9 draků

9 draků https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/48801/draku-48801.jpg 4 190 30

Detektiv Harry Bosch vyšetřuje přestřelku v drsné čtvrti Los Angeles, při níž byl zavražděn majitel obchodu, téměř sedmdesátiletý muž čínského původu. A protože mrtvý muž kdysi prokázal Boschovi laskavost, detektiv slíbí jeho synovi, že vraha dopadne – i kdyby ho to mělo stát cokoli. Čím hlouběji se však do případu noří, tím naléhavěji si uvědomuje, že zřejmě nešlo o obyčejnou loupež, nýbrž o nájemnou vraždu, kterou má na svědomí čínská triáda. Jeho domněnka se brzy potvrdí: nejprve mu kdosi telefonicky vyhrožuje, a když na varování nedbá, je jeho dcera Maddy unesena v Hongkongu. Zoufalý Bosch odjíždí do Asie a za pomoci své bývalé manželky Eleanor se snaží dceru vypátrat a osvobodit. Nachází se však v naprosto cizím městě, kde vše funguje podle jemu neznámých principů. Navíc se ocitá v časové tísni: pokud se během několika dní nevrátí do Spojených států, bude muž podezřelý z vraždy majitele obchodu propuštěn na svobodu…... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: , Domino
Originální název:

Nine Dragons , 2009


více info...

Přidat komentář

Luigi1
14.02.2023 4 z 5

Dobře napsané a zároveň krásně čtivé

mi-380
28.05.2021 4 z 5

Bosch v roce 2009, skládanka tří rozdílných částí:
1. L.A. - policejní rutina dodávající případu mrtvého čínského obchodníka na věrohodnosti. Bosch neustále naráží na spoustu protokolů, povolení, nedůvěryhodných kolegů, advokátů a soudců a z toho vyplývajících zdržení a podrazů.
2. Hong Kong - zběsilá akční jízda ve stylu Jacka Reachera. Dolary ani náboji se nešetří.
3. L.A. - dramatické závěrečné dějové kotrmelce. Očekávaná několikanásobná pointa.
Bavilo mě to, ale padl na mě při čtrnácté části pocit mírné „přeboschovanosti“ - tak jen 80 % (zatím 151 hodnotících s průměrem 88 %).

Natáhl ruku a narovnal šikmo visící rámeček s diplomem z Jihokalifornské univerzity. Přitom si všiml, že Li absolvoval studium s vyznamenáním. Chvíli přemýšlel o tom, že zatímco Robert Li vystudoval univerzitu a dostal příležitost převzít otcovu firmu a proměnit ji v něco většího a lepšího, jeho starší sestra musela školy zanechat, vrátit se domů a stlát postele.


konicekbily
07.03.2021 5 z 5

Po dlouhé době jsem se odvážil pokračovat ve čtení pohádky o Harrym. Autor nezklamal, Harry podává opět zdařily výkon a je nucen bojovat o život osoby blízké - a to až na Dálném východě. Pár nečekaných zvratů v knize jsem objevil - a i závěr je překvapivý. Nemám námitek!

MatoPalkes
27.01.2021 5 z 5

Výborná kniha, časť v Hongkongu super.

mysce
28.10.2020 5 z 5

Příběh plný napětí, na jehož počátku je Harry Bosch se svým parťákem pověřen vyšetřováním střelby v obchodě jedné z nejnebezpečnějších čtvrtí LA. Během svého pátrání se Harry dostane až do Hongkongu, kde odstartuje krvavou cestu, která mu navždycky změní život…
Brilantní, včetně pár šokujících odhalení v samém závěru!

moudivlacek
04.10.2020 5 z 5

"Čínská triáda" - snad každý ví, co to znamená. A i Harry Bosch to má poznat, a to velmi z osobní roviny. Vyšetřuje smrt starce Asiata, kterého znal. Pořád mu na tom něco nesedí, nakonec zatknou podezřelého, ale musí s kolegy najít patřičné důkazy, Do toho video s unesenou dcerou. A Bosch ví, že dcera je pro něj vším. Bohužel Hongkong nesmazatelně nechá stopy nejen na Boschovi, ale i na jeho dceři. A nakonec se ukáže, že přece jen svého vraha odhalí. Bohužel ne vše jde podle plánu.
Příběh o čínské triádě, hamižnosti, odvahy i zbabělosti. Ale také o velké otcovské lásce. Těším se na další díl.

