Hořící pokoj

Hořící pokoj https://www.databazeknih.cz/img/books/25_/258677/bmid_horici-pokoj-258677.jpg 4 209 54

Kdyby ještě žil Chandler, psal by jako Connelly. A Phil Marlowe dnešní doby by se jmenoval Harry Bosch. Nestává se často, aby oběť vraždy zemřela devět let po spáchání činu. Tentokrát ale takováto situace nastala: muž, kterého tenkrát zasáhla zbloudilá kulka, podlehl následkům těžkého zranění. Detektiv Harry Bosch se ocitá v nezáviděníhodné situaci - zatímco tělo oběti ještě nestačilo pořádně vychladnout, všechny důležité důkazy už stačily nenávratně zmizet. Brzy se ukáže, že tato absurdita nebude jediným klackem, který mu tento případ hodí pod nohy. Bosch společně s novou kolegyní Lucií Sotovou zjišťuje, že jejich snaha o odhalení pravdy se některým vysoce postaveným lidem vůbec nelíbí. S něčím takovým musí ale dobrý detektiv zkrátka počítat a nenechat se odradit. Bosch se Sotovou získají první významné poznatky z kulky, která po celých devět let zůstávala skryta v páteři oběti, a pak dál spřádají nitky zaprášených informací, až dojdou k závěru, že ta střelba před devíti lety nebyla v žádném případně náhodná.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: , Domino
Originální název:

The Burning Room , 2014


více info...

Přidat komentář

konicekbily
02.12.2023 5 z 5

Autorovi se tento díl povedl náramně! Harry po návratu do služby zacvičuje nadějnou a talentovanou detektivku a spolupráce jim svědčí. Autorovi vděčím zato, že píše svým klasickým stylem, vyšetřování působí reálně a čte se velice dobře!

Jana512
13.10.2023 5 z 5

Byla to pro mě první detektivka ze serie Případy Harry Bosche. Vyšetřuje případ devět let po události. Má k sobě pilnou a učenlivou "parťačku", která mu věrně dělá společnici i v nebezpečných situacích. Četba byla příjemná, i když vyšetřovali hned dva zločiny a přesto se dopracovali zajímavých závěrů. Překvapující bylo i ukonční vyšetřování případu.


ThomasRuhe
13.09.2023 3 z 5

V knize vlastně Bosch se Sotovou řeší případy dva. Oba z minulosti. Connelly opět velmi zručně popisuje vyšetřování, získávání nových důkazů a postup vpřed, až do konečného vyřešení.
Znovu se mi líbil Boschův styl ,, starýho psa '' který nebude skákat jak šéfové pískaj. I jeho parťačka Sotová je dobře ztvárněná postava není tam jen do počtu.
Výsledný dojem z příběhu je tak za 70%.

tamara1351
11.09.2023 4 z 5

Kniha je rozhodně čtivá, postavy sympatické, vyšetřování systematické.Uděláte si obrázek o vyšetřovacích postupech.Můj jediný problém byl,že toto je první kniha série,která se mi dostala do rukou v rámci výzvy a prostě mě nezaujal vyšetřovaný případ.

Becca_
29.08.2023 5 z 5

Skvělé čtení. Detektivka, kde vyšetřování a počínání detektivů dává konečně nějaký smysl. Bez zbytečných odboček, zbaveno jakýchkoliv absurdností a nelogičností. Těším se na další.

Django
27.08.2023 4 z 5

Výborná svěží lineárně se ubírající detektivka bez zbytečných zvratů a násilností.

Jiparis
27.08.2023 5 z 5

Styl M.Connellyho se mi moc líbí. Krev neteče proudem, vyšetřovatelé nejsou bezchybní, za vším je cítit přemýšlení, empatie a netradičně i moc pěkný vztah mládí a zkušenosti.

slaska77
01.05.2023 4 z 5

Něco pro milovníky klasických detektivek, máme zde případ, máme vyšetřovatele, hledáme viníky, nekomplikuje to alkoholismus či jakékoliv jiné vnitřní zapojení detektiva, snad jen ten konec byl takový trochu odbytý, to se ale u novodobých detektivek tak nějak stává často. I tak mohu jen doporučit.

alnahu
28.03.2023 5 z 5

Tuto knihu jsem si vybrala díky čtenářské výzvě a nelituji, docela slučná detektivka ve stylu Chandlerovek.
Hořící pokoj,je již sedmnáctým dílem, ze série Harryho Bosche,je to již moje druhá kniha přečtená kniha od tohoto autora a opět je skvělá.
V tomto příběhu musí losangeleský detektiv Bosch se svou novou kolegyní policistkou Lucií Scotovou,vypátrat starší zločin, ve kterém byl postřelen pouliční hudebník-příběh má samozřejmě své pozadí.
Detektiv Bosch je mi sympatický tím, že je v podstatě svůj a nedá si nic diktovat.
Detektivky tohoto autota jsou takové poklidné, bez zbytečné brutality.
Za mě kvalitní počteníčko.

