Habibi

Habibi https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/455945/bmid_habibi-f34-455945.jpg 4 327 127

Habibi série

1. díl >

Vitajte v klube LocalX. Čaká vás strhujúca a šokujúca prehliadka podsvetím. Pozor. Vstup je možný iba na vlastné riziko. Harry žije dvojitý život. Cez deň zastáva váženú funkciu redaktora v rodinnom vydavateľstve, v noci je manažérom pochybného nočného klubu. Habibi, ako ho prezývajú v podniku nerestí, balansuje na tenkej hrane zákona a morálky. Čo sa stane, keď sa jeho dva úplne odlišné svety prepoja vďaka spolupráci s mladou a ambicióznou Cassie? Zmení sa počiatočná iskra medzi nimi na spaľujúci oheň? Vášnivá a temná romanca Habibi vám strhne ružové okuliare a odhalí skutočný svet bez pozlátky. Autorka Baja Dolce debutovala úspešnou romanticko-erotickou trilógiou Placebo a po nej vás previedla príbehom troch generácií v románe Horkosladké esencie.... celý text

Přidat komentář

jana1874
04.04.2024 4 z 5

,,Každý z nás má své stavební pilíře v minulosti."

 Kniha na doporučení od přátel, a já se k ní konečně dostala. Také je to má první přečtená kniha, co má ořízku. 

 Cassie je slušná dívka ze známé rodiny, která brzy dokončí školu a je vybraná do literární soutěže, z čehož má velkou radost, protože napsat knihu byl její velký sen. Jakmile se ale setká v nakladatelství s Harrym, tak je velmi překvapená, protože jemu se její text nelíbí, a chce po ní, aby napsala nový. Harry s jeho piercingy a různými tetováními je známý na určitých místech jako Habibi. Ukáže Cassie temnější stránku světa a ona zjišťuje, že spousta věcí není tak, jak si do teď myslela.

 Jsem spokojená s chemií, která byla mezi hlavními hrdiny. Kniha je označena jako erotická, ale nepřišlo mi, že by toho zde bylo nějak moc, přestože nějaké lechtivé scény tu samozřejmě byly. Bylo fajn, že tu byla zmíněna i témata, o kterých se mluví hůř - drogy, alkoholismus, jisté onemocnění, se kterým jsem se zatím nesetkala tak často a které jsem tady vůbec nečekala. Bylo tu pár detailů, které mohly být víc rozpracované. Vcelku se mi líbila, ale přiznávám, že v tomhle žánru jsem četla už knihy, které se mi líbily víc.

anettaUjUK
22.03.2024 3 z 5

Díky této knize jsem pochopila, jakou moc má reklama a média. Název knihy koloval Instagramem a všichni se mohli zbláznit. Jako špatné to nebylo, ale že bych si z toho sedla na zadek? To ne! Zklamala mě poslední třetina knihy s Victorií a zkazilo celý dojem. Čtení mi trvalo asi tři týdny, protože jsem se nějak nedokázala začíst. Občas jsem přeskakovala i odstavce. No Candy už mám koupenou, tak si ji zkusím přečíst a uvidím, ale autorka je mi sympatická a styl psaní mi sedl.


Sančez
10.03.2024 5 z 5

Panebože tohle jako bylo co......??? Teď jsem dočetla - podotýkám, že jsem to zhltala za jediný den, protože to nešlo odložit. Jako z tohohle žánru jsem přečetla hodně, ale tohle bylo to nejlepší co jsem četla. Tak skutečné, živočišné, dechberoucí, vášnivé, smyslné. Spisovatelka mne přenesla do dob mého mládí... Jako panebože... No nic jdu si objednat druhý díl.

Comp.Bear
02.03.2024 4 z 5

Konečně jsem napravila svůj rest a přečetla si i první díl série od BJ. A musím říct, že i když se mi "svět bez cenzury" líbil, tak mi při čtení Candy bylo příjemněji. Asi je to tím, že mi tady hlavní hrdinka nebyla moc sympatická. Ale je to milá odpočinková kniha plná erotického jiskření.

Paja.92
18.02.2024 4 z 5

Vždy, když vidím na začátku knihy varování, že příběh obsahuje např. tvrdý sex, násilí, sprostá slova, nebo drogy tak se trochu vyděsím, protože se obávám, že to bude přehnané na úkor děje.

