Hamilkar: Lev z písčin

Hamilkar: Lev z písčin https://www.databazeknih.cz/img/books/19_/19239/bmid_hamilkar-lev-z-piscin-dif-19239.jpg 4 17 5

Kartágo série

1. díl >

Kartágo roku 264 před naším letopočtem. Nad mocným africkým městem, založeným Féničany, se stahují mraky. Řím, pyšná metropole, se snaží usadit na Sicílii a ohrožuje kartaginská zastupitelství i obchod ve Středozemním moři. Vážný střet zájmů obou měst přeroste ve válku: krvavou, nelítostnou a nekonečnou. Hamilkar Barkas, mladý důstojník ze slavné kartaginské rodiny, se vášnivě vrhne do boje za vítězství svého města. V třeskotu bitev, troubení bojových slonů a povyku žoldáků píše slavné stránky kartaginské epopeje. První svazek trilogie o rodu Barků přibližuje nádheru Kartága a punského světa. – Lépe než historický traktát umožňuje tento román poznat fascinující a čarovnou civilizaci.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Historické romány

Vydáno: , Beta-Dobrovský
Originální název:

Hamilcar: Le lion des sables


více info...

Přidat komentář

666Jitka
07.09.2021 4 z 5

Souhlasím, že román určitě není z těch nejčtivějších, ale na druhou stranu oceňuji, že jsem si mohla přečíst o tom, jak to v Kartágu fungovalo, jak byla rozdělená politická a vojenská moc, jaký vliv mělo v té době náboženství. Zajímavé byly také informace o vzájemných vztazích mezi Elissiným městem, Římem, ostatními městy a koloniemi. Potvrdila jsem si, že odedávna jsou osudy obyčejných lidí řízeny chamtivostí a touhou po moci pár desítek jedinců, kterým není cizí zradit, zaprodat anebo obětovat kohokoli pro svoje cíle. V této nestálé době nikdy svobodný jedinec nevěděl, kdy skončí jako otrok a bude přikován k veslu lodi anebo poslán s celou svou rodinou do stříbrných dolů.

Salci
18.08.2014 2 z 5

Historické romány na antické náměty mě velice baví. V tomto případě jsem se však spálil. Myslím, že se jedná o velice průměrné (až podprůměrné) dílo. Děj mě nedokázal nadchnout a velmi mě vytáčelo množství literárních klišé, kterých se autor dopustil. Snaha šokovat čtenáře dobovými krutostmi je v historických románech naprosto pochopitelná a asi i nezbytná, v tomto případě však byla na úkor děje a čtivosti. Zhruba první polovina díla se četla ještě dobře, ale čím déle jsem četl, tím více jsem se nudil a závěrečné kapitoly už jsem jen protrpěl. Toto dílo mě zklamalo, nicméně vyložený odpad to dle mého názoru není a dvě hvězdy si jistě zaslouží. Abych jen nekritizoval, na závěr oceňuji snahu Patricka Girarda informovat čtenáře o dějinách Kartága (většina autorů zabývajících se starověkem hledí pouze na Řím a Řecko).


braunerova
05.07.2014 3 z 5

Román o Hamilkarovi z rodu Barků, otci Hannibala. V těch jménech je poněkud zmatek, neboť většina kartaginských velitelů se jmenovala Hamilkar, Hannibal, Hasdrubal nebo Hannon. Naštěstí měla Rada 104 ve zvyku neúspěšné generály popravit a úspěšných se zbavit intrikami a pomluvami, takže jich není mnoho. Autor se důsledně drží známých historických faktů.

kryspin66
17.03.2014 4 z 5

O Kartágu jsem doposavaď moc nevěděl. Věděl jsem že existovalo, ale nevěděl jsem nic o jeho rozloze, vývoji a osudu. Moc pěkně napsané kniha autora. Jsem zvědav jak bude pokračovat druhý díl, tedy o Hanibalovi.

Darkry
25.12.2013

Zajímavý historický román, který formou dramatického (ale reálného) příběhu představuje čtenáři drsný svět starověkého Kartága.

Štítky knihy

Kartágo

Autorovy další knížky

Patrick Girard
francouzská, 1950
2002  78%Hannibal: Pod hradbami Říma
2002  72%Hamilkar: Lev z písčin
2002  82%Hasdrubal: Ohně v Megaře
2003  0%Vládnou nám donchuáni

Kniha Hamilkar: Lev z písčin je v

Přečtených25x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených2x
Knihotéce16x
Chystám se číst3x
Chci si koupit1x