Gump - pes, ktorý naučil ľudí žiť

Gump - pes, ktorý naučil ľudí žiť https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/453909/bmid_gump-pes-ktory-naucil-ludi-zit-WPt-453909.jpg 4 1844 564

Gump série

1. díl >

Som Gump a kedysi som bol túlavý pes. Vlastne každý pes je tak trochu túlavý, kým nenájde svoje šťastie, a to sa mu podarí iba s človekom. Môj príbeh je o hľadaní psieho šťastia, o prekážkach a pasciach na ceste k tomu správnemu človeku. Je o sile a nezlomnosti, ktorá sa ukrýva v každom psovi. Aj vo vašej čivave, ktorá na vás čaká celý deň, kým sa nevrátite z práce. Alebo v buldogovi, ktorý sa za vami šinie a sotva lapá dych. Stavím svoju dušu, že keby vám niekto na tomto svete chcel ublížiť, spoznáte, aké silné srdce má váš pes a čo znamená jeho láska k vám. Gumpovo rozprávanie je príbehom o zvieracej múdrosti a obetavosti, ktoré môžu byť príkladom aj pre ľudí. O nádeji, ktorú nespúta ani najpevnejšia reťaz. Kniha vychádza zároveň s uvedením rovnomenného filmu s hviezdnym hereckým obsadením. Účinkujú v ňom Bolek Polívka, Ivana Chýlková, Eva Holubová, Karel Roden a ďalší známi českí herci pod taktovkou režiséra F. A. Brabca. Súčasťou diela je príloha s fotografiami z filmu a zo zákulisia natáčania, aj pár slov o ľuďoch a psíkoch, ktorí inšpirovali Gumpovo rozprávanie. Príbeh je popretkávaný dojímavými ilustráciami Weroniky Gray. Autora textu Filipa Rožka sprevádza láska k psom už odmalička, motivovala ho k napísaniu knihy o Gumpovi aj k celoživotnej pomoci organizáciám, ktoré sa venujú ich záchrane. Vydavateľstvo Ikar sa k charitatívnemu rozmeru projektu rado pripojilo a časť výťažku z predaja venuje dvom slovenským organizáciám: OZ Pes v núdzi a Útulok Levice – OZ Šťastný domov.... celý text

Přidat komentář
Val
Val
23.03.2024 5 z 5

Přiznám se , že první jsem viděla film , který jsem celý probrečela. S knihou už jsem věděla do čeho jdu , tudíž to nebylo tak hrozné .
Krásný příběh psa Gumpa a ,, jeho " lidí. Knížka o neuvěřitelné věrnosti a nekonečné lásce, kterou vám dá jedině pes . Lidé by se od nich mohli učit.
Pro pejskaře vyloženě povinná četba .

Dudlík08
Dudlík08
29.02.2024

Knížku jsem přečetla jedním dechem. Je smutné, jak se někteří lidé chovají ke zvířatům.


marketa3815
marketa3815
28.02.2024 5 z 5

Četla naše devítiletá dcera, knížka se jí líbila, opravdu hodně jí připomínala knihu Psí poslání. Dojatá ani smutná nebyla.

asam
asam
22.02.2024 5 z 5

Nevím co říct. Asi jsem moc citlivá, ale já jsem knížku přečetla se slzami v očích.

Zuzanka45
Zuzanka45
31.01.2024 5 z 5

Příběh je plný smutku, bolesti, ale i naděje, moudrosti, laskavosti a veselých a vtipných momentů. Kniha se přečte během chvíle, ale vzpomínat na ni budete ještě hodně dlouho a jen tak na ni nezapomenete. Kniha má nádherné ilustrace. U knihy jsem byla dojatá a měla slzy v očích, stejně tak u filmu. Z vlastního příběhu, který autor popisuje na konci knihy mi běhal mráz po zádech a to samé platí i pro ostatní zvířata a lidi, kteří příběh inspirovali. Tuto knihu by si měl přečíst každý člověk, protože to ve vašem srdci zanechá kus něčeho, co po přečtení momentálně nejsem schopna vyjádřit slovy. Jedno velké doporučení, děkuji Gumpe!

