Hadí zámek

Hadí zámek https://www.databazeknih.cz/img/books/13_/13333/hadi-zamek-13333.jpg 2 92 22

Dracula? Stokerův protějšek jeho klasiky. Temná legenda ožila a šíří strach a hrůzu. Okouzlující lady Arabella slouží strašlivému monstru. S ghoulovskou radostí saje krev svých obětí, zatímco v hloubi jejího zámku čeká netvor na duše nešťastníků... Bram Stoker se světově proslavil svým románem Dracula. Stoker však vytvořil i jiná děsivá mistrovská díla. Nyní se ke čtenářům dostává méně známý, avšak stejně brilantní Hadí zámek.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Horory , Historické romány

Vydáno: , MOBA (Moravská bastei)
Originální název:

The Lair of the White Worm , 1911


více info...

Přidat komentář

hetzerjoke
19.09.2021 odpad!

Postavy jednají nelogicky, místo dialogů se zde vyskytují jen sáhodlouhé monology, jako by je vypravěč opisoval z encyklopedie. Mizernou formu vypravování nedokáže zachránit ani zmatený a bizarní děj, který se hororu ani vzdáleně nepřiblížil. Jak tohle dokázal napsat otec kultovního drákuly, toť otázka.

elotriel
17.07.2021 1 z 5

Nelíbila se mi, místy nelogické a nenavazující.


jprst
24.07.2020 1 z 5

Nechal jsem se naivně zlákat jménem autora a dostalo se mi patřičné "odměny" v podobě nudného až otravného příběhu, za který je i jedna hvězda dost milosrdná a důrazné varování pro případné další čtenáře je rozhodně na místě.

Měňavka
06.11.2018 2 z 5

Kniha mne bohužel nenadchla. Bylo to zbytečně dlouhé, nic se tam závratně nedělo a konec nic moc. Zdlouhavé popisy prostředí, rozhovory anglických lordů u čaje nad záhadami, prostě nic moc. Nezachránily to ani strašidelné momenty ze života lady Arabelly a podivné události, které vyšly na povrch v její blízkosti. Je to taková delší povídka, která je uvedena také v knize Drákulův host (tu doporučuji).

Marceloo
08.02.2018 3 z 5

The Lair of the White Worm je kniha, ktorá uspokojí len málokoho a väčšina čitatelov zostane po jej prečítaní sklamaná. A to hlavne preto, že sa všade okolo nej spomína Dracula, čo je pochopitelné, keďže ide o autorov najúspešnejší počin, lenže v tejto knihe sa jedná o niečo úplne iné.

Začiatok je pomalý, ale postupom času sa tempo stále viac stupňuje a napriek pomalému odkrývaniu záhady som sa stále snažil vytušiť, kedy príde tá strašidelná časť. Ako horor funguje kniha hlavne v posledných kapitolách, takže ma fakt velmi mrzí, že bol práve záver z originálnej formy skrátený o viac ako polovicu.

Postavy ma v tomto prípade zaujali a lokácie boli v knihe velmi prívetivo vykreslené.

Je ťažké povedať, ako by kniha vyzerala, keby nebola upravená, ale ja osobne si myslím, že je to dôstojné ukončenie kariéry jedného z najvzácnejších spisovatelov v histórii hororového žánru.

richard7959
12.09.2017 1 z 5

Tohle opravdu napsal rok po vynikajícím románu Dracula? To už musel být opravdu na dně.

kilometr
10.07.2017 1 z 5

Neskutečně naivní,hloupoučké,směšné a hlavně nehororové! 20%.

Atanone
14.05.2017 2 z 5

V "zajímavostech" jsem se dočetla,že kniha byla zkrácena-no ale myslím ani to nestačilo..Koupila jsem si ji,protože mě vážně nenapadlo,že by někdo,kdo napsal Draculu,mohl napsat něco tak slabého.
Ať jsem dělala co jsem dělala,ne a ne...

Stoker
22.02.2017 2 z 5

Hadí zámok je veľmi slabá kniha bez akéhokoľvek napätia. Po prečítaní som ju hneď vyradil zo svojej knižnice, zbytočne by zaberala miesto lepším knihám.

Mlikova
17.09.2016 1 z 5

Strašné.Jako kdyby to napsal autor "pod vlivem" a potom to někdo nachal přeložit automatickým překladačem. Mám dojem, že jsem to kdysi četla (ne toto vydání samozřejmě) a že mi to tehdy tak strašné nepřipadalo.... Tady jakoby byly nějaké pasáže vynechány, je to takové odfláknuté.

PANKY71
16.07.2016 odpad!

