Šílená odměna

Šílená odměna https://www.databazeknih.cz/img/books/26_/263731/bmid_harley-quinn-1-silena-odmena-Mqc-263731.jpg 4 111 28

Harley Quinn Volume 3. série

1. díl >

Nastal čas vytočit Harley! Je to příběh starý jako sám svět: Dívka zažije krutý rozchod a přestěhuje se do New Yorku. Snaží se najít novou práci, lásku, život... Jo, a je trochu výstřední. Někdo by řekl vyšinutá. A moc si nerozumí se zákonem. No dobře, je superpadouch, je naprosto šílená a právě jí dal kopačky psychotický klaun. Spokojení? Jmenuje se Harley Quinn a přestěhovala se na Coney Island, aby se konečně usadila a udělala za minulostí tlustou čáru. Jenže kam jde Harley, tam zamíří i potíže. Někdo na její hlavu vypsal takovou odměnu, že po ní pase každý zabiják z okolí – a že jich na Brooklynu vážně není málo. Nezbývá než se spolehnout na pestrou směsku nových sousedů a pár starých dobrých zlých přítelkyň. Ještě se uvidí, kdo se bude smát naposled.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Komiksy , Sci-fi

Vydáno: , BB art
Originální název:

Hot in the City , 2014


více info...

zaru0878
zaru0878
05.11.2022 3 z 5

Nebylo to špatné, ale ani tak dobré, abych si koupila další díl.

ArkAngel
ArkAngel
31.07.2022 2 z 5

Komiks s Harley Quinn je krásně nakreslený, ale po příběhové stránce je to přesně taková hloupost, jak by se dalo čekat. Šílená Jokerova bejvalka se odstěhovala z Gothamu, zachraňuje zvířátka před eutanázií, pomáhá vraždícímu důchodci sejmout pár jeho nepřátel a sama se vypořádává s rejem zabijáků. Je to šílené, je to bizarní, ale pro dospělejšího čtenáře nepříliš zábavné.


fvalek
fvalek
25.07.2022 4 z 5

Přestože mám rád komiksy, různé kresby a myslím, že po těch všech letech už bych i spoustu autorů poznal podle jejich stylu, tak první kapitola pro mě byla tematicky absolutně za trest a říkal jsem si, že pokud v tomhle stylu bude celý komiks, tak to snad ani nebudu číst. Pro někoho to sice asi bude bomba úvod, přehlídka autorských stylů ostatně není špatná, ale vážně potřebujeme číst kapitolu naprosto vytrženou z universa, která je v podstatě úplně o ničem? Jako oslava Harley pěkné, ale pro mě jako pro čtenáře neúčelné.

Nicméně zbytek komiksu byl super a žasnu, jak moc to navazuje na rebirthovou Harley, kterou jsem četl s předstihem. V podstatě se tu vše vysvětluje, vše známé vzniká a hezky to navazuje. Harley je pořád Harley a to je něco, co by se nemělo měnit. Stejně tak ostatní postavy, ať už známé nebo nové, všechno tu pěkně sedí, když očekáváte klasickou bláznivou zábavu. Nějaké tři základní tematické celky - příchod a nové prostředí, vypsaná odměna a lov na agenty - byly dobré. Popravdě jsem si užil i ten nudnější začátek, kdy se Harley stěhuje, hledá práci, seznamuje se s novými lidmi apod., protože já mám docela rád takové to kecání okolo, které tvoří příběh. Akční linka s odměnou byla zprvu dost nenápadná a postupná, nakonec se vyhrotila a v podstatě to bylo vtipné, i když to trošku zavádělo. Chvíle s Ivy byly pěkné, škoda že tenhle vztah není rozvíjený tak moc, jaký má potenciál. Poslední linka se Syborgem a jeho agenty... Zpočátku jsem se bál, co to je za kravinu a moc se mi do toho nechtělo, ale musím říct, že to nezklamalo. Klobouk dolů překladateli za to vyobrazení ruského přízvuku, protože u toho jsem se chechtal a fakt mě to bavilo, stejně tak samotné proveden lovu na agenty a celé rozuzlení, jak to vlastně mají.

V podstatě celý první díl je jízda od začátku do konce s občasnými zastávkami si něco vyřídit, aby série fungovala, a mě to moc bavilo, takže budu v sérii pokračovat. Je trošku škoda, že Harley vzhledem k odlehčenému a komickému ději stojí dost mimo zásadní linky DC, ale třeba se sem tam taky něco najde. :)

Hadati
Hadati
05.08.2021 4 z 5

Prvních pár stránek je spíše pro znalce, co ocení různé styly kreslení Harley Quinn, kdy Harley přitom proráží čtvrtou stěnu a komunikuje s tvůrci komiksu. Po tomto krátkém úvodu se ale komiks hned rozjíždí.

