díl, a opět naprostá spokojenost, plus krásné ilustrace ,které navodí tu správnou atmosféru. Krásné čtení plné fantazie a dobrodružství. Už se těším na další čas strávený četbou dalších dílů.

Sitting-Bull
10.02.2024 5 z 5

Nádherné ilustrace posouvající úžasný příběh ještě na vyšší level.

markulina711
24.09.2023 5 z 5

Tenhle díl je daleko temnější než předchozí. Zcela správně předpokládá, že čtenáři díl od dílu rostou a co je uchvátilo v těch dřívějších už je znovu brát nebude. Končíme s pohádkovým světem, děj se posouvá do reality plné zla a černé magie. I moje děti povyrostly, jen poprava Klofana jim vehnala slzy do očí, aby je závěr knihy rychle osušil. Dobro zvítězilo i když jen na chvíli. Plný počet bodů dávám nejen za příběh plný napětí ale i za nádherné ilustrace.

Ayla767
20.09.2023 5 z 5

Jsem okouzlena tímto ilustrovaným vydáním :-o .
Harryho Pottera jsme poznali v sérii britsko-amerických filmů spisovatelky J. K. Rowlingové.

Seznámili jsme se Harrym Potterem, který se přes počáteční odpor tety a strýce stal studentem školy čar a kouzel v Bradavicích .

Ve vlaku se seznámil s Ronem Weasleyem, Hermionou Granrerovou a nesmíme zapomenout na jejich spolužáka Draco Malfoye.

Kouzelný je i překlad do češtiny, už jen názvy kouzelnických kolejí Nebelvír, Zmiozel, Havraspár a Mrzimor.

Vážený profesor Albus Brumbál a můj oblíbený Severus Snape :-).

Příběh Harryho a jeho kamarádů je pohádkový pouze v příbězích
Harry Potter a Kámen mudrců
Harry Potter a Tajemná komnata
Harry Potter vězeň z Azkabanu
Harry Potter a Ohnivý pohár.



Věřím, že toto ilustrované vydání bude v budoucnu milou vzpomínkou na babičku, prababičku a možná i na praprababičku :-).

puczmeloun
23.06.2023 5 z 5

Po slabší Tajemné komnatě je Vězeň z Azkabanu znovu velmi silným pokračováním Harryho Pottera. Když pominu už dříve chválené skvělé ilustrace (a vlastně celé zpracování knihy) od Jima Kaye, je i samotný příběh propracovanější, má silnější zakončení a nejsou v něm takové nelogické podivnosti. A navíc nás bavily i zdejší nápady, dramatické zpracování některých kapitol a i téma, které, i když je s Vy-víte-kým stále spojeno, směřuje spíš k samostatnému příběhu. Malý oddych od plánů Vy-víte-koho není vůbec špatný. Každopádně velmi povedené...

Vjeerus
11.05.2023 5 z 5

Přistupovat aspoň trochu objektivně a s nadhledem k příběhu, který miluji a na kterém jsem vyrostla je opravdu náročné a ztěžuje mi to i fakt, že trojku mám prostě nejraději. A to nejen kvůli novým postavám, ale i proto, že příběh pomalu začíná ztrácet čistě pohádkový nádech a přelévá se do pořádnějšího fantasy.
Jde znát, že autorka už se vypsala a třeba velká neřest prvního dílu, neustálé zmiňování jmen, už není tak častá a věty jsou složitější a rozvitější. Oproti tomu hrdinové mají stále minimální charakterní vývoj, jen zášť a pomstychtivost je zřetelnější.
Nemůžu než porovnat s filmem a nestačím se divit, na kolik věcí jsem zapomněla, že se událi lehce jinak, nebo vůbec. A tak nějak chápu, proč jsou obě zpracování tak populární. Mají prostě něco kouzelného, něco netradičního a je skvělé růst s hrdiny.
Četla jsem ilustrované vydání a i když ilustrací ubylo, stále jsou nádherné a krásně doplňují příběh. Jen by bylo vhodné si pohlídat rozložení textu, jelikož je nepohodlné ukončit stranu rozděleným slovem před obrazovou dvojstránkou. Nebo celkově mít tuto velkou ilustraci vloženou doprostřed věty, když pak kapitola končí uprostřed strany, tudíž by tam ten prostor na posun byl.