Jedna z nejhorších knih, které jsem vůbec četl... Pokud je to podle autora předmluvy jeho druhá nejlepší kniha po Drakulovi, rozhodně se nebudu snažit číst cokoliv dalšího. Je ovšem možné, že české vydání a překlad je silně ořezaný a upravený, posoudit to ovšem nemůžu... Každopádně jsem v knize našel pár překlepů.

sgjoli
11.06.2016 2 z 5

Tak z této knihy jsem opravdu rozpačitá. Co se týče nápadu, námětu – rozhodně zní zajímavě a já byla fakt natěšená. Také jsem byla dost namlsaná Drákulou, který mne opravdu moc bavil a který patří k mým nejoblíbenějším knihám vůbec. Bohužel však musím říct, že jsem od Hadího zámku ani zdaleka nedostala to, co jsem od něj očekávala.
Úvodní slovo M. Gördena tvrdí, že oproti Drákulovi je Hadí zámek napínavější a čtivější díky tomu, že se tu Stoker vzdal dopisové a deníkové formy. Nemohu si pomoct, ale mně to teda napínavější a čtivější opravdu nepřišlo. Vlastně jsem se místy dost nudila a do čtení jsem se musela chvílemi nutit. Pořád jsem očekávala nějakou akci nebo nějaký zvrat, který by knize dodal „šťávu“, nějaký intenzivní zážitek (jaký jsem měla při čtení Drákuly), ale ono pořád nic nepřicházelo. A pak najednou byl konec a kde nic tu nic. Ve výsledku to tak bylo pro mne velké zklamání. Oproti Drákulovi mi Hadí zámek přijde o mnoho slabší a jedna velká nuda. Škoda, no.

Dandulka
20.04.2014 5 z 5

Autor Drákuly se v tomto díle opět projevil jako mistr .S Drákulou mělo toto dílko dost podobného, přesto mělo i svou originalitu.

Marie F.
19.02.2014 odpad!

Nalákalo mě jméno autora a reklama. Ale nechápala jsem ...... doteď nechápu

monniques
27.11.2013 odpad!

Tfujtajbl.

Salinka
11.11.2013 1 z 5

Tak u této knihy už jsem po několika stránkách nechápala co to vlastně má být...souhlasím s většinou toho co už zde bylo napsáno, kniha je občas dost nelogická (gramatické chyby ani nezmiňuji) a to zřejmě "díky" překladu, styl psaní je hrozný, neustále se opakuje jak někdo přišel a sedli si a povídali si a pak se rozešli a ráno se zase sešli a povídali si atd., bylo to poněkud únavné a v podstatě o ničem.
Horor bych tomuto "dílu" rozhodně neříkala, byla to prostě blbost jakou jsem snad nikdy nečetla. Ta jedna hvězda v hodnocení je za to, že když jsem vnitřně překonala to, že tohle dílo fakt nechápu, tak jsem se už jen bavila tím jak je to divné. Papírový drak na věži, psycho souboj Edgara s Mimi a Lillou, lady Arabella, prostě všechno bylo "mimo".
Lituji, že jsem si knihu koupila, ale nenapadlo mě, že když to je Bram Stoker tak, že by to mohlo být tak příšerné...

Miss Utahraptor
13.01.2013 3 z 5

Toto dílo mi chvílemi spíše než knihu připomínalo popis filmového děje. "Ta a ta postava byly tam a udělaly tohle, támhleta támhle udělala tohleto zatímco..."
Ti, kteří již četli Draculu si nemohou nevšimnout jistého vzorce, analogie mezi postavami těchto knih (Mimi=Mina; Lilli=Lucy; sir Nathaniel=van Helsing...). I když to by mě osobně zase tolik nevadilo.
V textu se objevují tiskové a gramatické chyby, často vedoucí k logickým nejasnostem. Naštěstí jde vše domyslet, takže nevznikají dějové mezery. Co se obálky týče, nejsem si jista, zda je výstižnější slovo "hrozná", nebo "příšerná". Nejspíš obě najednou.
I přes všechny nedostatky je to stále Stoker a já mám jeho styl ráda, proto hodnotím mírněji. Škoda jen, že Hadí zámek (minimálně v češtině) dopadl tak jak dopadl.

TessDragon
05.08.2012 2 z 5

Hadí zámek jsem si rozhodla přečíst po Drákulovi ale ejhle. Kniha není moc strašidelná ani moc zajímavá. Dost mě zklamala vzhledem k tomu, že to napsal Bram Stoker, ale každý uklouzne vedle.

lukyli154
28.09.2011

Souhlasím s ostatními, ani mě se tato kniha nelíbila. Četla jsem jí jen proto, že jsem od autora četla jeho slavného Drákulu, Kniha se mi zdála nezájimavá, postrádala tajemno, děs, napětí. Vše vyběhlo na povrch hrozně snadno. Závěr moc nepřkvapil.

tesar_dali
10.12.2010 odpad!

mam pocit, ze kvalitu knihy ovplyvnil velmi zly preklad. Nechce sa mi verit, ze Stoker napisal taku hroznu knihu.

Štítky knihy

horory

Autorovy další knížky

Bram Stoker
irská, 1847 - 1912
2018  87%Dracula
2008  47%Hadí zámek
2009  70%Drakulův host a jiné povídky
1995  74%Drákulův host
2011  62%Klenot sedmi hvězd

Kniha Hadí zámek je v

Právě čtených1x
Přečtených119x
Čtenářské výzvě2x
Knihotéce61x
Chystám se číst13x
Chci si koupit2x
dalších seznamech2x