Harley je tu vykreslena jako antihrdinka, holka, která se už konečně vykašlala na neuspokojivý vztah s Jokerem a osamostatnila se. K tomu jí dopomáhá, že jí byl darován uprostřed města činžovní dům i s nájemníky. Nájemníci naštěstí nejsou tuctoví, takže si společně s Harley padnou do oka. Aby si však barák udržela, musí platit vysoké daně a k tomu potřebuje peníze. A peníze shání všemi různými způsoby, víceméně legálními.

Harley má v jádru dobré srdce, ale je šílená psychopatka, která si užívá násilí. Proto se často stává, že cesta k dobrým úmyslům, na které se zaměří, je dlážděna spoustou krve a křiku. Tenhle komiks se ale vůbec nebere vážně a pokud přistoupíte na to, že si Harley může dělat prakticky cokoliv a nevrhnou se na ni poldové či Batman, aby ji nasadili svěrací kazajku a pro bezpečí všech ostatních ji zavřeli do Arkhamu, tak si užijete spoustu zábavy.

Arkagas
Arkagas
28.08.2020 3 z 5

K ději po přečtení anotace není co dodat. Je to komiksová jízda, kde je Harley v hlavní roli. Na Coney Islandu zdědí byt, ale jak tušíme, nic není zadarmo.
V příběhu se mi líbila retrospektiva k doktorce Quinzelové, za kterou se opět Harley schovává když hledá práci.
Perfektní kresba, padouši, akce, napětí. Komiks je skvěle zpracovaný, panely na sebe navazují naprosto plynuje, text i obrazy za mě skvělé. Jako bonus tady poznáváme víc Harleinu nejlepší kamarádku Poison Ivy.
Co se mi ale líbilo úplně nejvíc je začátek knihy - stvoření Harley takové, jaká je, kdy kreslíři zkoušeli různé styly a Harley si vlastně sama vybírá jak chce vypadat. Ten úvod je dokonalý.
Jsem posedlá Jokerem, takže nepřečíst komiksy Harley by byl pro mě hřích. Ostatně nebýt jejich tragické lásky, nikdy bychom tu možnost neměli.
Takže děkuji a vrhám se na druhý díl :)

Voliarty
Voliarty
11.10.2018 3 z 5

Tak som sa Harleynou prekúsal. Nebolo to zle čítanie, postava Harley Quinn ma, ako šialená anti-hrdinka, celkom bavila, vedľajšie postavy sú tiež celkom dobré (Syborg a Malý Tony), kresba mi tiež oko polahodila. Tak kde je problém? Asi v nevýraznom deji. Stane sa tu veľa vecí, ale všetky sa vyriešia, tak nejak jednoducho. Žiadne komplikácie. Áno, dá sa argumentovať tým, že je to odpočinkové čítanie, ale i tak...aspoň nejaký ,,konár pod nohy,, by to chcelo. A neustále útoky vrahov sa nerátajú, keďže ich Harley zvláda bez problémov. Čo ale oceňujem, je celkové vyriešenie vypísanej odmeny na Qunnovej hlavu a ten príbeh so zanedbávanou babičkou mal tiež celkom dobré rozuzlenie. Či siahnem aj po ďalších bookoch neviem, možno, určite ma ale tento prvý nesklamal tak, ako som podľa hodnotení očakával.

Marquis
Marquis
28.09.2018 4 z 5

Po Batmanovom "dovádění" s Jokerom príjemne oddychové čítanie. Harley je správne trhlá, občas šokuje, ale to sa dá čakať. Kresba naprieč celým comicbookom výborná, akurát príbehy nejde brať úplne vážne. Ruské finále sa podarilo. Ako hovorím, výborná oddychovka so sexy kočkou. Bernie na hrad!

Kralicekusacek
Kralicekusacek
21.08.2018 3 z 5

Zatím nejslabší kniha z této (u nás doposud třídílné) řady. Není určena pro neznalé. Bohužel, žádná ze sérií s onou hrdinkou nevyšla v České republice doposud kompletní, až se tak stane, doporučoval bych ty všechny knihy si přečíst znovu, popořadě, člověk najednou pochopí to, co předtím ne.

Srni
Srni
21.08.2018 4 z 5

Komiksy běžně nečtu takže nemohu zcela objektivně hodnotit ale líbilo se mi to. Děj to mělo, vtipné to bylo, délka akorát.

karolina1733
karolina1733
13.05.2018 4 z 5

Na komiksy nejsem ale tohle mě bavilo :) Mnohem víc než samotnej Sebevražednej oddíl.

Diamond
Diamond
16.03.2018 5 z 5

Crazy Harley rozehrava blaznivou jizdu. Vyborne dilo...

