Stín temné královny – Žoldáci

Stín temné královny – Žoldáci https://www.databazeknih.cz/img/books/57_/57883/bmid_hadi-saga-stin-temne-kralovny-zolda-cku-57883.jpg 4 171 9

Hadí sága série

< 2. díl >

Zatímco na všech předchozích výpravách na Novindus Calis se svými muži proti vojsku Smaragdové královny bojoval, nyní se do vzdálené ostrovní říše vydal s opačným cílem – chce se i se svou speciálně vycvičenou kumpanií k jejímu vojsku přidat. Smaragdová královna se však mezitím rozhodla poněkud změnit pravidla najímání žoldnéřských skupin a tak svého primárního cíle Calisova jednotka dosáhne mnohem dříve, než by možná chtěla. Pak už jde nejen o to zjistit, co Patathiané plánují, ale hlavně se s informacemi vrátit. Čirou náhodou se Calisově oddílu podaří nalézt dlouho hledané sídlo hadích kněží, ale současně zjišťují, že v celé záležitosti kolem Smaragdové královny je něco velmi, velmi v nepořádku… Nekontrolovanou trhlinou mezi světy se totiž začaly šířit hordy démonů, které hrozí zaplavit i Midkemii. Miranda vstupuje do Síně světů a hledá Puga, aby jej přesvědčila, že přišel čas zasáhnout proti magii stejnou zbraní...... celý text

Literatura světová Romány Fantasy
Vydáno: , Wales
Originální název:

Shadow of a Dark Queen , 1995


více info...

Přidat komentář

Luigi1
19.09.2023 5 z 5

Tato série se povedla jsem zvědavý co se bude dít dl

Hadati
11.08.2023 5 z 5

Drsná služba v žoldnéřské skupině Calisových orlů začíná. Nejen pro Erika, ale i pro jeho skupinu spolubojovníků a dalších spojenců. Calis se snaží zjistit záměry hadích lidí přímo u zdroje, což je velmi nebezpečné. Jen málokterý z jeho vojáků toto nebezpečí přežije.

Příběh je opět vyprávěn zejména z pohledu Erika von Darkmoor, který pomalu zjišťuje, že pro službu ve vojsku má určité vlohy.

Calis nakonec odhalí úmysly hadích lidí a jejich armády, která ani nemá tušení, pro koho skutečně bojuje.


Hobo
26.09.2019 5 z 5

Pokračování Vrahů je i dobrým pokračováním v dobrodružných příbězích Erika, Rupa a jejich spolubojovníků v boji proti Smaragdové královně v jejím úsilí o světovládu. Teď jen sehnat další svazky Hadí ságy...

DuncanIdaho
07.06.2019 4 z 5

Kniha sice není skvostem fantasy literatury, ale čte se dobře. Je v ní několik dobrých nápadů a je i dobrudružná. Jsem zvědavý, jak to vše dopadne, proto časem určitě přečtu celou sérii. Po této sérii se postupně vrhnu i na předchozí série z tohoto světa.

šmerdžito
21.04.2019 3 z 5

Jak již jsem psal u předchozího dílu, mám rozporuplné pocity. Knížka je čtivá, je vidět, že autor umí velmi dobře psát, jen děj mě prakticky nezaujal. Jsem rád za zpětnou vazbu na databázi knih u minulého dílu, kdy se mi potvrdilo, že Hadí Ságu nemá cenu číst bez znalosti předchozích Ság. Autor píše chronologicky, a ságy na sebe odkazují. Určitě se k Feistovy vrátím, jen začnu od první série, a když mě svět zaujme, tak se k Hadí Sáze vrátím, dřív ale ne.

Ladys
23.01.2019 3 z 5

3.4. 2015
Tak ti vám nevím, jak knihu zkritizovat.
Dobře se čte, má celkem i spád, od cca třetiny se začnou dít zajímavé věci a člověk začne rozplétat klubka motivů jednání hlavních tahounů bitvy za staré dobré pořádky.
To by všechno bylo prima. Jenže...
Nějak mám pocit, že je mi to celé povědomé a ještě ke všemu se mi stalo, že mě žádná z postav neoslovila natolik, aby mě zajímaly její další osudy.
Místy jsem se přistihl při pocitu, že je mi to jedno, co a jak dopadne. A to se u dobré knihy stát nemá.
Za mě průměrné 3/5 a to jen proto, že se kniha celkem dobře čte a přeci jen je to pořád Feist. A pokračování ještě zkusím. Třeba si to lepší autor šetřil na další díly.
23.1. 2019
Chci se pokusit přečíst Hadí ságu celou a tak jsem si musel připomenout i druhý díl.
Byl bych v kritice trošku shovívavější, ale ne o moc.
Dočetl jsem, ale jen proto, abych mohl dát třetí díl.
Ten právě čtu a modlím se, aby se už konečně něco dělo. Začínám mít pocit, že autor už byl vyčerpán a nakladatel ho nutil k vydání "ještě něčeho", dokud to "frčí".
Doufám, že se pletu.

Peti
16.02.2015

Další kniha ze série hadí ságy nás přivádí na Novadus, kde se Calisova "armáda" snaží vystupovat jako jedna z companií a díky této lsti zjistí, co smaragdová královna a hadí kněží chystají... Tento díl se četl dobře, děj byl svižný a "šel do ruky".

Eldar80
03.10.2014 4 z 5

Po výcviku a plavbě se ocitáme na Novindu, kde probíhá obrovské tažení Smaragdové královny. Čtenář by mohl očekávat, že nyní půjde do tuhého, ale Calisova kompanie se dostane do prvních potíží až někdy v polovině knihy. Příběh velmi pozvolna přestává být pouze dobrodružnou výpravou a postupně začne být Calisova kompanie v docela zoufalé situaci. Ale i tak se nemohu ubránit zklamání, kniha přípomíná válečný román s fantasy prvky a Feist tak nějak nedokáže vykročit z vlastního stínu. Taky si všímám, že Feistovy knihy by patrně mnohem lépe vynikly jako filmy než čistě jako literatura. Možná, kdyby byly knihy citlivě ilustrovány vynikl by příběh ještě lépe. Sám nevím a tak jen lituji, že jsem se k tomu nedostal jako náctiletý, nyní už se na to cítím poněkud starý. 75%

MiaVa
16.01.2014 5 z 5

tahle série se moc povedla, jsem zvědavá co s našimi hrdiny bude dál :-)

Štítky knihy

Midkemie hrdinská fantasy

Autorovy další knížky

Raymond E. Feist
americká, 1945
1996  87%Mág – Učedník
1997  93%Dcera Impéria
1996  91%Mág – Mistr
2003  85%Čestný nepřítel
1996  89%Stříbrný trn

Kniha Stín temné královny – Žoldáci je v

Přečtených300x
Doporučených12x
Knihotéce149x
Chystám se číst14x
Chci si koupit9x