Dve tváre pravdy

Dve tváre pravdy https://www.databazeknih.cz/img/books/37_/374620/bmid_dve-tvare-pravdy-vAK-374620.png 5 194 46

Harry Bosch stále pracuje v San Fernande. Má vyšetriť lúpežnú vraždu magistra a jeho syna vo vykradnutej lekárni. Zdá sa, že lúpež niekto nafingoval a vraždilo sa na objednávku. Vyšetrovanie Harryho zavedie na úplne novú drogovú scénu a oboznámi ho s novou drogovou epidémiou, keď ročne zomierajú tisíce Američanov na užívanie syntetických opiátov farmaceutických koncernov. Bosch zároveň rieši aj prípad sériového násilníka a vraha, ktorého kedysi dostal za mreže, no časom sa zmenili vyšetrovacie postupy a vzorka DNA teraz usvedčila z vraždy iného človeka. Spolu s Hallerom musia usvedčiť pôvodného páchateľa aj s jeho novými komplicmi a dopracovať sa k druhej tvári pravdy, ktorá môže človeka zničiť.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Detektivky, krimi

Vydáno: , Slovart (SK)
Originální název:

Two Kinds of Truth , 2017


více info...

Přidat komentář

Luigi1
16.02.2023 5 z 5

Jsem velice potěšen,že se mi dostala tato kniha do rukou

minirock
02.02.2023 5 z 5

Po pár stránkách jsem si uvědomil že jsem tenhle příběh viděl zfilmovaný jako jednu ze série seriálu Bosch. Nic to ale neubralo na zážitku ze čtení, je to skvělá detektivka. Bosch je obviněn z podvržení důkazu proti k smrti odsouzenému vrahovi a já se přímo blaženě těšil až to těm darebákům se svým nevlastním bráchou u soudu natře. K tomu vyšetřování vraždy dvou lékárníků které Bosche zavede do prostředí ruskojazyčné mafie. Moc dobré.


ThomasRuhe
14.11.2022 4 z 5

U sérií které čtu pravidelně, čekám co nového si autor vymyslí, aby další díl získal nějakou originalitu. Ani zde Connolly nezklamal. Uvězněný vrah žádá o obnovení procesu, ve kterém byl Bosch vyšetřovatelem. To tu ještě nebylo. I druhý případ, dvou zavražděných lékárníků je zajímavý. Oba případy jsou dobré a knihu hodnotím 80%.

kinsey
30.10.2022 5 z 5

Tak takhle má podle mne vypadat detektivka. Super čtení a Harry Bosch je pro mně prototypem amerického detektiva. Mám ho ráda už roky....

items
20.10.2022 5 z 5

Páni, prepáčte! Dlhšie som vás ignoroval a skúšal, či za niektorým rohom nenájdem niečo lepšie. Márna snaha! Michael a Harry, na detektívnom poli ste naj!

Mako123123
17.10.2022 4 z 5

To doriešenie osudu narkomanky Elizabeth mi prišlo už zbytočne navyše. Asi som v tomto viac ako Edgar a nie ako puntičkár Bosch. Druhá vec čo mi vadila a prečo tomuto nedám plné hodnotenie je, že mi to čo chcel Bosch na poslednej strane knihy spraviť skrátka nesedí s jeho "novým" životom. Ano, v minulosti by som to pochopil, ale teraz má Mads. To by jej fakt urobil? Cítil som náznak autorovho citového vydierania? Inak oba prípady boli veľmi dobré a tiež sa mi páčilo zapracovanie Edgara s Hallerom.

pavel9410
25.08.2022 5 z 5

Ma to tah na branku a vsechny spravne ingredience Harryho detektivek. Tak trochu superhrdina, zachrance, kdyby mel netopyri masku, tak je z nej batman. Ale prave pro to mam tyhle pribehy rad.

Ptaca
22.04.2022

Tak tahle se mi opravdu líbila. Díky

Lmslaver
14.06.2021 5 z 5

Harry Bosch se na stará kolena rozhodl jít do akce v utajení, aby vyřešil případ dvojnásobné vraždy. Druhá dějová linie se týká třicet let starého případu, který se vrací k soudu a vrhá špatný stín podezření na Bosche, že tehdy zfalšoval důkazy. Oba děje spolu nesouvisí, ale dokonale se prolínají. Tento příběh byl zfilmován v televizním seriálu Bosch – pátá série, který jsem zhlédl několik měsíců před čtením knihy, ale nijak mi to nezkazilo požitek ze čtení. Connellyho Bosch je vždy sázka na jistotu.