Disease
Disease
20.11.2017 4 z 5

Nejlepší hned první sešit. Ale zábavné je to i nadále. Rozhodně o dost lepší než nedávno čtený Sebevražedný oddíl.

orangerose
orangerose
11.10.2017 5 z 5

Super komix s moji oblíbenkyni Harley Quinn :)

Majulinek
Majulinek
10.06.2017 5 z 5

Má oblíbená postava z DC. Od začátku až do konce to bylo vtipné a úsměvné.

LadyCharlene
LadyCharlene
24.12.2016 4 z 5

Tak já se budu asi trošku vymykat, počátek se mi nelíbí, jakožto nováček v komiksovém světě chci být seznámena se skutečností, ne s variantami vzhledu Harley Quinn, na druhou stranu nejsem absolutní amatér a o Harley jsem si minulost zjistila. Takže zas tak velký problém to nebyl. Dále trošku navážu, jakožto nezkušený komiksář mám v jednotlivých knihách opravdu bordel, musím si půjčit Batmana, abych viděla skutečný zrod Harley Quinn? A pak následuje Sebevražedný oddíl, teprve poté samostatná Harley? Ale líbila se mi její povaha v tomto díle, miluje zvířata, jako já, mám pocit, že je pořád na hraně Harleen a Harley... prostě dělá, co ona považuje za sobě prospěšné a správné, chce se bavit, což ji naplňuje a chce jít za svou představou. Kdo by ji mohl zařadit mezi padouchy, v podstatě je srovnatelná s hrdinkami Jane Austen, Snažící se prosadit, hledající své místo, mající svou osobnost, identitu, kterou si chce zachovat... Já Harley dávám 4 hvězdičky

zuzak07
zuzak07
09.12.2016 4 z 5

Tak Harley mě bavila od první stránky. Je to vtipné, sarkastické a originální, což je v dnešní době někdy už problém. Bavilo mě to asi více než Deadpool (snad mě za to nepřijde zmasakrovat) :-)

LordSnape
LordSnape
11.11.2016 3 z 5

Těšil jsem se hodně, ale je to takové nijaké. Začátek, kdy si Harley dovolí komentovat své křivky a styl se scénáristou a hledá tak svého kreslíře, je zábavný. Ale když se vše usadí, už to jaksi není ono. Hlavním tahounem komiksu je pak samotná hrdinka a její sexy parťačka v podobě Poison Ivy. Kvalitativně je to odlehčené a krásně ujeté jako Deadpool, ale toho humoru zde není tolik, aby vyvážil absenci nějaké nosnější příběhové linky.

memphisz
memphisz
11.09.2016 3 z 5

První sešit paráda, hledání způsobu pojetí postavy a kreslíře je originální. Zbytek, hlavní dějová linka, ale nic moc, průměrná s jen pár skvělými momenty. Humoru hodně, ale úplně mi neseděl.

Pazďa
Pazďa
23.07.2016 2 z 5

BB art se rozhodl zajet trošku na jinou notu než na své obvykle vydávané série od DC vydáním série Harley Quinn která podle všeho má jako sešitovka celkem úspěch. Celkem dokážu pochopit proč ale dá se hodně dlouho přemýšlet jestli Harley stojí za vaše pětikilčo. Nad touhle otázkou jsem přemýšlel celkem dlouhou dobu ale nebyl jsem schopen dohrabat se odpovědi. Nutno podotknout že pokud chcete čtení co má nějakou byť jen sebemenší hloubku je třeba jít naprosto jinam. Harley je takový pseudovtipný poloakčňák, který se snaží už od nultého čísla aby jste si řekli jak je to boží a že tohle už nikdy nedáte z ruky. Nulté číslo se mi celkem líbilo, mělo dobrý nápad. Další čísla už jsou trochu těžší oříšek na rozhodnutí jestli se vám to líbí nebo ne. Já osobně jsem se u každého jednoho sešitu bavil ale zároveň jsem se cítil strašně špatně sám za sebe že mě baví něco tak hloupého jestli mě chápete. Co se kresby týče, když pomineme fakt, že na každém panelu má Harley naprosto jiný obličej je komiks velice líbivý a pokud jste přišli pro zadky a výstřihy nebudete vůbec zklamáni. I když jsem si tady napsal pro a proti tak nad tím furt přemýšlím a furt netuším jestli jsem si ten komiks užil nebo ne. Zajímavý případ.

Lenka.Vílka
Lenka.Vílka
06.06.2016 5 z 5

No nebylo by boží mít svůj vlastní komiks?... Všechny ztracený existence by každej měsíc natěšeně stály frontu na nový číslo mě....Co by mě nechali provádět...
Naprosto super. Kdo si myslí, že jejich holka fakt nežere komiksy jako on sám, ať ji koupí tohle!