Harry Potter a Tajemná komnata (ilustrované vydání)

Harry Potter a Tajemná komnata (ilustrované vydání) https://www.databazeknih.cz/img/books/30_/309296/bmid_harry-potter-a-tajemna-komnata-L4U-309296.jpg 5 319 38

Nové vydání příběhů čarodějnického učně Harryho, tentokrát bohatě vypravené ilustracemi Jima Kaye. Harry se vrací do školy a netuší, že tentokrát mu hrozí smrtelné nebezpečí. V Bradavicích se začínají dít prapodivné věci, při kterých tuhne krev v žilách, a nikdo z žáků netuší, že pradávná legenda se stala skutečností… Tajemná komnata se znovu otevřela!... celý text

Žánr:
Literatura světová , Fantasy , Pro děti a mládež

Vydáno: , Albatros (ČR)
Originální název:

Harry Potter and the Chamber of Secrets: Illustrated Edition , 2016


více info...

Přidat komentář

kopeceli
19.03.2024 5 z 5

Uf, dobře to dopadlo! Už to vím, co na tom Harry Potterovi mé děti mají. A ty překrásné ilustrace, opravdu úžasná kniha.

Sitting-Bull
10.02.2024 5 z 5

Nádherné ilustrace posouvající úžasný příběh ještě na vyšší level.


jiri77
02.02.2024 5 z 5

Tak jsem si přečetl druhý díl Harryho Pottera a opět velká spokojenost, je to nádherný příběh plný fantazie. Tentokrát jsem si přečetl ilustrované vydání, a musím říci ,,nádhera'' !

jitka_dankova
08.11.2023 5 z 5

Druhý díl nesmrtelné klasiky pro dětské čtenáře. Kniha obsahuje krásné ilustrace, které syn (9 let) obdivoval a nijak mu nevadilo, že jsou postavy lehce jiné, než ve filmu, který zná ze školy. Příběh syn četl přes celé prázdniny, některé kapitoly jsme poslouchali jako audioknihu, přecejen je na školáka na přelomu třetí a čtvrté třídy v knize velké množství textu. Bavily ho některé vtipy a akce, které se do filmu nedostaly a v knize o nich vlastně četl poprvé. Měla jsem v plánu, že bude syn číst knihu až ve věku hlavního hrdiny (12 let), ale vyprosil si tu knihu dříve. Jsem nadšená, že si oblíbil příběh, který mám já spojený se svým dětstvím/dospíváním a že takhle knížka prostě nestárne.

Ayla767
20.09.2023 5 z 5

Jsem okouzlena tímto ilustrovaným vydáním :-o .
Harryho Pottera jsme poznali v sérii britsko-amerických filmů spisovatelky J. K. Rowlingové.

Seznámili jsme se Harrym Potterem, který se přes počáteční odpor tety a strýce stal studentem školy čar a kouzel v Bradavicích .

Ve vlaku se seznámil s Ronem Weasleyem, Hermionou Granrerovou a nesmíme zapomenout na jejich spolužáka Draco Malfoye.

Kouzelný je i překlad do češtiny, už jen názvy kouzelnických kolejí Nebelvír, Zmiozel, Havraspár a Mrzimor.

Vážený profesor Albus Brumbál a můj oblíbený Severus Snape :-).

Příběh Harryho a jeho kamarádů je pohádkový pouze v příbězích
Harry Potter a Kámen mudrců
Harry Potter a Tajemná komnata
Harry Potter vězeň z Azkabanu
Harry Potter a Ohnivý pohár.



Věřím, že toto ilustrované vydání bude v budoucnu milou vzpomínkou na babičku, prababičku a možná i na praprababičku :-).

puczmeloun
23.06.2023 4 z 5

Další krásné a propracované ilustrované vydání, čtivý děj, vtipné i drsné pasáže a svět fantazie mého dětství, který mě opravdu baví i teď. Jen mě trochu zlobí ony nelogičnosti, které stejně jako v Kameni mudrců ubírají na dokonalosti. Ano, jde o pohádku a chápu, že jde o zkratky, které autorka používá, aby děj ubíhal, kam má. Přesto se člověk někdy až chytá za hlavu, co to ti (nejen hlavní) hrdinové dělají (resp. proč to nedělají).

Adele02
22.04.2023 5 z 5

Některé knihy prostě můžete číst pořád dokola a vždycky vás něčím překvapí. A je fakt, že Tajemná komnata je nejmíň záživná z celé série, pokud to tak vůbec jde říct, ale copak tomu nejde dát pět hvězdiček, když pokaždé, když tu knihu otevřu, se cítím, jako bych potkala přítele?

