Falešní hráči

Falešní hráči https://www.databazeknih.cz/img/books/95_/95990/falesni-hraci-95990.PNG 4 204 34

Detektiv Harry Bosch po předchozích problémech opět pracuje ve službách losangeleské policie a tentokrát je pověřen vyšetřováním značně pikantního případu – vraždy filmového producenta. Ten je nalezen mrtev v kufru vlastního automobilu a všechny důkazy nasvědčují, že se stal obětí mafiánské popravy. Horká peněžní stopa vede do Las Vegas, kde si Harry jako obvykle nadělá nepřátele na velmi vysokých místech. Nepřátele, kteří dokáží i zkušenému policistovi uchystat smrt v lasvegaském stylu… V knize Falešní hráči Michael Connelly opět prokazuje hlubokou znalost zákulisí policejní práce, ale tentokrát dává čtenáři nahlédnout také do atraktivního prostředí hollywoodské filmové branže a špinavého zákulisí „hlavního města hazardu“, Las Vegas. Connellyho strhující vyprávění je tradičně korunováno nečekaným rozuzlením a skýtá jistotu nevšedního čtenářského zážitku.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: , Domino
Originální název:

Trunk Music , 1997


více info...

Přidat komentář

PitoR
15.05.2023 5 z 5

Moja piata kniha od amerického spisovateľa Michaela Connellyho, ktorý v nej opätovne predstavuje svojho hrdinu, detektíva Hieronymusa Boscha, podľa ktorého je celá táto rozsiahla séria aj pomenovaná...

"Tu je Harry Bosch. Som detektív tretej triedy a pracujem na jednej vražde v Hollywoode. S kým hovorím?"

Nový prípad sa obtrie o filmový svet, aj o ten mafiánsky. Dôjde i na opätovné problémy s policajnou inšpekciou, ktorá chce Harryho, ako to už u nej býva stálym zvykom, potopiť a postaviť mimo službu...

"Klasický Bosch. Buď bude po tvojom, alebo teda des a hrôza."

Zaujímavý a napínavý dej od začiatku do konca. Nášmu hrdinovi prípad odoberú, ale spolu so svojimi parťákmi sa nevzdáva a venuje sa mu aj naďalej...

"Mne sa páči váš štýl. Vyhodia vás z prípadu dverami a vy sa k nemu vrátite oknom - a potom ho vyriešite. Na to treba guráž a štýl, Bosch. No a takých ľudí ja uznávam."

Nič nie je tak, ako sa javilo na úvod a o prekvapenia nie je núdza. Osobne ma zaskočil návrat jednej kľúčovej postavy z prvého príbehu (Temná ozvena). Za mňa opäť maximálna spokojnosť. A už sa teším na "šestku", ktorú Michael Connelly pomenoval Smrť v meste anjelov.

Luigi1
17.02.2023 5 z 5

Zajímavá zápletka podívali jsme se do Las Vegas


CharlesWard
10.02.2023 2 z 5

Tentokrát se bohužel Connelly netrefil a kniha se docela táhla. No nemůže být každý den posvícení.

items
21.12.2022 3 z 5

Čím bližšie ku koncu, tým viac som sa musel do čítania nútiť. Tých zvratov a z h...a upletených bičov (boschových dedukcií) už bolo na mňa príliš. Začal som sériu čítať po poradí a už v 3. za sebou ide o Boschovu kariéru, je to otravné.

Ivan F
11.12.2022 5 z 5

Piaty príbeh s Hieronymusom ma zatiaľ potešil najviac, od prvej stránky po poslednú. Začiatok pomyselného "kufrového tanga" aj s diváckou kulisou mi moje škodoradostné ja úplne pohladil a potom to už šlo raz-naraz. Je zaujímavé dočítať sa, že aj drsný frajer s policajným odznakom dokáže chovať city k jednej, tak trochu mrche ženskej, a to po mnoho rokov. No a pánovi Connellymu kvitujem, že nemá so ženami problém, jednu obsadil do šéfovskej pozície a k tomu je pekelne chytrá - taká výborná kombinácia. Čitateľská spokojnosť, čo viac si priať.

Jiparis
21.06.2022 5 z 5

Harry Bosch nikdy nezklame a tentokrát i hodně překvapí. Několik dějových linií, nečekané zvraty a zajímavý závěr.

heavy66
19.01.2022 4 z 5

V případě případů vyšetřovaných na planetě Hieronyma Bosche nic nebývá, jak se zdá být, a ani nejprůkaznější průkaz neskýtá pádný důkaz, že podezřelý je skutečně podezřelým nebo dokonce viníkem!
Moc složité?
OK, dvě třetiny děje sedím jak přibitý, čtu, koušu si palec, probírám obvyklé podezřelé jednoho po druhém a říkám si. „Tenhle ne, tenhle určitě taky ne, co tenhle…!?!“
Ve třetí třetině se příběh změní z uvěřitelného v neuvěřitelný, s oslími můstky tak širokými, že se po nich pohodlně dostanete až k závěru, jehož pravděpodobnost je zhruba 1:480.000 dolarů!

