Hadrový panák

Hadrový panák https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/351414/bmid_hadrovy-panak-afh-351414.jpg 4 3006 853

Před čtyřmi roky vzal detektiv William „Wolf“ Fawkes spravedlnost do svých rukou – nedokázal ustát, že soud osvobodil podle něj jednoznačného pachatele. Wolfa postavili mimo službu a poslali do psychiatrické léčebny. Teď se vrací do práce a touží po velkém případu. A zdá se, že se ho dočkal: na místě činu, kam ho přivolala kolegyně Emily Baxterová, se najde mrtvola – sešitá z částí šesti těl jako hadrový panák. Stejně tak pojmenují děsivý případ média a Fawkes je pověřen identifikací obětí. Vzápětí Wolfova bývalá žena, která pracuje jako reportérka, obdrží od anonyma fotky z dějiště zločinu a taky seznam šesti lidí a dat, kdy budou zabiti. Poslední jméno na seznamu je: Fawkes. A vrah už si chystá šicí potřeby…... celý text

Žánr:
Literatura světová , Thrillery

Vydáno: , Knižní klub
Originální název:

Ragdoll , 2017


více info...

LivN
LivN
31.01.2024 2 z 5

Myslím, že napsat detektivku je náročné. Četla jsem jich už dost a jen málo jich bylo dobrých. Tahle knim bohužel nepatří. Nemohla jsem se držet tématu a myšlenky mi utíkal jinam, to se u dobré knihy nestane.
Postavy ani prostředí nebylo dost dobře popsané a tudíž si to nemůžete pořádně představit. Dej skákal jako na houpačce jednou jste v autě a hned už někde ve vyšetřovací místnosti. Bohužel jsem knihu nedočetla byla by to ztráta času raději dám přednost lepším knihám.

bumble
bumble
04.01.2024 3 z 5

Nemyslim, že by to byla kniha aspirujicí do mých top knih, ale stejně tak ani neurazila. Určitě se toho událo dost a já rozhodně netušil, kdo za vším stojí. Na postavy si člověk chvíli zvykal, ale pak už to celkem šlo. Dalším dílům dám šanci. Uvidíme, kam se kvalita posune.


petrpospa
petrpospa
07.12.2023 2 z 5

Hodnocení se mi na prvni pokus neuložilo a psát to samé podruhé mi přijde jako ztráta času. I tak jsem ho tomuto dilu věnoval až moc. Slátanina, motanice, neuvěřitelné, slabé a senzacechtivé. Ale dobře mi tak. Mělo mě varovat jméno autora - Cole. Jmenovkyně Martina Cole píše podobné nesmysly...

adabraz
adabraz
10.11.2023 4 z 5

V první půlce knihy jsem se trochu nudila. V té druhé už bylo hodně zvratů a zajímavých událostí. Konec mi přišel maličko uspěchaný ale celkově za mě doporučuji :).

SSTknihy
SSTknihy
05.11.2023 3 z 5

Je mi líto, ale žádný wow efekt se po přečtení nedostavil... Snaha šokovat děsivým zločinem jen slabě maskuje chaotický děj, podivné vyšetřování, nesympatické postavy a zcela nelogické chování pachatele. Protože na konci si říkáte: "Proč právě takhle? Proč vůbec?"
Čtivé to je, děj celkem ubíhá, jsou tu i vážně dobré scény a mnohé čtenáře to určitě naláká na další díly, ale mě to prostě nechytlo.

andante
andante
05.11.2023 4 z 5

Tak tu máme dalšího sériového vraha, který si pohrává s policií, je všudypřítomný, vševědoucí a všemocný. Ovšem na rozdíl od všech těch Sněhuláků a Kaštánků a spol. se tenhle přímo nevyžívá ve zvrácenostech a autor se soustředí spíše na pátrání a spád. První půlka je parádní, autor hýří nápady, napsané je to lehce a vraždy jsou originální. Pak to ale začne ztrácet dech a překvapivý zvrat na konci nefunguje. Možná kdyby si to autor připravoval postupně, tak snad, ale takhle je to moc velký králík z klobouku, který je nečekaný hlavně proto, že vůbec neodpovídá tomu, jak se postavy chovaly dosud. Jako by si najednou při psaní uvědomil, že potřebuje lepší závěr, tak ho přimyslel dodatečně. Lépe kdyby z toho udělal dvě knížky. Škoda, mohla to být skvělá věc, takhle je to trochu zkamání.