Booky84
12.02.2023 5 z 5

Nádherné ilustrované vydání, díky kterému je čtení ještě větším zážitkem. I jen barva stran dokáže vyvolat pocity. Dobby je roztomilý a fénix mě zaujal ještě více, akorát těch pavouků bylo opravdu hodně. :-)

oolinkaa
10.02.2023 3 z 5

Poprvé čtu HP v tomto ilustrovaném vydání. Obrázky mi moc k příběhu nesedí , ilustrace se mi nelibi, další díly budu raději číst opět v klasickém bezobrazkovem provedení .. i format knihy je pro mě nepraktický. každopádně pro mě asi nejhorší díl, Lockhard mě neskutečně štval , nemám ho ráda a kapitoly s ním bylo jedno velké utrpení . Jediný Dobby mě zachraňoval

Sybelle
02.01.2023 4 z 5

Harry Potter je v ilustrované verzi trochu jiný zážitek. I když ne moc přenosný. V knize jsou drobné rozdíly oproti filmu. Konkrétně jedna scéna by ve filmu mohla být zajímavá, ale chápu, že nebyla tak důležitá. Příběh je v podstatě jednoduchý, ale v kombinaci postav a prostředí se mi líbí. I když je určen pro mladší čtenáře (aspoň první dva díly). Asi nemá cenu knihu více rozebírat vzhledem k její proslulosti. Už se těším na další díl v této podobě.

Vjeerus
01.01.2023 5 z 5

Přemýšlím, zda má cenu hodnotit. Chyby vidím, je jich dost. Oproti prvnímu dílu došlo k velkému posunu co se týká slohu a celkové kadenci příběhu. Stále to není dokonalé a opravdu je v příběhu hodně hluchých míst, kdy se hrdinové hrabou v knížkách a nebo se plácají ve svých téměř až nesmyslných domněnkách.
Přesto u mě HP bude stále jeden z nejlepších příběhů, ke kterým se budu vracet a budu ho cpát i svým dětem. Je to srdcovka.
Druhý díl si stále uchovává pohadkovější ráz, který je přetržen jednou či dvěma drsnějšími kapitolami, ale nic, co by děti nepřežili, kort když na konci je zlo potrestáno. Několik zel :)

efka.saf
13.12.2022 4 z 5

Harry Potter je můj velký čtenářský dluh. Nikdy jsem jej nečetla, ale vždycky mě to vlastně lákalo. Kouzelnický svět, který autorka stvořila, mě od začátku fascinoval, ale nikdy nepřišel ten správný kopanec, který by mě přiměl vzít knihy a číst. Nakonec se ale objevil Jim Kay a nakopl mě takovou silou, že už nešlo dál vzdorovat. Jelikož první a druhý díl znám z filmu, zhřešila jsem a začla druhým dílem, který byl k dispozici.
No a výsledek? Úžasně jsem si to užila! Bylo to zábavné, napínavé, prostředí atraktivní a autorčina fantazie mě moc bavila. No a ilustrace? Mňam! Ty z knihy udělaly dokonale vyvážený ohňostroj chutí, který explodoval s každou další stránkou. Oči tancovaly, hlava se bavila a duše se radovala. Těším se, až se celou ságou prokoušu. A co půjde, vezmu pěkně s obrázkama :⁠-⁠).

PS: A proč jenom 4 hvězdy? No... Je třeba nechat si trochu rezervu ;⁠-⁠). Ale až budu mít s čím srovnávat, klidně dám plnou palbu.

markulina711
28.11.2022 5 z 5

Dobby dostal ponožku a Voldemort na držku. Děti byli spokojené, dobro zvítězilo,nadchly je ilustrace. A já to konečně poprvé přečetla. Musím přiznat, že kniha se mi líbila daleko víc než film.

Radkas87
02.11.2022 5 z 5

Pribeh HP miluju od detstvi a tohle vydani s ilustracemi je proste krasne.

Lienilda
02.11.2022 5 z 5

Nádherně ilustrované díly, které jsem si musela pořídit ke své staré sérii z počátku tisíciletí. Nemám co vytknout, ani knize, ani ilustracím, těším se na třetí díl.
Oblíbené části - odtrpaslíkování zahrady, Dobby a směšný Zlatoslav Lockhart :)

wendulka321
29.10.2022 5 z 5

Nádherný a navíc krásně ilustrovaný návrat do Bradavic.

Astridka
27.05.2022 4 z 5

Další super díl o Harry Potterovi. Tuto sérii miluji.

strana394
22.03.2022

I tento díl je naprosto kouzelný. Strašně mě baví kapitola oslava úmrtí Skoro bezhlavého Nicka a dost mě mrzí, že to není ve filmu. Celkově jsou knížky natolik rozdílné, až je to vlastně kouzelné. Protože jen ti co si knihy přečtou, budou znát Protivu, Winky, příběh Voldemorta a jeho rodiny a další.

Majtinkacočte
23.11.2021 5 z 5

HP jsem četla když mi bylo 7 a strašně se mi to líbilo a pořád se k němu vracím. Nádherné pokračování , které bere dech.

wullcann38
01.05.2021

Pokračování kultovní knihy...

Štítky knihy

fantasy

Kniha Harry Potter a Tajemná komnata (ilustrované vydání) je v

Právě čtených12x
Přečtených423x
Čtenářské výzvě107x
Doporučených40x
Knihotéce308x
Chystám se číst29x
Chci si koupit32x
dalších seznamech3x