H₂O a poklad šíleného oka

H₂O a poklad šíleného oka https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/393297/bmid_h2o-a-poklad-sileneho-oka-43q-393297.jpg 4 41 11

H2O série

< 2. díl >

O klanu kamarádů, pidivzducholodi Abramis, gotické podzemní dráze a vyloupení Státní banky

Přidat komentář

Nuttelka
03.04.2023 4 z 5

(Audiokniha)
Opět jsem si dala odreagování a utekla jsem k poslechu pro děti :-) Jiří Lábus je skvělý, dobrodružství v jeho podání si náramně užijete...

maximus13
27.10.2022 5 z 5

Posloucháno jako audiokniha. Příběh výborně napsaný a srandovní. Krásný děj o třech kamarádech, kteří zažívají neuvěřitelné dobrodružství. Velice milá kniha, která nás všechny mile překvapila. Prosím zkuste si koupit audioknihu, protože kniha NAČTENÁ JIŘÍM LÁBUSEM JE NAPROSTÁ BOMBA! Jeho interpretace vás přilepí k sedadlu a zjistíte, že sedíte na parkovišti a nejste schopni knihu vypnout. Intonace jeho hlasu, který reaguje na děj knihy je opravdu fenomenální!


HerrPilot
15.09.2022 4 z 5

Tahle knížka mi přišla jako dát to podruhé dohromady s atraktivní exkou – pořád pěkné, ale první série je přeci jen o něčem jiném.
Zatímco v první knize soujmenovec apoštolův opatrně představoval hrdiny a vychutnával si celkem nakažlivou onanii nad svým vynálezem, mikroponorkou MPS Stanč... Abramis, tady už s Abramisem tak moc nepracuje (zkrátka Hubert už tak moc nevynalézá; ve zbytku týmu se ovšem dříve rozdané funkce taky nějak rozplývají). Čekal jsem nějaký nákres mikrovzducholodi Abramis (tak jako v prvním díle), nedočkal jsem se. Čekal jsem nákres gotické lokomotivy, taky jsem se nedočkal.
Rovněž příběh byl v prvním díle tak nějak... údernější. Prvním dílem by se dal ukovat Mjollnir, tím druhým už jen nějaké silnější vesnické kladívko.

Stančík má pořád spoustu nápadů, objektivně by to ovšem bylo na 3*. Ale jelikož jsem se v první části poprvé po dlouhé době dusil i něčím jiným, než jazykem mé atraktivní ex, tu jednu * tam ještě přihodím.

š.m.i.k
25.01.2022 5 z 5

Zábavná "jednohubka", ještě lepší než první díl. I když nejsem cílová skupina, tak jsem si užila audio, skvěle načtené panem Lábusem. Neskutečně mě bavily všechny ty češtinářsky-jazykové hříčky. Výborné, musím to hned "předhodit" dětem.

puczmeloun
23.10.2021 4 z 5

Ještě lepší než první díl. Petr Stančík o trochu víc popustil uzdu svého spisovatelství, hraje si s pražským místopisem (skvělé názvy, i když neznalý historie a detailů místa jsem si musel vyhledat, proč zrovna Mumiový plácek), mystifikační historií a jeho oblíbenými "náhodnými" bizarními postavičkami, a přitom je to stále "přístupné" dětské dobrodrůžo :) Píšu si do seznamu a jsme zvědav, jak na to za pár let bude reagovat už snad dorostlý potomek :)

nefernefer
17.02.2020 5 z 5

BOM-BA-SÁL-NÍ! :o) Osud mi přihrál do ruky tuhle dětskou knížku a já se u ní královsky bavila, i když už dítě dávno nejsem. Být mým ratolestem okolo jedenácti, nebo naopak přes třicet, tak jim ji vnutím. Bohužel se obě nacházejí v mezidobí, kdy z ní na jednu stranu už vyrostly a na tu druhou do ní ještě nedospěly. Ale jednou se dočkám. :o) Kromě toho, že je to skvěle napsané, je to taky moc vtipná alegorie na Prahu. Takže městem, kde naši hrdinové prožívají svoje dobrodružství, protéká řeka Hltava, nad kterou se tyčí Věštihrad, slunce zapadá za věže katedrály svatého Dyndy na Prahradě a orloj je na radniční věži na Kratihrdelském náměstí. :o)