Jara.v
08.03.2023 5 z 5

Tak po dlouhé době opět detektivka s velkým D. Čtivé, nenásilné a děj plyne bez jakýchkoli zádrhelů. Smekám před umem Connellyho. Byla to pro mě první kniha tohoto autora, a zdá se, že nebude poslední.

Luigi1
18.02.2023 5 z 5

Michael Connelly je kapacita která nenechá čtenáře na pochybách že umí

minirock
11.02.2023 5 z 5

Connelly a jeho Bosch nezklamali ani tentokrát. Možná nebyla tahle knížka tolik napínavá jako jiné ale spád měla. Bylo pro mě potěšením sledovat jak Bosch a jeho mladá parťačka krok za krokem odhalují pravdu o dvou propletených, 20 let starých případech, požáru v bytovém domě při kterém zahynulo 9 lidí, převážně dětí a loupeži v bankovní pobočce. Jediné co mě trochu vadilo bylo téměř naprosté podřizování Sotové Boschovi při vyšetřování. A škoda že to odnesly jen malé ryby, velké plavou dál, jako vždy. Skvělé čtení.

Lena79
07.02.2023 5 z 5

Prvními 80-ti stranami jsem se těžko prokousávala, ale pak to tedy byla jízda. Jedno navazovalo na druhé. Bylo to moje první setkání s autorem, proto nevím, zda občasné vzpomínání na předešlé případy bylo vyňato z předešlých knih. Ale nevadilo mi to. Naštěstí detektivové nedisponovali nadpřirozenými schopnostmi.

Baaletka
16.10.2022 3 z 5

Trošku zklamání. Asi první kniha od M. Connelyho, kterou jsem ji četla dlouho. Scházelo mi napětí a spád. Ale příběh docela fajn.

jprst
29.08.2022 5 z 5

Další parádní detektivka s Harry Boschem, ale přiznávám, že při hodnocení Connellyho knih jsem asi dost neobjektivní, prostě mě baví a Harry je typ detektiva, kterému se prostě nedá nefandit.

kalache
26.09.2021 5 z 5

... myslím si že i seriál se notně vydařil ...

Ramiel
10.05.2021 4 z 5

Případy Harryho Bosche jsou sázkou na jistotu. A nezklamala mě ani tato kniha, ba právě naopak. Styl psaní Connellyho mi dokonale sedí, což je na jednu stranu fajn, ale na druhou to má ten následek, že knihu přečtu za pár večerů.

mysce
13.01.2021 5 z 5

Časem jsem se stala Harryho zarytou fanynkou a tento díl mě v tom znovu utvrdil. Harry proplouvá příběhem s důvtipem a starým dobrým detektivním vyšetřováním. Jeho nová parťačka je zapálená pro případy stejně jako Harry a spolu jim to docela dobře sedí.
Hrdinové jako Bosch se obvykle nedrží striktně předpisů a nepodávají hlášení tak často, jak by měli, ale prioritou číslo jedna je pro ně “neztratit tempo vyšetřování” a usvědčit pachatele. A tak Harry se svojí parťačkou rozplétají síť nejrůznějších informací, spřádají nitky důkazů, a to vše pod silným tlakem politických představitelů i médií.
Výborná detektivka klasického střihu. Velmi chytře a promyšleně napsaný policejní thriller za plný počet hvězd.

harena
07.11.2020 4 z 5

Harry dostal za partnerku mladou a sympatickou Lucii Sotovou, kterou zaučuje jako starý pardál do všech fíglů pátrání a vyšetřování. Snaží se vyřešit dva staré případy, z nichž se jeden Lucie osobně dotýká. Vyšetřování pokračuje plynule a klidně, nikde žádné zadrhávání a odbíhání, ani žádné zběsilé honičky, spíš psáno ve stylu starších detektivek. Staré dobré profesionální pátrání.

Lmslaver
08.10.2020 5 z 5

Connelly je mistr krimi a detektivní literatury. Nepotřebuje šokovat brutální vraždou na místě činu, nemusí prokládat děj popisem akčních scén ani použít překombinovanou zápletku s nespočtem zvratů a přeci mě jako čtenáře připoutá ke knize od první po poslední stránku.
S Harry Boschem jsem vždy v té nejlepší společnosti a dokazuje to i kniha Hořící pokoj, kde vyšetřuje dva staré případy s mladou policistkou Lucií Sotovou.
Tenhle příběh byl dobře investovaný volný čas, dávám parádních sto procent.

Autorovy další knížky

Michael Connelly
americká, 1956
1999  85%Černá ozvěna
2006  90%Advokát
2000  84%Černý led
2019  84%Noční směna
2009  91%Rozsudek ráže 9

Kniha Hořící pokoj je v

Přečtených282x
Čtenářské výzvě38x
Doporučených15x
Knihotéce167x
Chystám se číst59x
Chci si koupit11x
dalších seznamech2x