Gruffalinka

Gruffalinka https://www.databazeknih.cz/img/books/23_/231722/mid_gruffalinka-231722.jpg 4 52 12

Druhý díl oblíbené klasické obrázkové knížky Gruffalo. Odmalička Gruffalinka vyprávění slýchala o zlé myši v černém lese od tatínka Gruffala. Neposlechla varování, vykradla se za vrátka, v procházce jí nezabrání tahle dětská pohádka.

Žánr:
Pro děti a mládež , Pro nejmenší

Vydáno: , Svojtka & Co
Originální název:

The Gruffalo's Child , 2004


více info...

Hanka_Bohmova
Hanka_Bohmova
31.10.2023

Kouzelné ilustrace. Obluda-batole Gruffalinka (a její panenka) je neodolatelná.

iLuciferie
iLuciferie
18.04.2023 3 z 5

Po oblíbeném Gruffalovi jsem měla vysoké očekávání, které bohužel pokračování zklamalo. Ano, chápu, že autoři chtějí z popularity co nejvíce vytěžit, ale toto je opravdu zas jen v jiném odstínu to samé, ale slabší. Obrázky krásné, ale ty verše se tedy občas vůbec ani nerýmují a zároveň jsou i nelogické. Škoda.


RemiBlack
RemiBlack
15.07.2022 5 z 5

2022/26
Roztomilost sama. :) Tahle mini-knížečka mi hrozně dlouho ležela na poličce, kdysi jsem ji dostala jako dárek. Nutno dodat ve francouzštině! Tak jsem si ji teď prolistovala, ať si tu fj malinko osvěžím.

ElikaS
ElikaS
02.07.2021 5 z 5

Graffala čtu doma snad nejradši ze všech knížek, takže jsme se moc těšili i na Gruffalinku. I ta se nám moc líbila, i když Gruffalo je podle mě ještě o trošičku lepší. Každopádně i tak má knížka hezké ilustrace, super příběh a je krásně rýmovaný. Což bývá u spousty veršovaných pohádek dost problém.

haha_ja
haha_ja
17.03.2019 3 z 5

Knížka Gruffalinka jako návaznost na Gruffala už nemá ten správný šmrnc. Prostě už to není ono. Stále je příběh krásný a stojí za přečtení, ale nás už tolik nenadchnul. Syn vyžaduje opakované čtení Gruffala. Gruffalinku jsme přečetli dvakrát a více jsme se k ní už nevrátili. Ilustrace jsou krásné. Četla jsem knihu v češtině. Zkusím zapátrat i po anglické verzi, která se zdá být dle komentářů lepší.

Luciiis
Luciiis
14.03.2019 3 z 5

Knížku Gruffalo u nás držíme v ruce pomalu každý den, proto jsem se těšila i na Gruffalinku. Ale syna bohužel zatím nezaujala. Pravděpodobně je to i jiným, ne tak přátelským formátem. Oproti leporelu mě překvapilo dvakrát vetší, a vázané, provedení. Verše zůstávají, ale jsou trochu na sílu a nedostávají se přirozeně do paměti. I příběh samotný je trochu kostrbatý. Proč např. zvířátka, která v prvním dílu neměla ponětí o myšiččině manévru s Gruffalem, najednou zakončují setkání s Gruffalinkou prohlášením, jaké gruff. pochoutky si myška právě dává...?

Kattie
Kattie
15.07.2018 5 z 5

Výborné pokračování :) Bohužel jsem četla jen v angličtině, kde výborně použili dvojsmyslu z prvního dílu. V prvním dílu říká myš hadovi, že jde na dort ke strašlivému Gruffalovi a v druhém díle řekne had Gruffalince, co hledá strašnou myš, že si dává myš dort z Gruffala - v angličtině to totiž zní stejně Gruffalův dort a dort z Gruffala :). To je geniální. Nevím, jak to udělali v češtině, asi se to přeloží těžko, aby se jim to také povedlo.

capricornus
capricornus
15.01.2018 3 z 5

Veršovaný příběh s poučením. Doporučuji dětem i dospělým!

Silmarien
Silmarien
06.05.2017 5 z 5

Veršovaný príbeh o Gruffalinke, dcére Gruffala, ktorá sa odvážne vydá hľadať myš, čo kedysi jej ocka tak veľmi nastrašila.
Zveršované je to pekne, príbeh je jednoduchý, ale vtipný, vydržia pri ňom mladšie i staršie deti. Je to ten typ, kde vám po mnohých čítaniach deti neodpustia jediné vynechané slovo, lebo to budú už dávno vedieť naspamäť.

SonaH
SonaH
02.03.2016 5 z 5

Budu opakovat to, co jsem napsala u Gruffalo. Knížku jsem četla v angličtině, takže nemohu hodnotit překlad. Text jsem překládala 2,5leté dcerce sama volně. Nejdřív jsem si myslela, že to na ni bude moc složité, trošku se i bála, ale pak ho chtěla znovu a znovu a musím ho vyprávět několikrát denně, stejně tak jako Gruffalo a Všichni letí na koštěti. Autorka ma i další nádherné knížky, takže u nás naprosto letí. V angličtině se dají koupit i tzv. Activity Books se samolepkami a úkoly. Opravdu moc hezké i pro tak malé dítě jako je to moje. Bohužel nemohu hodnotit v ČJ.

Jelitovna
Jelitovna
13.04.2015

Technicky máme problém s hadem v zimě. Jediné překvapení zde je, jak si myška nakonec poradila. Gruffalo čtený jako první byl větší překvápko i legrace. Je stále otevřený a dítko si v něm v nadšení louská samo.

bibi.r
bibi.r
03.12.2014 5 z 5

Moc pěkná veršovaná knížka, s kouzelnými obrázky.

Autorovy další knížky

Julia Donaldson
britská, 1948
2014  89%Gruffalo
2015  93%Všichni letí na koštěti
2014  86%Gruffalinka
2018  88%Dráček Zog a princezna Rebelka
2017  84%Princezna Zrcadlenka

Kniha Gruffalinka je v

Přečtených75x
Čtenářské výzvě3x
Doporučených2x
Knihotéce11x
Chystám se číst2x
Chci si koupit7x
dalších seznamech3x