Zelený_Drak
10.09.2020 3 z 5

Detektivkám moc neholduji, ale od Connellyho mám doma tři z doby, kdy jsem nepohrdla příležitostí koupit v angličtině víceméně cokoliv. Takže mě příjemně překvapilo, když jsem zjistila, že mám v knihovně díla jakéhosi oceněného autora, který se mi bude hodit do výzvy. Začala jsem tímto dílem a musím uznat, že se to opravdu dobře čte. Jenže mi moc není sympatický detektiv Harry Bosh, což vedlo k tomu, že jsem od knihy odcházela častěji než by odpovídalo zpracování. Neřekla bych, že požaduji dokonalé hrdiny, ale když si hrdina podělává spoustu věcí sám a navzdory dobrým radám ostatních, není vždycky úplně snadné mu fandit. Myslím, že bychom si s Harrym moc nerozuměli, kvůli té jeho netrpělivosti a potřebě být pořád v pohybu. Přiznávám ale body autorovi za dobře napsanou postavu. Příběh se mi líbil a hlavně se mi líbilo rozuzlení, které mi nepřišlo nijak zvlášť průhledné. Neměla jsem ale chuť hned pokračovat dalším dílem a ani zatím nemám pocit, že bych si nutně musela přečíst celou sérii. Ty zbylé dvě knihy, které mám doma, ale určitě přečtu.

čef
18.05.2020 5 z 5

Vynikající kniha i na tohoto skvělého spřadače snů. Bosch je zde i na něj výjimečně akční, mrtvoly i ze spřátelené strany se množí, jeho milovanou dcerku unesou a to ještě v Hongkongu. Kniha se těžko odkládá, mně se to tedy nepovedlo, četl jsem nevychovaně i při jídle. No, co budu líčit, přečtěte si to sami!

harena
13.04.2020 4 z 5

Jako zatím všechny detektivky s Harry Boschem je příběh dobře čtivý a napínavý. I když v soukromém životě Harry stále není tak docela šťastný, odvádí stoprocentní práci a neskončí, dokud není přesvědčen, že je vše řádně vyřešeno. Tentokrát vyšetřuje nejen vraždu čínského obchodníka, ale ještě musí v Hongkongu zachránit dceru, kterou zřejmě unesla čínská triáda. A to Harrymu dělat opravdu neměli. I když to nedopadne zrovna nejlépe, Harrymu tentokrát všechno nevychází, je konec opravdu překvapivý. Kniha se dobře čte, vyšetřování je napínavé, svérázný detektiv sympatický, takže se těším někdy na další pokračování.

lea735
29.12.2019 5 z 5

Moc hezká kniha. Konec smutný ,nečekala jsem vůbec že to takhle dopadne.
Za mě pět hvězd. Harry Bosch je prima, není to superman a to je fajn.

Hugomil
10.09.2019 5 z 5

Jako vždy perfektní!

March
07.07.2019 5 z 5

Tak to byla jízda...nebyl čas na oddych, knížku jsem zhltla na jeden zátah. Zápletky skvěle a HB se neztratí ani v Hongkongu:-)
Knížka měla všechno...a čím mě autor překvapil? S Eleanorou :-(
Jsem zvědavá, jaké bude pokračování...HB a role otce na plný úvazek ...tuto knihu doporučuji.