Nočnípták
Nočnípták
27.01.2024 4 z 5

Takové knihy jsou opravdu moc potřeba. Gump nám vypráví o sobě, o věrnosti k člověku, ale i o životě pejsků z množíren a útulků.
Film jsem neviděla, ale knihou zklamaná nejsem. Přečtěte jí opravdu za jedno odpoledne, nebo večer. Jsou v ní moc pěkné ilustrace a také fotky lidí a psů, podle nichž je příběh napsán.
Možná, že někteří lidé se po přečtení vydají do útulku a přivedou si domů psího parťáka.

sar.janurova
sar.janurova
26.12.2023 4 z 5

Mám ráda knihy o příbězích zvířat, takže jsem si nemohla nechat ujít ani příběh Gumpa. Příběh je to fajn, ale myslím si, že až zbytečně moc tlačí na čtenářovy emoce... Film jsem viděla jako první a ten se mi moc líbil, měl od každého něco. Kniha byla oproti tomu relativně rychle sfouknutá a na těch cca 100 stránkách se toho moc neudálo (dalších 30 stran jsou jenom přílohy, což mi přijde trochu moc, vzhledem k povaze knihy). Jediným plusem, který celkové hodnocení knize vylepšuje, je fakt, že má opravdu krásné ilustrace.

bookwoman
bookwoman
02.12.2023 4 z 5

Knihu jsem četla delší dobu po zhlédnutí filmu. Musím říct, že se mi líbilo obojí, ale více asi film, i když kniha byla taky napsaná moc pěkně, líbilo se mi, jak byl příběh vyprávěn z pohledu Gumpa. Celým příběhem doprovázely i úžasné ilustrace.

Gweny
Gweny
24.11.2023 5 z 5

Knížka, kterou přečtěte klidně za hodinu, ale vaše srdce bude plakat dojetím i smutkem ještě delší čas.
Příběh jednoho psího kluka, který změnil svět lidem kolem sebe ale zároveň nenechal svět, aby změnil jeho a zůstal tím věrným a laskavým společníkem.
Kdo měl kdy nějakého domácího mazlíčka, tak pochopí. Psí láska je opravdu bezedná.

Peťák28
Peťák28
06.11.2023 4 z 5

Jsem pejskař.. :) je to kniha na jedno odpoledne.. ale zbytek dne je po ni krásný.. :)

katerina3502
katerina3502
07.07.2023 5 z 5

Krásně zpracovaná audiokniha, která je velmi dobře namluvená p. Trojanem. Příběh je velmi smutný, hlavně v místech, kde je popisováno chování některých lidí ke psům. Za mě, ale film lepší než kniha.

PeťulaV.
PeťulaV.
20.05.2023 5 z 5

Srdcervoucí, ale i přesto jinak nádherný příběh o životě z pohledu pejska Gumpa, který ten jeho život neměl vůbec jednoduchý. Vypráví o bezmezné lásce pejska k člověku a naopak o ne vždy hezkém chování člověka ke zvířatům. Pejska jsem měla jako malá, teď žádného nemám, ale i tak jsem spoustu psích rysů popisovaných v knížce poznávala. Autor dokonale vystihl psí povahu, psí pocity, chování a to nejen v situacích, kdy je ten psí život zalitý sluncem, ale bohužel někdy i tím trápením. To, že pes miluje svého člověka i přes tu bolest, kterou mu někdy působí a i tak mu zůstává věrný, to mě bolelo. Ale o to větší je pak ta láska k člověku, který si tu jeho nezměrnou psí opravdu zaslouží. Je to už dlouho, co jsem viděla i film. A pro porovnání, děj je, alespoň co si pamatuji, stejný, jen film má ještě pokračování. Za mě moc krásná kniha a já tímto děkuji autorovi za možnost nahlédnout trochu více nejen do té bezmezně věrné psí duše, ale i do jeho obrovského láskyplného srdce.

Le Chat
Le Chat
20.05.2023 5 z 5

I když pejskařka nejsem (mám 2 kočky), Gumpův příběh mne chytil za srdce. Dojemná a opravdu dobře napsaná kniha, která si podle mne 5 hvězdiček rozhodně zaslouží. Určitě se ráda podívám i na film.

