Černý led

Černý led https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/417751/bmid_cerny-led-nfk-417751.jpg 4 354 70

V zašlém motelu na okraji Los Angeles byla nalezena mrtvola kolegy Harryho Bosche. Z dopisu na rozloučenou všichni usuzují, že muž spáchal sebevraždu, ale Harry samozřejmě ví, že dobrý policajt se nikdy nesmí spoléhat na samotná fakta bez jasných souvislostí. Tuší totiž, že na kolegově smrti by mohli mít podíl distributoři nové drogy nazývané Černý led. V tomto názoru ho ujistí nález dalších dvou mrtvých lidí, kteří hráli v drogové kauze určitou roli. Navzdory varování, aby dal od tohoto případu ruce pryč, se Harry Bosch pouští do pátrání na vlastní pěst. Zběsilý hon za pravdou projde mnoha zákruty, aby nakonec dospěl až k naprosto nečekanému rozuzlení.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Detektivky, krimi , Thrillery

Vydáno: , Domino
Originální název:

The Black Ice , 1993


více info...

Přidat komentář

Timkim
27.02.2024 3 z 5

Po prvním dílu přichází nuda. Táhlé, nezáživné, spousta jmen a málo akce. Konec byl dobrý, ale ten to nezachránil. Mám připravené všechny díly s Harrym, ale jestli se nepolepší....no nevim, nevím...dnes za 60%

KlariN
26.02.2024 4 z 5

Harry Bosch podruhé, a lehce jinak. Atraktivní vhled do drogové přeshraniční problematiky, i temnot policajtských duší. Parádní práce s napětím, nadsázkou i erotickým dusnem. Famózní vystižení kontrastu mezi Amerikou a Mexikem. Brutálně groteskní události na papežově statku jako součást vyvrcholení tragické životní odysey. Connelly se brilantně hlásí k odkazu Ed McBaina. Potěcha!


LenkaWal
16.02.2024 5 z 5

Naprosto skvělé

ninano
10.12.2023 4 z 5

Harry Bosch sympatický vyšetřovatel a jeho druhý případ. Michael Connelly píše poutavě, stránky odsýpají, ale je to jeden z mnoha podobných thrillerů.

Rihatama
04.09.2023 5 z 5

Michael Connelly má mé velké sympatie. Krom toho, že ústřední postava detektiva Hieronyma alias Harryho Bosche je mimořádný a neúplatný sympaťák, tak si Connelly vyhrál s osobitými aspekty jinak tradičních zápletek - zločin již jinak vymyslel asi úplně všechno. Tady příběh stojí na nijak neobvyklém případu zaprodaného detektiva. Connelly si však dal práci nejen např. s vymýšlením originální drogy (černý led), která nás zavádí z pulzujícího města Andělů do Mexika, ale Bosche tady nechá tančit o život před toreadorským býkem. Že by tohle byl vrah, resp. vrahův nástroj? Harry je nespoutaný, nekonvenční policajt, který má nejen skvělý policajtský instinkt, ale i dostatek odvahy jít vždy a za každé situace za vyřešením případu, ale ne nutně bezhlavě.

ThomasRuhe
29.07.2023 3 z 5

V Černém ledu autor znovu dokázal udržet velmi dobrou úroveň a stvořil další zdařilý detektivní román s Harry Boschem. Ten v případu postupuje tak trochu na vlastní pěst a to i proti příkazům svých nadřízených. Kniha se mi četla dobře a ocením ji 70%.

TeaPeter
01.04.2023 4 z 5

Určitě lepší než minulý díl. Jen na konci tam bylo nadsázky až trochu příliš. Jinak je vidět, že pro Spojené státy jsou drogové operace daleko větší problém, než se nám to přes oceán zdá. A je úplně jedno, jestli tam stojí Donaldova zeď nebo ne.

PitoR
25.02.2023 5 z 5

Harry Bosch – 2. diel!
Po nedávnom prečítaní skvelého diela Temná ozvena – debutovej knihy z rozsiahlej série od amerického autora Michaela Connellyho, v ktorej predstavuje svojho hrdinu, detektíva Hieronymusa Boscha, som si v knižnici zapožičal „dvojku“.

