Střepy rozbité koruny – Chaos

Střepy rozbité koruny – Chaos https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/35019/bmid_hadi-saga-strepy-rozbite-koruny-cha-yV0-35019.jpg 4 141 6

Hadí sága série

< 7. díl >

Nápor na Sethanon byl odražen, Smaragdová královna a její přisluhovači jsou mrtvi, ale desetitisíce jejích bývalých vojáků i jejich velitelé jsou síla, se kterou je zapotřebí i nadále počítat. Obnova Krondoru se tak shodou okolností může stát pro království velice problematickou záležitostí. A jako by zpustošení a vyčerpání země nestačilo, vstupují na scénu proradní sousedé, připraveni pohotově využít slabé chvíle Ostrovního království k prosazení svých požadavků.... celý text

Literatura světová Romány Fantasy
Vydáno: , Wales
Originální název:

Shards of a Broken Crown , 1998


více info...

Přidat komentář

Luigi1
20.09.2023 4 z 5

Boje vrcholí,ale né se smaragdovou královnou která je mrtvá,ale se žoldáky které nikdo nerozpustili

Hadati
24.08.2023 5 z 5

Vyvrcholení této série nastalo v předchozí knize Hadí ságy. Co by pak většina autorů vyřešila epilogem, Feist se rozhodl vyřešit další (dvoj)knihou.

Můžeme se tak velmi podrobně dozvědět o dalších osudech Ostrovního království po porážce armády Smaragdové královny. Ta je sice poražena, ale zbytky její armády ovládne generál Fadawah, který byl do té doby jen bezmocnou figurkou ovládanou démonem Jakanem. Až teď tak může prokázat své generálské kvality, kdy se snaží urvat Ostrovnímu království celý Západ. Aby toho nebylo málo, Království se také musí vypořádat s dorážející Keshí, znepřáteleným Quegem nebo s revoltujícími mágy z Hvězdna.

Feist si pro tuto knihu vybral nové hlavní hrdiny vnuky legendárního lorda Jamese, který zahynul při obraně Krondoru, Jimmyho a Elána. Oba dva jsou tak trochu hochy pro všechno, od bojovníků, přes špiony, rádce a poslíčky, až po šerify.

Osudy Ostrovního království jsou i nadále velmi zajímavé, zejména když se většina hrdinů musí opakovaně vypořádat s cholerickým princem Patrikem, který se jen těžko smiřuje s tím, že Západ, kterému má vládnout, je v troskách. Jen těžko se pak nechává přesvědčovat o nutných kompromisech.


p3tris
26.10.2016 5 z 5

Příběhy hlavních postav předchozích knih Erika a Rupa se dostávají do pozadí a mi sledujeme hlavně linii rodiny vévody Jamese, jeho syna Aruthy a převážně vnuků Jimmyho a Elána. Ti stojí proti nepříteli, který nevládne magií a ke slovu se dostávají hlavně vojenské infiltrační operace. Děj je jako vždy svižný a čtivý a jak je u Feista zvykem, až do konce si nemůžeme být jistí životem žádné z hlavních postav.

Peti
06.03.2015

7. kniha hadí ságy (ano blížíme se do cíle) popisuje další boje, tentokrát ne se Smaragdovou královnou, která je mrtvá, ale se žoldáky a nepřátelskými sousedy.

Eldar80
09.11.2014 3 z 5

Stalo se, co se dalo očekávat. Feist popisuje následky právě odražené invaze po pár měsících těsně před skončením zimy. Probíhají rozsáhlé válečné logistické operace, jak se vypořádat se zbytkem armády Smaragdové královny. Svým způsobem kniha připomíná třetí díl této ságy, ale naštěstí není tak špatná, protože děj je dostatečně poutavý. Je popisován poválečný stav Midkemie. Kniha je však zároveň jakousi introspekcí do života některých hrdinů, kteří hodnotí svůj život od doby Trhlinové války. Poslední žijící legendy umírají. Zůstávají jen ti co nestárnou a pak noví hrdinové z doby začátku Hadí ságy. Je to začátek konce jednoho věku Ostrovního království na kontinentě Triagia světa Midkemie. Svět už nikdy nebude takový jako byl dřív. Všechno co jednou začalo, jednou taky skončí.

Zde více než jinde je vidět, že Feistovy knihy je nutné číst přísně chronologicky, protože jinak se čtenář připraví o značnou část zážitku. Pouze Legendy Trhlinové války lze číst libovolně. A teprve až zde jsou zmiňovány záležitosti ze ságy Odkazu, která tak zůstává jedinou co se dá vynechat. (Třeba i Synové Krondoru, ale toho mi přijde škoda a hlavně Královský bukanýr je úvod k Hadí sáze.) Pro ty, kteří mají vše přečteno bude kniha příjemným melancholickým zážitkem. 70%

kabeck17
12.05.2013 5 z 5

Feist patří mezi nejlepší autory Fantasy a společně s Tolkienem je u mne na prvním místě. Tato kniha je sice o něco slabší a trošku monotonní, ale i tak je to vysoký nadpruměr a knihu jsem zhltl jedním dechem (ostatně jako ostatní knihy) Velmi doporučuji, ale nejdřív si přečtěte předchozí díly a ještě královského bukanýra. Já právě dočítám hadí ságu a o královském bukanýrovi jsem se dozvěděl až ted ( předehra k hadí sáze), tak se do něj pustím. Mám z toho trochu dilema, protože on napsal tolik skvělých knih a já ted nevím do které se mám pustit dříve. Každopádně Feista velmi doporučuji, Midkemie je společně se s Středozemí ten nejpropracovanější svět :)

Štítky knihy

Midkemie

Autorovy další knížky

Raymond E. Feist
americká, 1945
1996  87%Mág – Učedník
1997  93%Dcera Impéria
1996  91%Mág – Mistr
2003  85%Čestný nepřítel
1996  89%Stříbrný trn

Kniha Střepy rozbité koruny – Chaos je v

Přečtených265x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených8x
Knihotéce144x
Chystám se číst15x
Chci si koupit8x