Erzetka
04.02.2019 4 z 5

Za sebe bych řekla, že o překvapení v této knize není nouze. Konec s Eleanor mi vzal vítr z plachet, tohle a tak najednou jsem vážně nečekala. Čtu postupně sérii, další překvápko v podobě Mickeyho Hallera - jako fakt? :-) mmm, zase jsem seděla na zadku :-D a ten konec a Ignaciova chyba? Dobré počtení.

Lmslaver
02.10.2018 5 z 5

„Myslíš, že tímhle to skončilo Changu? Mě je úplně jedno, kam odjedeš, ale tímhle to nekončí. Ty a tvoji lidi jste z toho udělali osobní záležitost, sráči, a to já nezapomínám.“
Tak tenhle případ je pro Harryho sakra osobní a vězte, že těm sráčům nakope pořádně zadky. Všechno začne vraždou majitele obchodu, staršího muže čínského původu, která přivede Bosche k čínské triádě v Los Angeles a pak i do Honkongu, když mu unesou dceru. Dovedu pochopit vztek a odhodlání muže, hledající své dítě, které je v ohrožení, bohužel i díky svému zuřivému zaslepení se dopustí taky několika osudových chyb. Když to shrnu, tak tu máme parádní příběh, kvalitní vyšetřování, napětí, vychutnal jsem si i pár akčních scén, protože Bosch jde drtivě po všech, kdo jsou s únosem spojeni a dopadení vraha je závěrečná třešnička na dortu.

Lolila
27.05.2018 5 z 5

Znovu sa budem opakovať, ale výborné čítanie. Dej obsahuje všetko, čo skvelá detektívka má obsahovať. Tentokrát sa dostaneme do Honkongu. Connellyho knihy určite odporúčam - kto má rád detektívky.

parvitas
17.10.2017 4 z 5

Dobrá detektívka. Akčná. V podstate má všetko, čo má mať. Spletitý prípad, vyšetrovanie až za hranice, byrokraciu, parťáka v ťažkom postavení, nie práve najideálnejšie rodinné prostredie a ohrozenie mladého dievčaťa, dcéry detektíva. Prečítané za pár hodín, priznám sa, že som neuhádla, ako to bolo naozaj a nechala som sa viesť autorovým príbehom. Harry Bosch mi je ako detektív v podstate sympatický, takže si rada prečítam aj niečo ďalšie. O hviezdu menej dávam preto, lebo som ľutovala otca dvojičiek. Tak nejako sa asi cítil aj môj muž (robota, potom doma unavená žena, dieťa + dvojčatá). Až na to, že neskončil ešte tak, ako dotyčný detektív. A teda, dúfam, že ani tak neskončí...

zazvorka
03.08.2017 4 z 5

Pěkná detektivka, ráda jsem si přečetla. Jen mi připadalo za vlasy přitažené to, že by zkušený detektiv mával svazkem bankovek v takovém prostředí, jaké bylo vylíčeno. A taky to, že by konzultoval s třináctiletou dcerou neznámé znaky na noze mrtvoly, i když jen prostřednictvím fotky. Co čekal? Ale jasně - chápu, že je to jen knížka a autor potřeboval nějak posunout děj. Nicméně - mohl vymyslet něco věrohodnějšího.

KaiShun
18.07.2017 5 z 5

Tak tohle bylo vazne maso,toto je doslova drsny Harry Bosch jak ho zname z prvnich dilu serie, za me jedna z nejlepsich knih vubecx doporucuji

ivoiro
09.03.2017 5 z 5

Jo a jeďte jednou jo. Kniha se četla skoro sama.

DickBach
22.08.2016 4 z 5

Nebylo to špatné, ale na můj vkus trochu moc sci-fi ve smyslu, že se mi maličko ztrácí reálnost příběhu. Na to jak má LAPD napnutej rozpočet mi připadá nemožné, aby okamžitě skočili na všechno co Harry vymyslí.
Nicméně příběh samotný opět poutavý, spád, spousta vystřelených nábojů, v pár místech jsem zalapala po dechu. Bylo to dobré, ale ne vynikající.