Vraždy ve stínu ďábla aneb Kritika zločinného rozumu

Vraždy ve stínu ďábla aneb Kritika zločinného rozumu https://www.databazeknih.cz/img/books/21_/21921/vrazdy-ve-stinu-dabla-aneb-kritika-zlocinneho-rozumu-21921.jpg 4 12 2

Hanno Stiffeniis série

1. díl

Napínavý detektivní thriller se odehrává v roce 1804 na pozadí dramatických událostí při vpádu Napoleonovy armády do Pruska. Mladý vyšetřující soudce Hanno Stiffeniis přijíždí do pruského města Královce objasnit sérii podivných vražd. Po příjezdu na místo však ke svému překvapení zjišťuje, že nebyl povolán panovníkem, ale proslulým filozofem Immanuelem Kantem, neboť on je skutečným vyšetřovatelem záhadných zločinů, které postupně ochromily život ve městě. Záhy po Stiffeniisově příchodu umírají další lidé, obětí neznámého zloducha se má stát i soudce. Aby odhalil skutečný důvod svého povolání do Královce, musí Hanno vyřešit i vlastní minulost, jejímž přízrakům se snaží uniknout. Kniha je prvním příběhem ze série kriminálních románů zasazených do Pruska, v nichž vystupuje Hanno Stiffeniis. ... celý text

Žánr:
Literatura světová , Detektivky, krimi

Vydáno: , Beta-Dobrovský
Originální název:

Critique of criminal reason , 2006


více info...

Přidat komentář

zapálenýčtenář
27.04.2019 1 z 5

Pokud vás baví číst o úzkoprsém zamindrákovaném chlapovi- kterému jde o to aby měl vše rychle hotovo, považuje za normální kohokoli zbít či mučit- protože má funkci.. pro kterého je důležité JAK se mluví a nezajímá ho obsah, který má jasno kdo je plebs a póvl na základě oblečení a bydliště.. pokud opravdu máte potřebu to číst- protože se ve vašem okolí žádný arogantní blbec nevyskytuje, pak vzhůru do čtení.
Přínosné a to velmi - přestože se v mém okolí arogantní hlupáci vyskytují a tento pán je vymyšlený- bylo sledovat myšlenkové pochody .. to bylo dost zásadní.
Je-li tato kniha obžalobou maloměstského pohledu na - cokoli, kritikou prušácké úzkoprsosti, pak dobré:o)
To jsem v obsahu nevyčetla.
Autor sice bez milosti ukazuje charakter/ bezcharakternost hlavního hrdiny ale to je tak všechno.
Autor dal jasně najevo že arogantní soudce být odsouzen nemůže.
A to ani veřejným míněním.
Protože může jakékoli dokumenty kdykoli zničit, zfalšovat, nebrat na ně zřetel, vytvářet si domněnky na jejich základě kohokoli zabít a nikdo se to nedozví.
NIKDY.
Je možné ovlivňovat životy lidí- bez jejich souhlasu a vědomí, protože tak to ve státní správě chodí.
I když to bylo v monarchii:o)
Byrokrati zkrátka vždy vítězí.
Což je smutné.

čef
23.12.2011 5 z 5

Tato kniha mne opravdu nadchla - úžasný historický rámec, inspirující filosofické myšlenky Immanuela Kanta a hluboká psychologie hlavní postavy a to vše zabaleno do velmi poutavého příběhu! Kniha prostě ke mně přišla v pravý čas, což se bohužel neděje příliš často.


Autorovy knížky

2008  70%Vraždy ve stínu ďábla aneb Kritika zločinného rozumu

Kniha Vraždy ve stínu ďábla aneb Kritika zločinného rozumu je v

Přečtených17x
Čtenářské výzvě1x
Knihotéce7x
Chystám se číst1x