Šárka88
Šárka88
31.10.2023 3 z 5

Audiokniha - Martin Stránský
Souhlasím naprosto s dlabikk , také se mi nestalo, jak ohodnotit knihu, která se mi líbila nebo nelíbila. Zde je napsáno, že o této knize se bude dlouho mluvit, u mě to neplatí. Pochopila jsem, ze první kapitola se opakuje s poslední, jako takový paradox. Kdyby knížku nečetl M.Stranský asi bych odložila, proto tři hvězdy patří jemu. Autorovi dám také ještě šanci.

dlabikk
dlabikk
24.10.2023 3 z 5

Audiokniha - Dlouho se mi nestalo, že bych nevěděla jak knihu ohodnotit. Zda se mi líbila anebo ne? :o) Rozhodně mě nakopnul konec, který jsem si opravdu užila k tomu, abych zvedla na 3*. Dlouho jsem bojovala se sympatiemi ke všem účastníkům příběhu. Přidávám se k těm, kteří píší, že to bylo tak trochu "nedodělané". Nezbývá než dát šanci dalšímu dílu a zjistit, zda to autor napraví :o)

Niki08
Niki08
28.09.2023 3 z 5

Kniha zajímavá hned od samého začátku, ale NĚCO mi tam chybělo...

Bellsinka
Bellsinka
23.09.2023 4 z 5

Kniha se mi líbila, občas mi přišla lehce zmatená, celkový dojem? Doporučuji přečíst.. Konec mě trošku zklamal, přišel mi že je hrozně narychlo dokončený .. Ale jinak zápletka originální:)))

karlos7742
karlos7742
18.09.2023 5 z 5

Napínavé s dávkou ironie a humoru. Dvě věci mě štvali: nelogické jednání Wolfa a otravná novinářská lůza, jako ve většina detektivek.

pepa4081
pepa4081
17.09.2023 3 z 5

Tak nevím, proč je ta knížka tak vychvalovaná. Podobných už jsem četl dost a tak nějak jsem se jich už nasytil. Navíc mi postavy nebyly úplně sympatické. Zkusím ještě další díl a uvidím.
Uspokojivé.

Butterfly340
Butterfly340
17.08.2023 3 z 5

Kniha, kterou je velmi těžké hodnotit...

Co musím ocenit je, že Hadrovému panákovi nescházela originalita a dávka napětí. Člověk od začátku tuší, jak by to cca mohlo skončit, ale i tak čte s chutí dál, aby si potvrdil své teorie, přičemž autor hází do děje přiměřené množství plot twistů, takže konec je ve výsledku jiný, než čtenář očekával.

Co mi nesedlo byly popisy. Obvykle s nimi nemám problém, nevadí mi ani delší a květnatější, avšak tady jsem si horko těžko pod slovy něco představovala... A je otázkou, jestli to bylo neobratností autora, překladatele, nebo obou.
Když mluvím o překladu, tak si nemůžu nechat ujít rýpnutí. Sloveso "zalitovat někoho" jsem viděla poprvé v životě. Taky potřeba z nějakého důvodu skloňovat název skotského Glasgow, je mírně otravná. A skloňování jména Finley se mi taky tak úplně nezdá...

Upřímně, knihu bych nejspíš hodnotila o hvězdu výše, kdyby se příběh zaměřil na detektiva Edmundse. Duo Bexterová&Wolf mi nesedlo. Oba tak trochu sociopati, kteří rádi šikanují druhé a vždy mají svou pravdu. Kniha by byla o polovinu tenčí, kdyby ti dva dělali svou práci pořádně...
V komentářích níže jsem četla kritiku na Andreu. Ta mi taktéž nebyla kdovíjak sympatická, ale aspoň přemýšlela nad tím, jestli to, co dělá, je morální. Ty dvě jelita jmenovaná výše nad ničím takovým nepřemýšlela. Navíc sorry not sorry, od policajtů očekávám vyšší morální kredit než od novinářky.