MatoPalkes
27.01.2021 5 z 5

Prvá kniha ktorú som od autora čítal a na konci som vedel že určite nebude posledná.

čef
26.07.2020 5 z 5

Opět odhaleno mnoho tajemství nejen o vlastním případu vraždy, který je ovšem samozřejmě velmi hutný, ale také ze soukromého života detektiva Bosche. Hlavní zápletkou je pátrání po vrahovi z prostředí filmové porno-šmíry sloužící jako zástěrka pro praní špinavých peněz, ale také pokračuje jeho románek s Elenaor, kterou taky známe z celé řady těchto románů. Opět výtečné!

Didi15
25.06.2020 5 z 5

Opět dobrá jízda. Jsem ráda za Harryho, jak to zatim dopadlo s jeho osobním životem. A vrham se na další díl. :)

VendulaB
21.05.2020 4 z 5

Další skvělý díl detektivní série s Harrym Boshem. Autor si stále drží vysokou úroveň. Knížka je čtivá, napínavá... - rozhodně doporučuji.

mi-380
05.05.2020 4 z 5

Bosch se znovu vrhá do zdánlivě předem prohraného dobrodružství, případ je složitý a stále se zamotává, počet dějových zvratů je vysoko nad běžným standardem.
Noční ptáci Edvarda Hoppera se vracejí a s nimi (to by ale byl spoiler).
75 % (117 hodnotících s aktuálním průměrem 88 %).

P.S. https://www.youtube.com/watch?v=j24uh8cZ3wA

ivoiro
19.04.2020 4 z 5

Po delší době jsem se vrátil k dalšímu dílu série s Harrym. Opět mě kniha uspokojila.

mysce
04.04.2020 5 z 5

V páté knize Connellyho „boschovské série" přichází Harryho první případ od přeložení na oddělení vražd, kdy se opět ocitá v centru vnitřního vyšetřování. Stopy zločinu vedou do Las Vegas, kde se Harry potká s dávnou láskou. Zajímavé zvraty, dobrý příběh, sympatické nové postavy, tentokrát se vážně zadařilo.
Falešní hráči pro mě byli vynikajícím čtenářským zážitkem. Bosch byl ve formě, skvěle hláškoval, za mě si jednoznačně zaslouží pětihvězdičkové hodnocení.

harena
12.12.2019 4 z 5

Docela jsem se těšila, že si po delší době opět přečtu další díl o Harry Boschovi a nebyla jsem zklamaná. Harry se opět rozhodne jít proti proudu, poznáme tu jeho novou nadřízenou a příjemné bylo i to překvapení na posledních stránkách.. Jinak je to dobré čtení, napínavé, pátrání po vrahovi pokračuje plynule až do poslední stránky. Milovníky detektivek potěší.

Hugomil
19.07.2019 5 z 5

Harry Bosch popáté a opět vynikající příběh. To jak jsou příběhy propletené, mě neustále mile překvapuje. Jsem rád že se Harry zase setkal se svojí starou láskou a dokonce si ji vzal, no snad jim to chvíli vydrží. Těším se na další příběh...

Ramiel
24.04.2019 4 z 5

Nejsem si úplně jistý, jak by ve skutečném světě mohl Harry v policejním sboru fungovat s tím, jak všechny posílá do míst, kam slunce nesvítí. Ale čte se to dobře.

March
13.01.2019 5 z 5

Za me plný počet, neustále prekvaprekvapujici zvraty, už jsem si myslela, že je to jasne, ale ne, zase se něco objevilo. Do poslední chvíle mě to celé ani nenapadlo....napětí, zápletky a to několik, no a to rozuzlení? Bravo Harry:-)

kn23
06.11.2018

Harry je istota.este nesklamal.

moudivlacek
25.05.2018 4 z 5

Další případ o Harrym, tentokrát poznáme jeho novou nadřízenou, a ta se mi dost zamlouvá. Ale nebyl by to Harry, aby si nenadělal při vyšetřování nepřátele a nedostal se do potíží.
Každopádně mě zas udivuje a fascinuje Harryho přemýšlení, které vede k dopadení pachetele.
A ta závěrečná třešnička opravdu stojí za to.
Těším se na další díl.