Duchové Onyxu

Duchové Onyxu https://www.databazeknih.cz/img/books/94_/94829/bmid_duchove-onyxu-KZy-94829.jpg 4 21 5

Halo série

< 4. díl >

Program SPARŤAN II byl zveřejněn. Příběhy o supervojácích, kteří odrážejí útoky tisíců válečníků Smečky, se staly legendami. Ale kolik Sparťanů ještě zbývá? Zatímco Náčelník brání obleženou Zemi a mnoho frakcí uvnitř Smečky pokračuje v křížové výpravě za vyhlazením lidstva, přísně tajná buňka uvnitř Úřadu zpravodajské služby námořnictva, známá jako „Sekce tři“, přijde s plánem, který by mohl UNSC získat trochu životně důležitého času. Budou k němu však potřebovat stovky dobrovolných vojáků… a jednoho Sparťana, aby ho uvedl do chodu. Opuštěná planeta Onyx je perfektní místo, kde mohou projekt spustit. Jenže když Náčelník zničí Halo, uvnitř Onyxu se cosi spustí - prastará technologie Předchůdců - a flotily UNSC a Smečky zahajují závod, jehož výsledek změní směřování války mezi lidmi a Smečkou. Jenže tato probuzená a prastará síla má možná vlastní plány. (zdroj: legie.info)... celý text

Literatura světová Válečné Sci-fi
Vydáno: , Fantom Print
Originální název:

Ghosts of Onyx , 2006


více info...

Přidat komentář

Affares
20.11.2022 5 z 5

Postupně se prokousávám sérií ale musím říct, že tento autor a jeho styl psaní se mi moc zamlouvá. Více rezepsaná psychologie, detaily technologií, mentality a vývoje situace Smečky ale hlavně - co a proč je Onyx. Kniha se mi líbí asi hlavně proto, že dává morální dilema mezi cenou vítězství a cenou za jeho dosažení (lidských životů) z pohledu přímo zapojených. Zkrátka mi zní v hlavě spojení "For the greater good" , byť si myslím že v CZ překladu ani v knize nezazněla. A to je ono, tato věta z úst těch, kteří pokládají onu oběť, nikdy nezazní.

sasa.chetan
23.05.2022 5 z 5

tak na rozdiel od Potopy sa mi Ericov svet Halo paci.
zaujimave je aj ponechavanie si zadnych dvierok pri postavach.


Stupino
20.03.2021 5 z 5

Co čtenář to jiný pohled na věc. Za mě, se tato kniha povedla, pod očima ubíhaly řádky jak rozjetý vlak. Ke konci knihy to bylo super. Ani mi nevadilo, že John zde nebyl. Děj se zaobíral dalším vývojem bitvy, a co je pro mě hlavní, vše bylo ke konci pomalé. Ne jako některé knihy, kde konec je hrc prc na 4 stránkách ukončen, a já sedím s otevřenou hubou a knížku převracím v ruce a hledám další stránky. Dávám pět hvězd.

Prince_of_book
21.06.2019 3 z 5

Tuto knihu jsem po prvních 3ech dílech odkládal, a asi to byla nějaká předtucha. První polovina knihy byla nemastná neslaná vlastně by se dalo říct že i celkem nudná. Příběhu chyběl drive a vlastně i jakákoliv snaha vtáhnout čtenáře do děje. Nebyl jsem moc schopný se sžít s postavami. Druhá polovina knihy je mnohem lepší. V moment kdy se sparťané znovu setkají začíná děj nabírat na obrátkách postupně vás do toho vtáhne. Konec je také celkem zajímavý až trošku nečekaný.

Bohužel druhá polovina knihy nedokázala naplno zachránit polovinu první. A ač bych si moc přál to říct, tak bohužel kniha nedokázala navázat na poměrně nadprůměrné a výborné první tři díly.

Za mě 7/10

Shock
21.08.2018 5 z 5

Další výborná kniha ze světa Halo. Příběh přeživších Sparťanů je v této knize prozatím ukončen. Další knihy nenavazují na tento díl, tak je asi ani nebudu číst.

Štítky knihy

americká literatura válečné sci-fi herní adaptace podle videohry, podle PC hry

Autorovy další knížky

Eric S. Nylund
americká, 1964
2007  86%Zkáza Cíle
2008  81%První úder
2014  60%Evoluce
2011  70%Duchové Onyxu

Kniha Duchové Onyxu je v

Právě čtených1x
Přečtených43x
Čtenářské výzvě1x
Knihotéce55x
Chystám se číst8x
Chci si koupit13x