„Jediné, čoho sa naozaj bojím, sú ľudia bez svedomia.“

Harry sa nemieni len tak jednoducho zmieriť s údajnou samovraždou policajta v Meste anjelov. Prípad sa zamotáva, mŕtvol pribúda a vyšetrovanie nášho hrdinu zavedie aj mimo USA. Prečo? A čo je vlastne „čierny ľad“? Viac prezrádzať nebudem.

„Zistil som, kto som.“

Kniha ma bavila rovnako ako jej predchodkyňa. Zaujímavý príbeh – maximálna spokojnosť a už sa teším na „trojku“ – Betónová blondína.

Luigi1
16.02.2023 5 z 5

Herry Bosh opět nezklamal

items
14.11.2022 4 z 5

Milujem toho chlapa :)

wlado
24.09.2022 3 z 5

Skvelý spisovateľ, no táto kniha z prostredia drogových dílerov sa mi až tak nepáčila ako prvá v sérii. Prvá časť je klasická kriminálka, trochu nudná s popisom viacerých prípadov, zatiaľ čo v druhej časti ide o triler plný akcie. Odporúčam

DericCaster
21.02.2022 5 z 5

Černý led je taková ta klasická detektivka. Svěrázný detektiv, se svéráznými postupy, tak trochu igniorujíc nadřízené řeší a vyřeší záhadný případ. Knížka mne ale bavila a těším se na další.

Ptaca
09.02.2022

Fakt dobrý

Olous1
23.10.2021 5 z 5

Druhý případ Harryho Bosche je za mnou. Opět velmi zajímavé čtení. Tento druh knih mi trvá trochu delší dobu číst,ale zato zážitek je moc pěkný. Takže jdu na další díl.

janina66
29.09.2021 4 z 5

Harry Bosch mě baví. Opět jsem poslouchala audioknihu. Toto druhé pokračování bylo pro mě zajímavější, než úvodní kniha. Sice zde bylo hodně jmen, ale časem do sebe vše zapadne. Velmi zajímavé ruzuzlení a nadějná budoucnost Harryho.

MatoPalkes
24.08.2021 4 z 5

Ďalšie stretnutie s Harrym Boschom a opäť kus klasickej starej detektívky, tentoraz s väčším počtom postáv a cigariet.

Ivan F
03.08.2021 4 z 5

Tak sa stretávam s H.B. po druhý krát a musím uznať, že mi je ako postava neskutočne sympatický, moja čitateľská krvná skupina. K tomu má Connelly ten správny grif pri písaní a prešpikováva príbeh dobrými hláškami, napr.: "Pozrel sa na ňu pohľadom, ktorý z radodajky urobí pannu." alebo "Bol tam užitočný, ako parkovací automat na cintoríne." Výborný štýl a to som sa s opovržlivým pohľadom pozeral na obálky týchto kníh pri mojich návštevách kníhkupectiev. Ach, ako som sa ochudobnil - a teraz je čas to napraviť. Budem sa s radosťou tešiť na ďalšie stretnutie s H.B. Verím, že bude rovnako dobré, ako prvé dve. Jediné, čoho by mohlo byť menej, je počet vyfajčených cigariet, občas som mal pocit, že sa pri počúvaní audioknihy (Ivo Gogál dodal svojím hlasovým prejavom príbehu jemnú drsnosť - oxymorón ako vyšitý) rozkašlem, ako mi dym stúpal do očí a do nosu. :-)

Artepy
06.06.2021 5 z 5

Moje druhá knížka s Harrym a opět super. Mám ráda jeho individualismus a jak si všechno dělá po svém. Příběh je vždy přímočarý a bez kudrlinek se odkrývají nové indicie. To ale vůbec neubírá na napínavosti, spíš naopak. A znovu mě dostal zajímavý a pro mě trochu nečekaný závěr.

astroweb
28.05.2021 2 z 5

První kniha přečtená od autora, musím napsat, že tv seriál je lepší.

orinka3
27.05.2021 5 z 5

Zatraceně dobrá detektivka. Navíc se člověk může dovědět, jakým způsobem se dají likvidovat hmyzí škůdci. Bosch je neohrožený a chytrý, dokáže si poradit v každé situaci a umí předvídat. Jen by nemusel tolik kouřit, ať nám vydrží! Stačí ty litry kafe. Takový konec jsem vážně nečekala, všecko je jinak! Dobře se to čte, nenudí to a autor se vydal správnou cestou.