V autorovi však vidím potenciál. Tohle je jeho prvotina a kdoví, třeba se časem vypíše. Na mě teď čeká jeho druhá kniha, takže to i zanedlouho zjistím :D

toni-az
toni-az
12.08.2023 3 z 5

Zajímavý nápad, napsané to nebylo špatně, ale bylo to takové trochu nemastné neslané a přitom překombinované. Hlavně tyhle faustovské vraždy mi přišly hodně přitažené za vlasy.

Imitátor mě zaujal výrazně víc, i když od lidí má celkem hejty.

petraj30
petraj30
28.07.2023 3 z 5

Slyšela jsem spoustu chvály, ale nezanechalo to ve mně takový dojem, jak bych si přála.
Co této knize zoufale chybělo, bylo napětí. Vůbec jsem se nemohla soustředit a myšlenkami bloudila kdo ví kde. Ztrácela jsem se ve velkém počtu postav a velký problém mi dělalo oslovování detektiva Wolfa, který vystupoval pod několika jmény.
Sice to byl originální námět, ale chyběla tomu určitá jiskra. Možná v rukou jiného spisovatele by to dopadlo jinak.
Přečtu si i další díly, abych byla v obraze, ale nebude to patřit ke knihám, ke kterým se vrátím. Je mi to líto, ale pod označením "světový bestseller" si představuji něco jiného.

Renca.ch
Renca.ch
26.07.2023 5 z 5

Skvělá kniha, mám v plánu přečíst celou trilogii, neuzavřený konec naznačuje pokračování. Kniha se dobře četla, děj rychle utíkal. Souhlasím s předchozími recenzemi, že někdy se hlavní hrdinové chovali zvláštně nebo arogantně, hlavně Andrea mi nebyla sympatická a Wolfovi mohlo být dáno více prostoru, tak třeba to bude v dalším díle...

MišusWinner
MišusWinner
18.07.2023 5 z 5

Velice pěkná kniha. Jakmile jsem začala číst, bylo mi jasné, že je to kniha pro mě. Stále jsem si říkala jak je možné že je vrah pořád o krok napřed a rozuzlení mě dostalo. Jen mi trochu vadí úplný konec, kde bych brala lepší ukončení děje.

Aaaannnn
Aaaannnn
05.07.2023 5 z 5

Mě se kniha líbila. Možná se nedostavilo žádné wau, ale také mě ani trošku neurazila a není mi líto času u ní strávené. Ihned se pouštím do druhého dílu.

kotoulek
kotoulek
17.06.2023 5 z 5

(SPOILER) Jsem upřímně docela překvapená, že má tato kniha takovéhle hodnocení a v komentářích schytává kritiku a je označována za průměr.
Za mě byla tato kniha skvělá. Četla se velmi dobře a byla velmi napínavá. A na rozdíl od některých jiných detektivek byla alespoň za mě docela nepředvídatelná. Až do poslední chvíle jsem nevěřila, že to Wolf skutečně udělal. Také se mi líbilo proložení děje velmi zábavnými kousky, u kterých jsem se upřímně pobavila.
Postavy byly docela sympatické, i když v určitých situacích občas lezly na nervy. Koho jsem ale nemohla vystát byla Andrea a celá ta novinářská skvadra. Z těhle hyen mi bylo opravdu s prominutím k zblití. A to nejenom v této knize, ale ve všech filmech, seriálech či jiných knihách. Jejich chování je opravdu hnus a vždycky mě to dokáže úplně neskutečně vytočit ta jejich bezcitnost.

Ticiana
Ticiana
10.06.2023 3 z 5

Chvíli jsem myslela, ze to vzdam. Baxterova a Wolf byli pro me neskutečně nesympaticky, jediná dobra postava byl Edmunds. Vic na 3* to není, prectu si i další díly, možná to bude trochu lepsi.

Štítky knihy

vraždy Londýn detektivní a krimi romány novináři sérioví vrazi

Autorovy další knížky

Daniel Cole
britská, 1983
2017  73%Hadrový panák
2018  74%Loutkář
2020  82%Konec hry
2021  77%Imitátor
2020  90%Hadrový panák 1-3

Kniha Hadrový panák je v

Právě čtených68x
Přečtených4 643x
Čtenářské výzvě327x
Doporučených144x
Knihotéce1 062x
Chystám se číst790x
Chci si koupit145x
dalších seznamech18x