Hana Hegerová - Originální a svá

Hana Hegerová  - Originální a svá https://www.databazeknih.cz/img/books/87_/87999/bmid_hana-hegerova-originalni-a-sva-ETA-87999.jpg 2 10 3

Brilantní zpěvačka - první dáma šansonu a typově ojedinělá herečka paní Hana Hegerová, která se všemi svými přáteli a příznivci oslavy letos své 80. výročí patří již více jak čtyřicet let mezi čelní představitelky československé hudební scény, ve které, přestože přibývá pořád více a více tváří, je stále nevídaným solitérem… Její neopakovatelný projev a výstižná hudba dovede stejně tak něžně pohladit po duši, jako s vážností přinutit k přemýšlení o skutečných lidských hodnotách života, jakými jsou láska, mládí, stáří či štěstí a svoboda. Hana Hegerová je umělkyní, jež za svůj život ušla velký kus cesty, která mnohdy nebyla jednoduchá. Zažila vrcholnou slávu i křivdu, luxus i bídu a přece po celý život zůstala skromnou ženou, jejímž hlavním cílem nebylo být „hvězdou“ za každou cenu. Autorka, historička umění, předkládá čtenářům knihu netradičně pojatou, která se nespecializuje na významná kariérní data, nýbrž na osobnost Hany Hegerové, takové, jakou doopravdy je. Popisuje její koníčky, neuvěřitelné zážitky, vášně a záliby, vyzdvihuje její cit pro umění, francouzskou kulturu či módu prvorepublikové elegance.... celý text

Přidat komentář

hanča34
18.11.2019 1 z 5

Kamarádko, čtenářko od Berouna, mluvíš mi z duše. Myslela jsem, že jen já se nad touto knihou pozastavuji, včera jsem se tím začala prodírat a říkala jsem si, že paní Hegerová by si zasloužila něco lepšího Možná to ani neautorizovala. Nakonec jsem prohlédla fotky a možná si nějaký úryvek přečtu, Takže souhlas, víc jak 2 hvězdičky si to nezaslouží. Lepší se jít projít k Berounce.

niknikita
21.10.2019 2 z 5

Dobrý úmysl ještě neznamená, že se musí setkat s úspěchem.
Autorka jistě dobrý úmysl měla, ale podle mne vytvořila cosi jako mišmaš...ach jo!!!
Tohle se moc nepovedlo.
Prokousala jsem se touto knížkou jenom z úcty k Haně Hegerové a tak si moji pozornost zasloužily fotografie a pár citací, které byly použity z jiných publikací.


Stoker
16.10.2016 odpad!

Kniha je písaná na úrovni slohovej práce žiaka základnej školy na tému "môj idol". Autorka pani Hegerovú vynáša do neba na každej stránke veľmi naivným spôsobom, pôsobí to infantilne a vtieravo. Osobne mám pani Hegerovú v obľube ale tento brak, doplnený o autorkine obrázky neodporúčam nikomu.