„Kozibradští věřili, že Snědené schody kdysi dávno mezi domy prokousal sám ďábel poté, co mu poustevník svatý Dynda namočil ocas do svěcené vody. A že si pak od sežraného kamene schválně ulevil v podobě vysokého obelisku na třetím nádvoří Prahradu, hned vedle katedrály.“

A úplně nejlepší jsou vysvětlivky psané po stranách.

„Panika - Slovo panika vzniklo ze jména starořeckého boha stád a lesů Pana. Ten měl totiž tak chlupaté nohy, že dámy při pohledu na Pana propadaly panice. Od té doby pánové nosí na veřejnosti dlouhé kalhoty, aby mohly dámy šílet v pohodlí domova.“

Nebo tahle, která vysvětluje, proč je katedrála ve městě zasvěcená svatému Dyndovi. Že by nějaké šťouchnutí do vlastních řad? :o)

„Sv. Dynda - Říká se: uděláme to jindy, na svatýho Dyndy... Ale proč? Svatý Dynda žil za krále Klacka. Nikdy nic nedělal, takže nikdy nic nepokazil, a proto byl všeobecně oblíben. Jednoho dne ho při odpočinku sežralo hejno hladových želv. Tím se stal patronem všech flákačů, lemer líných a nicnedělníků. Ve světě je také známý pod latinským jménem svatý Prokrastinacius.“

Zkrátka jsem z téhle knížky tak nadšená, že zaprvé hned musím najít nějakou oběť, které ji vnutím, a za druhé si rozhodně musím přečíst zbývající díly. Tím spíš, že jsem se s talentem sobě vlastním trefila do prostředka, a tím pádem mi určitě utekly nějaké narážky na první díl. Takže vřele doporučuji, ale vemte to od začátku. :o)

jeníček
19.12.2019 4 z 5

Knížka byla zajímavá, dětem i mně se líbila,ale první díl nepřekonala,ten byl wow - jako střela.

jenda88
02.11.2019 5 z 5

super knížka

Broukodrak
21.07.2019 5 z 5

Hugo přinese do úkrytu na stromě zkamenělou jitrnici, prý jí koupil od nějaké divné paní a řezník Synek potvrzuje, že to je jeho jitrnice, která byla den předtím v pořádku. Společně pak Hugo, Hubert a Ofélie rozjedou párání ohledně jitrnice a přibyde jim nemilý fakt - ďábelský profesor Vulpes unikl z vězení.
Je to hodně vtipné, stejně jako předchozí díl, taky nechybí nějaké to napětí. Moc se mi líbilo jak se řeznictví jmenuje Synek a dcery, ale lidé říkají po svém Synka a dcerové. A recenze na zadní části knihy jsou skvělé.

Ikkju
13.12.2018

V první větě osedlá parta H2O bičíkovce, trepku a nálevníka, a podobně šílená jízda se prožene téměř sty stranami jako nic. Kombinace Rychlých šípů s Vilémem z Baskervillu, lehce napsané, nápady autor nešetří, i když chvíli mi přišlo, že to má tak řemeslně zmáknuté, až si dovolil to lehce odfláknout.

Vysvětlivky k textu jsou hodně vtipné, u sousloví "dostat čočku" si nejspíš už pokaždé vybavím stančíkovu variantu starozákonního příběhu sporu o prvorozenectví.

Příjemné čtení na jeden večer, jdu shánět první díl.

Antonella
02.11.2018 5 z 5

Tahle knížka byla krásná moc se mi líbila. Byla o trošku lepší než H2O a tajná vodní mise. nejvíc se mi líbila ta zdvrdlá jitrnice.

Kniha H₂O a poklad šíleného oka je v

Přečtených48x
Čtenářské výzvě2x
Doporučených6x
Knihotéce3x
Chystám se číst11x
Chci si koupit4x
dalších seznamech2x