Sybelle
05.04.2023 5 z 5

Další krásně zpracovaný díl ze série Harryho Pottera. Doprovodné ilustrace příběh oživují.
Je to také první díl, kde jsou už rozdíly mezi filmem a knihou větší. U prvních dvou to tolik nebylo znát. I když ve výsledku se obě zpracování dostanou ke stejnému cíli a jsou obě dobré. Ale pokud chcete zjistit více informací z pozadí (například jak se povedlo Blackovi utéct z Azkabanu a jiné) knihu vřele doporučuji.

Booky84
19.02.2023 5 z 5

Další nádherné ilustrované vydání. Tento díl je jedním z mých nejoblíbenějších. Moc se mi líbilo vyobrazení zvířat a opět vytváření napětí prostřednictvím barvy stránek. Za mne je tento díl zlomový, protože pomalu přechází z dětské roviny do té dospívající a tím pádem i vážnější a temnější.

efka.saf
22.01.2023 5 z 5

Můj druhý Harry Potter v ilustrovaném vydání a opět jsem se skvěle bavila. Pomalinku se dostáváme z dětské roviny do roviny temnější a depresivnější, které údajně charakterizují pozdější díly. Příběh byl opět parádní, hodně se mi tentokrát líbil konec. Něco málo jsem znala ještě z filmu, který kolem mě kdysi dávno prošel, ale už to byly jen útržky. Od dalšího dílu jsem ale již nepopsaným listem a těším se na další vývoj celé této napínavé série. A dokud to půjde, stále volím knihy s obrázky :⁠-⁠D.

Lienilda
05.12.2022 5 z 5

Nádherná kniha, nádherné ilustrace, velký formát. Jen kdyby se tak blbě nedržela :) Proto bych pro začátek dětem na první čtení HP doporučila spíše ty menší neilustrované verze, také jsem je měla a stále mám... v knihovničce už čeká 4. ilustrovaný díl od Jima Kaye a 5. třeba najdu pod stromečkem. Na další díly v této verzi si asi dlouho počkáme.

novina
05.04.2022 5 z 5

Harry Potter - láska na celý život :)

Mistři
25.03.2022

Další skvělá knížka o Harry Pottrovi. Harry nikdy neomrzí!

Ivanka83
20.03.2022 5 z 5

Opět jsme si s dětmi čtení náramně užili. A po dočtení dílu jsme si pustili film.
Nemá to chybu. I po tolika letech, co jsem je četla poprvé.

chrudas
03.06.2021 5 z 5

Úžasná kniha , i když jsem jí četla vícekrát. Pokaždé je to okouzlující, napínavé, čtivé......

Falda
03.04.2021 5 z 5

Opět krásný příběh a boží ilustrované vydání!

josef4551
31.12.2020

Vězeň z Azkabanu je první díl, který už má tu temnou atmosféru, kterou se posouvá do literatury pro starší čtenáře. Právem se řadí mezi mé nejoblíbenější díly série. Ilustrace Jima Kaye dodají příběhu úplně jiný rozměr. Doporučuji všem!

Rainbow_Owl
04.11.2020 5 z 5

Príbehy Harryho Pottera postupne prechádzajú do temnejšej atmosféry. Čítanie s ilustráciami som si znovu užila a môžem sa vrhnúť na ďalšiu, moju najobľúbenejšiu časť.

Karinka2012
24.03.2020

Prostě normální Potter. Opět napínavé, čtivé a opět lepší než film. Nicméně u mě stále nejvíce vede první díl Pottera / Kámen mudrců. Kniha krásně ilustrovaná.

Štítky knihy

fantasy

Kniha Harry Potter a vězeň z Azkabanu (ilustrované vydání) je v

Právě čtených7x
Přečtených380x
Čtenářské výzvě81x
Doporučených31x
Knihotéce291x
Chystám se číst30x
Chci si koupit22x
dalších seznamech3x