Hněv krále démonů – Ústup

Hněv krále démonů – Ústup https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/35017/hadi-saga-hnev-krale-demonu-ustup-35017.jpg 4 147 6

Hadí sága série

< 5. díl >

Invaze, jejíž rozsah si s výjimkou účastníků výprav na Novindus nedokáže nikdo ani představit (natož aby v něco takového uvěřil), je na dosah. K obraně Ostrovního království se spojují složité intriky vůči Quegu s diplomatickými ústupky Keshi, výsledky dlouho plánovaných vojenských příprav s improvizacemi, které si vynucuje hrozba ještě nebezpečnější invaze démonů. Ti se po vyplenění planety Saaurů snaží otevřít brány na Midkemii a pro své záměry využívat právě Smaragdovou královnu a její hadí spojence. V okamžiku, kdy začínají poblíž Krondoru přistávat první desetitisíce útočníků, se celá spletitá mašinérie obránců dává do pohybu. V první fázi však není šance na odražení vpádu a lze učinit jen jediné – ustupovat, a přitom se snažit protivníkovi způsobit co největší ztráty…... celý text

Literatura světová Romány Fantasy
Vydáno: , Wales
Originální název:

Rage of a demon king , 1997


více info...

Přidat komentář

Luigi1
20.09.2023 5 z 5

Konečně jsem si dobře početl

Hadati
24.08.2023 5 z 5

Spíše než ústup, nazval bych tenhle díl přípravami. Všichni už víme, že se chystá velká válka, kdy vojska Smaragdové královny mají za cíl se přepravit přes oceán a napadnout Ostrovní království. Po celou dobu se tak Království připravuje na tuto mohutnou invazi a intrikuje, aby si zajistilo své hranice s Keshí nebo donutilo své potenciální nepřátele, aby se alespoň na čas stali jejich spojenci. Kniha pak končí vyloďováním nepřátelské armády u Krondoru.

Hlavními postavami tu jsou stále Erik a Rupert, i když větší prostor začnou dostávat i Pug s Mirandou.


Ladys
26.02.2019 3 z 5

Tak ti nevím, Blaženo. Do cca třetiny knihy je to zase zdlouhavé vyprávění o Krondoru. Šeď a až skoro nuda, jak to bylo čtyři díly předtím.
Málem jsem už knihu odložil. Týden jsem na ni nesáhl. Nakonec jsem si řekl, že je škoda to vzdát, když už jsem měl přečetno cca 150-160 stran a dal jí poslední šanci.
A nestačil se divit.
Autor najednou zcela nelogicky z kapitoly na kapitolu přehodí výhybku a začne psát, jako by to byla úplně jiná část ságy o trhlinových válkách.
Konečně začal pořádně řešit Smaragdovou královnu a její hadí spojence, Midkemii, všechny mágy a bohy, Zapojil i postavy z dřívějších ság a celé to najednou dostalo grády.
Konečně! Skoro pět dílů, než se autor dostal tam, kde sága má smysl!!!
Načínám šestý díl a jsem zvědav, jestli už konečně autor zůstane u této dějové linky, nebo se zase ztratí v nějakých sáhodlouhých více-méně zbytečných odbočujících výlevech.
Na to, abych si oblíbil nové postavy měl Hadí sáze stačit maximálně první díl. Maximálně!
Tak snad už to od teď už jen pofrčí!!!

Peti
06.03.2015

5. kniha ságy byla zatím nejlepší z této série, děj měl spád.

Eldar80
25.10.2014 5 z 5

Pozor! Rozhodně nečtěte úryvek z knihy na úplně první straně. (Z mého pohledu je úryvek značný spoiler, protože vám dá informace z poslední třetiny knihy.)
Tak tahle kniha pro mě byla konečně velmi příjemným překvapením. Začátek byl jako obvykle značně zdlouhavý jak bývá u Feista nedobrým zvykem. Avšak krátce po sté straně se děj začíná měnit a konečně cítíme monumentálnost magického světa Midkemie podobně jako v poslední knize Trhlinové války. Vlastně se kniha svým způsobem dá považovat za pokračování knihy Zlo v Sethanonu. Všechno mezi tím je pouze jakási výplň - upřímně jsem z Feistova díla zklamán. Po Trhlinové sáze a Impériu se jedná o zcela průměrnou dobrodružnou literaturou. Tato kniha však ukazuje určitý autorův vhled, ve smyslu archetypů, do magického světa Midkemie a nechápu proč tohle umění nepoužil v předchozích knihách. Kniha možná nemá na 5 hvězd, ale v průběhu čtení se dosavadní vývoj děje Midkemianské historie mění natolik, že jsem se plně ponořil do děje. Kniha není nijak zvlášť napínavá, ale děj se pozvolna stupňuje a směřuje cele k jednomu cíli. Invazi třistatisícové armády. Přípravy vrcholí. Válka začíná neúspěšným obrovským magickým útokem. 85%

MiaVa
29.01.2014 5 z 5

tak tohle nemělo chybu jdu na další :))))

Štítky knihy

Midkemie

Autorovy další knížky

Raymond E. Feist
americká, 1945
1996  87%Mág – Učedník
1997  93%Dcera Impéria
1996  91%Mág – Mistr
2003  85%Čestný nepřítel
1996  89%Stříbrný trn

Kniha Hněv krále démonů – Ústup je v

Přečtených266x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených10x
Knihotéce140x
Chystám se číst14x
Chci si koupit9x