Tady se to naštěstí nestalo. Ačkoliv se vše, výše zmíněné, v textu vyskytuje tak v přiměřené míře, takže se nemusíte bát, že by toho bylo moc. Naopak na to, že nám Habibi má ukázat svět bez cenzury, tak mi chvílemi připadal stále cenzurovaný.


Co mi ale během čtení udělalo největší radost, byl popis sexuálních scén. Konečně romance, kde se sex popisuje „vkusně“, a ne tak, že si máte potřebu vypíchnout oči, když už po padesáte čtete, jak ten „vocas strká do mušličky“. Teď vážně. Copak se ženským přirozením musí v knihách vymýšlet tak šílené pojmenování? Nejde sepsat nějaká petice, které by zakazovala veškeré pipinky, lasturky, jeskyňky a broskvičky?

Jediné, co mě na příběhu trochu mrzelo, bylo, že část s Viktorií mi přišla moc uspěchaná a nešlo se víc do hloubky - jako by autorka chtěla mít tuto dějovou linku za sebou, aby se mohla věnovat opět čistě chemii mezi hlavními postavami, která byla jen tak mimochodem výborně vystižená. To je ale už můj subjektivní pocit a uvědomuji si, že jsem v tomhle trochu blázen. :D

Zkrátka a jednoduše.
Doporučuji všem, kteří hledají odpočinkovou knihu s erotickým nádechem.

@knihozroutka_eleanorcorvin

Gabriela143
09.02.2024 3 z 5

Nebolo to zlé, ale bad boys asi nie sú moji favoriti a ani hlavná hrdinka ma neoslovila Celkovo prostredie mi prišlo dosť depresívne, ale na druhú stranu zaujímavé.

Nika.
28.01.2024 3 z 5

Neurazí/nenadchne...

adela2230
21.01.2024 3 z 5

Na knihu jsem viděla velké promo a očekávala jsem asi víc. Nečte se to špatně, ale chvílema je to dost nerealistické a lehce splácané. Úplně nevím, zda je zde tak moc "dark romance", ale jde to. Líbí se mi zapracování nemoci, kdy to člověk do poslední chvíle nepozná.

VéjaTarabová
05.01.2024 2 z 5

Očekávala jsem průměrný spicy román, dostala jsem však poměrně kýčovitou splácaninu. Myslím si, že autorka očividně moc často koukala na film padesát odstínů šedi, jelikož dost věcí je zde až moc podobných. Jediné napětí se vyskytlo až na úplném konci, kdy jsem tedy musím přiznat byla vskutku šokována. Jinak docela nuda. Obě dvě hlavní postavy, Cassie i Harry, mi ke konci příběhu už docela vadily svými povahami. Nejlepší byla za mě Gia, která sice nebyla nijak speciální, ale prostě jsem si ji nějakým způsobem oblíbila. Dle mého názoru do této knihy bylo vpuštěno málo osobitosti, jež by mi dovolila si s postavami navázat jakýkoli vztah. Navíc číst jakékoli spicy scénky v češtině je docela bolest, každopádně mylně jsem si myslela, že když se knížka překládala “pouze“ ze slovenštiny, nebude to tak hrozné. No, spletla jsem se. Z některých výrazů se mi upřímně zvedal žaludek. Ovšem abych řekla i něco pozitivního, tak kapitoly byly dlouhé přesně tak akorát a četlo se to velmi lehce. Nedoporučila bych tuto knihu, druhý díl si nekoupím, ale pokud někomu stačí vážně blbost na odreagování, co moc nemá čtenářskou hodnotu, tak proč ne.

„Přesvědčil mě, že se ve své podstatě nemůže změnit, protože změnit se můžou jen ti, kteří nikdy nebyli sami sebou.“

michaela0704
04.01.2024 3 z 5

Kniha Habibi je ze žánru dark romance a hned na začátku jste upozorněni, že toto čtivo nemusí být pro každého, protože se zde vyskytují témata sexu, znásilnění, násilí, drog, prostituce, mafie, toxických vztahů a vulgarismy, tedy 18+. Do čtení jsem tedy šla s obavami, zda toho tam nebude moc a nebylo, nemusíte mít strach. Myslím, že všeho tam bylo tak akorát a navíc to vždy sedělo k situaci.

Nabízí se např. srovnání s knihou Lapeni a to mi Habibi sednul mnohem více a také se mi mnohem více líbil.

Máme tu studentku a spisovatelku Cassie, která se má zúčastnit literární soutěže. Na starost ji dostane Harry, zvaný také Habibi, majitel klubu neřesti a částečně také spolumajitel nakladatelství. Harry Cassie začne ukazovat, že svět není pouze černý nebo bílý a ona to postupně začne zapracovávat do své knihy.