Veromika
Veromika
09.04.2023 3 z 5

Za mě oddechové čtení na jeden večer, o pejskovi, který nakonec našel lásku u člověka. :)

Aveli
Aveli
31.03.2023 3 z 5

Knížka vypovídá velmi bolestivý příběh pejska z útulku. Zažívá ale i lásku a dobrodružství. A nakonec svůj domov najde. Nejvíce mě zasáhlo, že příběhy pejsků, které potkává, i jeho samotného, jsou inspirované skutečností. Je hrozné, co jsou lidé schopni udělat živé bytosti. Zajímavé bylo také vyprávění pejska o tom, jak by mohl přemýšlet.

AnnaR.
AnnaR.
11.03.2023 3 z 5

Knížka, která především brnká na city milovníkům psů. A pan spisovatel, který je především velmi schopný podnikatel toho dokázal vrchovatě využít (nebo zneužít?) a z nebohého Gumpa se stal bohapustý byznys.

Evaho73
Evaho73
28.02.2023 4 z 5

Úprimne priznávam, že pokiaľ by som mala túto knižôčku čítať, asi by mi nepriniesla až taký čitateľský zážitok, ako audiokniha v podaní p. Trojana. Trochu mi totiž prekážal, neviem ako to nazvať jej "strohý štýl" s použitím slangového jazyka, ktorý p. Trojan skvelé doplnil svojim precíteným prejavom.
Oceňujem, že to bolo prerozprávanie z pohľadu psíka Gumpa, čo celý príbeh obvzláštňovalo. Ešte som sa totiž nestretla s knihou, ktorá by nám ľuďom nastavovala zrkadlo prostredníctvom očí zvierat. 
Krásno smutný a dojímavý príbeh, ktorý dokáže chytiť za srdce nielen psičkárov.

simca9342
simca9342
17.02.2023 5 z 5

Příběh sice měl málo stran, ale to málo stačí k tomu, aby to člověka dojalo. Jeden pes se šátkem kolem krku vypráví svůj vlastní příběh, kdy několikrát kvůli tyranům málem umřel , ale vždycky se z toho nějak dostal. Unikátní pejsek, který nám dvounožcům dává vědět nosem jak poznává svět lidí a věci kolem sebe . Na různých místech, kde byl za celý život opravdu naučí hodně lidi žít.. Seznamte se. To je Gump.

alusa4302
alusa4302
12.01.2023 5 z 5

Krásné napsané ,moc se mi líbil příběh z pohledu psa.

lucisa.n
lucisa.n
07.01.2023 4 z 5

Kniha vypráví příběh Gumpa, toulavého pejska, se kterým se život rozhodně nemazlil. Zažil mnohé, od brzkého odloučení od mámy, po ztrátu svého milovaného páníčka, popelnici, několik útulků, týrání.. A i přes to všechno na lidi nikdy nezanevřel.
Podle knihy byl natočený i stejnojmenný film. Já četla novější vydání knihy, ve které jsou i fotografie s komentáři přímo z natáčení. Ty výborně dokreslí a přiblíží příběh všech účinkujících pejsků.

Já nejsem pejskař, ani jsem psa nikdy neměla, takže k nim nemusím mít takový vztah, jako někdo jiný, a i přes to mě kniha zasáhla. Je až neuvěřitelné, kolik toho jedna psí dušička dokáže vydržet a přesto vytrvat a vidět v lidech i to dobré. Je zde spousta krásných myšlenek a ukázek toho, jak nás psy asi vnímají a jak přemýšlí. To pro mě bylo velmi zajímavé.
Gumpovi jsem držela moc palce, aby nakonec i on našel toho svého páníčka, který už jeho důvěru nezradí a jsem ráda, že se tak nakonec stalo :)
Knihu kromě fotek doplňují i nádherné ilustrace, které se vám budou určitě líbit. Celkově je to takové milé, avšak smutné čtení, ale ve výsledku určitě nebudete litovat :) Když se do ní pustíte, za jedno odpoledne ji budete mít přelouskanou. Jen malou výtku mám, a to, že po římské VIII opravdu nenásleduje XI :D