mysce
17.05.2021 5 z 5

Svět detektiva Harryho Bosche se zdá být atraktivní. Harry je sympaťák, kterému člověk musí fandit. Je to samorost s originálními logicko - dedukčními schopnostmi. Žije ve slunném městě, v krásném domě nad údolím, ale rozhodně si nenasazuje růžové brýle a o světě nemá příliš valné iluze. Za svou dlouhou policejní kariéru viděl až příliš mnoho zvěrstev, špinavostí, zoufalosti a bídy.
V příběhu Dva druhy pravdy se ocitá doslova a do písmene ve dvojím ohni. Starý případ se mu vrací jako bumerang poté, co odsouzený vrah vyrukuje s tvrzením, že mu Harry kdysi „pomohl“ za katr nezákonným způsobem. Bosch musí bojovat o zachování čistého štítu a dokázání své pravdy.
Zároveň pracuje na vyšetřování vraždy lékárníků, za jejichž smrtí tušíme chapadla organizovaného zločinu a postupně se dostáváme na stopu ruské mafie kšeftující s léky.
Connely rozhodně není autor literárních oddechovek a nechává svého hrdinu sáhnout si až na dno psychických i fyzických sil. Moc mě baví, když Bosch spolupracuje se svým nevlastním bratrem Hallerem, který je zdatným advokátem. Stejný cíl ale odlišné způsoby vedou k mnoha momentům, v nichž to krásně jiskří.
Další skvělý díl, víc k tomu není co dodat. Pět hvězd a tečka.

WaN635
28.04.2021 5 z 5

Harry opět a zase nezklamal. 2 případy, 2 rozuzlení.
Harry dozrává jako víno a pálí mu to lépe, než kdoví jakému mladíkovi. Ve vztahu s dcerou všechno klape.
Za mě plných pět hvězdiček :)

orinka3
09.04.2021 5 z 5

Špičková četba. Dva samostatné případy, které řeší detektiv Bosch. Na začátku vražda dvou lékárníků. Obrovské nebezpečí, infiltrace mezi nebezpečné prodejce drog. A současně pátrání po tom, jestli je vůbec možné podstrčit důkaz při tak pečlivém sledování při jeho archivaci. Ve hře jsou samozřejmě peníze a snaha osvobodit brutálního násilníka, který už byl jednou odsouzen k trestu smrti. Napínavé od začátku do konce, děkuji.

MatoPalkes
27.01.2021 5 z 5

Ďalší super diel, Connelly je zdá sa stále lepší a lepší.

Leona333
15.01.2021 5 z 5

Tak tady není co vytknout, ani co dodat. Snad jen kdyby se dalo hodnotit více hvězdičkami, dala bych jich klidně i deset. Zase super díl, kniha od Michaela Connellyho s jeho Harrym Boschem!

Kami33
14.01.2021 5 z 5

Harry Bosch pomalu stárne, ale pořád je to neohrožený chlap se smyslem pro spravedlnost. Hezké čtení, bezva příběh. A to, že je Harry již senior mi přijde skvělé. Kolik je starých hrdinů? (nepočítám stoletého staříka a slečnu Marplovou), zase tolik ne.

bosorka
29.12.2020 5 z 5

Nelze jinak než za 5. Harry Bosch má čím dál větší grády. Na stará kolena neohrožený, pálí mu to a je to sympaťák až na půdu. Opět dva případy, které ovšem Michael Connelly prolíná naprosto zručně a ten jeden z nich dovede do výborného soudního finále. Jak se k Harymu přidá Mickey, nemá to už vůbec chybu. Dva bratři, každý bojující o nějakou pravdu a každý trochu různě. Stojí tak vedle sebe detektiv ze staré školy, přímý a rovný jak vodováha, který jde lži po krku, a právník-obhájce, co umí kličkovat jak zajíc v hustém lese a té lišce prostě pomocí úhybných (a semtam dosti na hraně) manévrů zvládne zdrhnout o několik mil. Oba jsou skvělí a Connelly umí!

eva.haf
13.08.2020 5 z 5

Ke knize jsem se dostala náhodou a byla to šťastná náhoda. Příběh mě zaujal hned od prvních stránek a nepustil až do konce. To, že jsem začala dvacátým dílem vůbec nevadilo. Plně souhlasím s hodnocením hareny.

March
11.04.2020 5 z 5

Jinak než plný počet prostě nejde dát. HB můj oblíbenec a v této knize bratrské duo nemělo chybu. Skvělá detektivka, vždycky se pristihnu, že se o HB i bojím:-) a pak smutnim, že je konec knihy. I když tato je zakončena tak, že je to pěkně vnadidlo na další díl a mě nezbývá, než s na něj vrhnout.

harena
02.01.2020 5 z 5

Vynikající detektivní román s Harry Boschem, který je hrdinou přesně podle mého gusta. Perfektně popsaná detektivní práce, skvěle vykreslené vztahy mezi postavami a dialogy rozhodně nejsou nudné nebo násilné. Harry už není taková neřízená střela, ale stále zvládá řešit několik případů najednou a jak to bude dál se ženou, které nezištně pomáhá, se dozvíme v dalším díle. Výborná práce. Doporučuji.

gordon13
06.12.2019 5 z 5

Dokonalost, jako vždy..pan Connelly je zkrátka mistr svého řemesla :-)