Harry se ničím netají. Od začátku víme, že má divoký a nebezpečný život. Pak tu máme náznaky, že má Cassie nějaké své tajemství. Mně to, bohužel, všechno došlo hned v momentě, kdy se na scéně objevila Victorie.

Jsou zde také zaměstnanci klubu, nevlastní sestra Harryho Sophie, Cassie nejlepší přátelé Levi a Bea, rodiče Cassie, aj.

Kniha se četla skvěle, taková jednohubka. Já ale čekala trochu větší dark romance, proto mi nesedl úplně konec. Zápletku okolo Cassie jsem odhalila moc rychle. A například zápletka okolo Beatrice mohla být hlubší, ostřejší a propracovanější. Tam jsem byla chvíli v šoku, ale vyřešilo se to příliš rychle a lehce.

To ale nemění nic na tom, že se brzy pustím do 2. dílu, do Candyho, protože už na konci Habibiho nám je tento muž krátce představen.

TerryDee
18.12.2023 5 z 5

Ukážem Ti svět bez cenzury. A taky že ukázal.

Můj ty Habibi! Kde mám jen začít. Asi bych začala tím, že řeknu, tohle je dámy a pánové něco úžasného. Pokud máte rádi darkromance, tak tohle je příběh přesně pro vás.

Cassie je mladá žena, která dostala příležitost vydat svůj rukopis v rámci soutěže. Jediné, co pro to musí udělat, je setkat se s panem Harrym Lintonem. A právě toto setkání bude pro oba osudové.

Casiie mi byla sympatická. Je to velmi houževnatá dívka. I když působí celkem naivně, tak se jen tak nevzdává a bojuje.

Harry žije dvojí život. Ve dne pracuje v rodinném nakladatelství, a po večerech vedou jeho kroky do klubu LocalX. Tady se je tím temným, drsným a sexy Harrym, tedy spíš Habibim. Čím víc toho prevíta člověk poznává, tím více je pro druhé zajímavější. I když občas jsem ho chtěla bucil kyjev po hlavě za jeho chování.

Ti dva dohromady jakože wau. Neskutečné! Ta jejich chemie, jiskřivost a hravost. Jako to pravidlo žádné líbání mě vskutku vytáčelo a říkala jsem si, kdy ho poruší.

Na závěr musím vyzdvihnout grafické zpracování knihy (ta ořízka se neskutečně provedla, radost pohledět) a playlist (který jsem velmi uvítala).

První díl si mě jednoznačně získal, takže se už moc těším na další v pořadí, a to na Candyho.

Chtěla bych poděkovat autorce @bajadolceautor a @venupress za oslovení a nabídnutí knihy k recenzi.

Lenka8065
15.12.2023 5 z 5

Wow tak Habibi se rozhodně dostane do top 10 knih za rok 2023, protože opravdu překonal veškerá má očekávání!

Pokud hledáte erotickou knihu, která se bude z velké části odehrávat v klubu zde tedy Local X a zároveň bude obsahovat téma psaní a nakladatelství. Nenechte si knihu ujít! Autorka v tomto případě zvolila velice působivé kombo. Líbilo se mi prolínání těchto dvou prostředí.

Díky tomu se z velké části měnilo i téma příběhu, kdy Cassie psala a Harry jí pomáhal s inspirací k příběhu. Velice oceňuji také zápletky, těch totiž nebyl málo a všechny byly velice povedené a z velké části nepředvídatelné.

Příběhem nás provází Cassie, dívka dvou rozdílných tváří, která měla ale velice přátelskou povahu a hned od začátku mi byla sympatická. Uměla se ovládat i bojovat, nebála se zeptat a oceňuji její snaha nepodlehnout Habibimu. Právě druhou postavou je Harry přezdívaný Habibi. Je to miláček hned od začátku, je to typický bad boy, ale ukrývá v sobě příběh.

Za mě opravdu neváhejte a nenechte si Habibi ujít, má to naprosto skvělou atmosféru, prostředí i postavy a vy knihu nedáte z ruky.

Za knihu velice děkuji samotné autorce Baja Dolce a nakladatelství Venupress!

