Grunt RX-10

Grunt RX-10 https://www.databazeknih.cz/img/books/19_/192633/grunt-rx-10-192633.jpg 3 27 11

Sci-fi komedie Grunt RX-10 pojednává o stroji, který nezvládne své deprese z nesmyslnosti svého života bezduchého kusu plechu a stane se dobrovolně renegátem ve světě strojů. Při svém útěku uloví stroj stejného typu ženského pohlaví, a těší se na vzájemné propojování nádrží a tření uzávěru, když se vše jaksi zvrhne.

Přidat komentář

anonymní.Ilja
18.12.2021 4 z 5

Přiznaný brak, který tak docela brakem není. Parodie na vše, která dokáže svým místy nepokleslým (a většinou hodně pokleslým) homorem bavit. Když mi je sestra doporučila s tím, že si mám přečíst aspoň první stranu, věděl jsem, že je to past. A byla: přečetl jsem ji jedním dechem a teď ji mám znovu rozečtenou. Příběh, kde se dokáže převrátit vše naruby a pak ještě jednou.

Smolař
30.08.2021 odpad!

Ufff… to jsem si zas naběh na vidle s touhle * píp *. Moh by mi někdo * píp * vysvětlit, vo co tu * píp * šlo? Něco tak * píp * chaotickýho nemůže napsat zdravá mysl. Prostě ne.
Představte si knížku, která je první půlku prakticky celá vedená formou dialogu a druhou zase z větší části jen popisy. Do toho autor hojně boří čtvrtou stěnu. Ne, moment, on ji neboří. On jí projel tankem, srovnal buldozerem a vystavěl místo ní něco jako Jinosvět ze Silent Hillu.
Nějakej příběh tu tedy je. Jakási xtá variace Matrixu, křížená ještě s něčim. To všechno sprskaný do sebe stylem Pejska a Kočičky, co vařili dort a ještě k tomu v druhym kastrolu nějakou dobrůtku, kterou během psaní autor užíval v množství většim, než malym.
Ale teď věcně, co mě iritovalo. Věčný přeskakování z jednoho tématu na druhej bez možnosti se trošku zorientovat v ději. Rozhovory nijak neoddělený od sebe. Nesympatický postavy. Jediný, co tohle veledílo omlouvá je to, že autor sám připouští, že je to totální hovadina.
Jestli je to cesta do hlubin zhulencovy duše, tak se to povedlo a mělo by to dostat plný hodnocení.
Jinak je to imho na odpad.


dunco
04.02.2018

jednoznacne 5/5 konecne zase raz poriadna zabava :) vdaka!

druzickaster
19.06.2017 5 z 5

Grunt RX-10 je krapet jiná kniha, než je u nás zvykem, to jí ovšem neubírá na atraktivnosti. Musím přiznat, že jsem se chechtal jako blázen. Hlavní hrdinové Grunt a Grunt a Grunt mi přirostli k srdci a rád jsem sledoval jejich bláznivou jízdu. Jdu se mrknout na volné pokračování :)

zuzana4291
21.01.2016 2 z 5

Vůbec nevím, jak tuto knihu popsat a okomentovat, úplný chaos a když už si čtenář připadá, že to má trochu děj, tak spisovatel opět z toho udělá guláš a čtenář opět neví na čem je a kde je

Makropulos
21.09.2015 4 z 5

Tady asi stačí jen říct: Bavilo mě to.

werst
06.06.2015

Pokud vás bavil Grunt, pak by vás mohlo zajímat, že vyšlo jeho volné pokračování "Bagr: Příběh mutanta".
Odkaz zde:
http://eknihyjedou.cz/bagr_pribeh_mutanta

Skip
18.01.2015 3 z 5

Tahle kniha je až Vianovsky absurdní a myslím, že i sám Boris by se při jejím čtení dobře bavil. Autor zde zparodoval slavný Matrix, občas se pohádal s postavami, které psaním tvořil, zkrátka napsal brakovku velmi těžkého kalibru. Nemohu říct, že bych přečetl něco hodně zajímavého, ale proč si někdy nedopřát kvalitní blbost :-)

LammEr
24.01.2014 5 z 5

Velmi vtipná knížka, která mě dostala. Kniha mě uchvátila svým humorem a stylem vypravování. Zápletka velmi originální.

BooksLucyKing
09.06.2013 4 z 5

Naprostá šílenost, která mě rozesmívala skoro na každé stránce. :D Filozofující stroje, matrix, hrobařský výbor,....absurdita vedle absurdity, do toho způsob jakým autor vstupoval do děje a jeho poznámky :D ... prostě to bylo super. Jsem ráda, že jsem na knížku narazila. Zažila jsem s ní dva velice vysmáté dny.

Cibak
06.03.2013 3 z 5

No, odpočinková humorná sci-fi. Pro mne chvilkami chaotická (v dobrém slova smyslu). Ať žije Matrix.