Jira88
12.12.2023 5 z 5

Dark romance, která Vás nenechá číst v klidu, potřebujete vědět vše hned, je to boží, je to návykové, je to zvrácené a stojí to za to

ellacteknihy
08.12.2023 1 z 5

Tady se přiznám, že po všech těch recenzí a propagaci co autorka udělala mě kniha velmi zklamala. Měla jsem vysoké očekávaní, ale mě bohužel nenadchla.
Postavy nesympatické... Děj z počátku vypadal zajímavě, ale nijak se dál nevyvíjel.
Celá ta 'zápletka' byla předvídatelná a celkově mám z knihy zklamání.
Na další knihu se nechystám....

MontynaS
02.12.2023 5 z 5

Má první kniha od autorky. Hodnotila bych jedním slovem - WOW! Bylo to opravdu skvělý! Ze začátku mi postavy nebyly moc sympatické, Habibi je velky drsňák, co žije dvojí život a musím říct, že milej neni ani v jednom Cassie mi přišla hrozně naivní...to bylo ale prvních pár kapitol, během čtení se vše změnilo! Ani nevim, kdy se to změnilo a najednou jsem se nemohla odtrhnout. Habibi a Cassie byli opravdu úžasný. Hrozně se mi libilo, že autorka přesně vystihla moment, kdy jsem chtěla i pohled z druhé strany a vždy tam byl! Také se mi libilo, že jakmile se načlo nové téma, tak se to i vyřešilo a nezustaly mi nezodpovědné otázky kniha byla opravdu skvělá a doporučuji ji všem, kteří si chtějí odpočinout od klasiky a vítají darkromanc

lena.o.knihach
25.11.2023 4 z 5

Harry žije dvojí život. Ve dne pracuje v rodinném nakladatelství, ale když se setmí, na povrch se dostává jeho temná, drsná a sexy stránka a nikdo mu neřekne jinak než Habibi. Do chvíle, než mu do života vstoupí krásná studentka žurnalistiky.
Cassie nemohla mít štěstí na lepšího redaktora. Aby ale její kniha byla ještě lepší, potřebuje poznat svět bez cenzury

Přiznám se, že těch dark romancí nemám až tolik načtených, ale Habibi se mi moc líbil. Už jen vzhled knihy na mě velmi zapůsobil, i když by mi vůbec nevadilo, kdyby ta obálka byla krapet světlejší, ale třeba ta ořízka? Nemá chybu. To samé předsádka.

Kniha je vyprávěná ze dvou pohledů, ale těch kapitol, které patřily Harrymu, mohlo být klidně dvakrát tolik. Neskutečně mi to uteklo a playlist ke knize je skvělý (právě ho poslouchám).

Habibi v sobě ukrývá mnohem víc než jen žhavé scény a moc se mi líbilo, co všechno se v knize řešilo a jakých témat se autorka dotkla. Nečekala jsem, že od tohoto žánru můžu dostat něco navíc a velmi mile mě tento první díl stejnojmenné série překvapil.

#spoluprace @bajadolceautor

sabi_z_knihy
19.11.2023 5 z 5

Když jsem se do knihy pouštěla, vlastně jsem nic moc nečekala a když už, tak jsem se bála, že to bude kniha plná spicy scének a sexuálních narážek. Ale víte co? Nemohla jsem se plést víc. Jakoby... neříkám, že tam nebyla jediná sexuální scénka. Ale ta hloubka, která se v celé té knížce skrývá? Miluju.
Cassie byla skvělá hlavní hrdinka. Zbožňovala jsem její drzost a odhodlání. To, jak vždycky řekla, co si myslela? To já prostě umím ocenit. A Habibi... ten byl pro mě docela záhada. Občas jsem nevěděla, co si o něm myslet, protože jeho chování bylo dost různorodé a bylo těžší, ho prokouknout. Což mi ale vlastně k celé jeho osobnosti sedělo.
Celá kniha byla psaná strašně čtivým stylem, že bylo těžké se odtrhnout. Zápletka se mi moc líbila a líbilo se mi i to, jak každá scéna tam měla svůj smysl. V celé knize bylo strašně moc okamžiků, kdy jsem knihu na chvilku odložila, jen abych se nad celou věcí mohla zamyslet. Autorka tam naprosto skvělým a lidským způsobem otvírala spoustu problémů a bylo tam ukryto spoustu myšlenek.

Takže ve výsledku se mi kniha strašně líbila a myslím, že můžu rozhodně doporučit! Je sice doporučená až pro čtenáře 18+, ale mě samotné je 17 a myslím, že každému už od 16, kdo se nebojí tvrdé reality a má už něco načteno, by to mohlo vyhovovat.

4,8/5

instagram: sabi_z_knihy

klarunas
18.11.2023 5 z 5

Wohoo! Tak to jsou moje pocity po přečtení mojí první dark romance a nemohla jsem si vybrat lépe. Bylo to divoký, drsný, sexy, ale i něžný a na závěr byly i slzičky.

Této knize opravdu nechybělo nic. Četla se sama a nemohla jsem se od ní odtrhnout. Ano, jsou tam silná témata, jako mafie, drogy, prostituce atd. A co si budem, hlavní hrdina Harry alias Habibi není žádný svatoušek, ale pěkný prevít. Je to prevít, co se vám zaryje pod kůži, stejně jako jeho tetování a prakticky na něm jste závislí.
Kniha je vyprávěna ze dvou pohledů a to zmiňovaného Harryho a Cassie. Ó ano, naší sladké nevinné Cassie, která studuje na univerzitě, je dcerou vysoce postaveného politika a chce si splnit sen a napsat svou první knihu. Jenže to by nemohla poznat Habibiho, který ji opravdu ukáže svět bez cenzury a trochu díky němu pozná i sama sebe a svou rodinu. Zjistí, že není vše tak růžové, jak se zdá.

Nebudu vám tuto knihu spoilerovat, protože ji musíte prostě přečíst. Zjistíte, že je božská. Děkuji @vnimej_svet_knih za doporučení a už se těším na Candyho.

KajinaH722
17.11.2023 5 z 5

Můj habibi :) Miluju tu knihu, kterou čtu už podruhé a přirostla mi k srdci ještě víc a rozhodně patří mezi mé nejoblíbenější.
Jsem ráda, že jsem si osvěžila paměť, protože v knize mi nic nechybí. Najdete v knize dark romanci, touhu, erotiku, násilí, drogy,alkohol, prostituci, přátelství a lásku.
Kniha se čte jedním dechem ze strany cassie a Harryho a obě strany se mi moc líbili. (hlavně ty detaily jeho tetování po těle, aaah)
Teď už jen čekám až mi dorazí kniha Candy, protože se nemůžu dočkat.

literarnikouzla
09.11.2023 5 z 5

IG: @literarnikouzla

Jedná se o Dark Romance, která rozhodně není pro každého. Kniha je určená pro čtenáře 18+, kterým nevadí témata jako sex, znásilnění, násilí, drogy, prostituce apod.

Knihu jsem četla po druhé, ale bavila mě úplně stejně, možná i více. Kniha je psaná z dvou úhlů pohledu, a to Cassie a Harryho. Harry je vtipný, vnímavý, má spoustu úžasných tetování a piercingů, jezdí na motorce, no zkrátka dle mého názoru je ztělesněním Boha . Cassie je taktéž skvělou postavou, která je sebevědomá, drzá, krásná a za mě trochu naivní. Příběh má naprosto skvělou zápletku, je nabitý super hláškami a plný skvělého humoru. Kromě toho, že budete umírat vzrušením, tak se také zasmějete, poučíte a budete zvědaví, protože v knize najdete i malé tajemství.

Kniha má krátké kapitoly, což je za mě moc fajn. Musím zmínit skvostnou ořízku a celkově design knihy je nádherný. Nechybí ani playlist, což také potěší. Kniha vyšla u nakladatelství @venupress. Snažila jsem se najít, něco, co bych knize mohla vytknout, ale nic jsem nenašla, za mě je to opravdu nejlepší Dark romance příběh, který jsem kdy četla.

„Accidit in puncto quod non speratur in anno Co to znamená? V překladu v okamžiku se stane to, v co nedoufáš roky.
„Nezáleží na tom, jak hluboce padneš, ale na tom jakou sílu vyvineš na to, aby ses opět postavila, “ řekl.
“To je chlap, o kterého se stará ženská, a má právo nevypovídat, neboť vše, co řekne, bude při nejbližší hádce použito proti němu.

Moje hodnocení: 5 / 5

Štítky knihy

erotika kriminální podsvětí kluby

Autorovy další knížky

Baja Dolce
slovenská, 1989
2020  83%Habibi
2018  83%Placebo On
2022  87%Candy
2019  83%Placebo Ja
2019  86%Placebo My

Kniha Habibi je v

Právě čtených7x
Přečtených386x
Čtenářské výzvě17x
Doporučených32x
Knihotéce228x
Chystám se číst174x
Chci si koupit39x
dalších seznamech6x