Gričská čarodějnice II. - Komtesa Nera

Gričská čarodějnice II. - Komtesa Nera https://www.databazeknih.cz/img/books/77_/77878/bmid_gricska-carodejnice-ii-komtesa-nera-Hoe-77878.jpg 5 118 10

Druhý díl historické ságy je věnovaný dobrodružstvím mladé a krásné chorvatské komtesy v době panování císařovny Marie Terezie. Autorka sleduje v rámci historických událostí 18. století, kdy v Chorvatsku vrcholí jezuitské procesy a upalování čarodějnic, životní příběh osiřelé komtesy, které tragický osud rodičů prozradí na smrtelné posteli její babička. Dívka, která přitahuje všechny muže a odmítá všechny nápadníky, zasvětí svůj život pomstě. Netají se svými osvícenými názory, až se nakonec ocitne na hranici jako jedna z obviněných čarodějnic. Nečekaná záchrana přijde v poslední chvíli a dívčin osvoboditel, kapitán Siniša Vojkffy, se stane zároveň pomocníkem při pátrání po vrahu její matky.... celý text

Literatura světová Romány Historické romány
Vydáno: , XYZ (ČR)
Originální název:

Grička vještica 2 - Kontesa Nera


více info...

Přidat komentář

nicolettkaa
22.05.2020 4 z 5

Volné pokračování Gričské čarodějnice se mi líbilo mnohem víc než Tajemství krvavého mostu. Přece jen už se zde více řeší otázka inkvizičních procesů s údajnými čarodějnicemi. U tohoto tématu mě vždy zaráží, jak lidé bezmezně věřili všemu, co jim vrchnost nakukala (no, ne že by se tyto věci neděli i v přítomnosti). Ještě že se vždy našli odvážlivci a šli proti davu i za cenu toho, že skončí sami na hranici. Dokonalá ukázka toho, co dokáže davová psychóza, co vše je člověk ochoten udělat pro nešťastnou lásku, pomstu nebo nabytí majetku. Komtesa Nera, ačkoli byla občas na ránu, mě bavila a těším se na dašlí pokračování.

pedroK
10.09.2018 3 z 5

Druhý díl jsem dočetla, ale nevím jestli budu pokračovat dál. Styl psaní Zagorky je čtivý, téma poutavé, ale..hlavní hrdinka byla tak násilně divoká a nespoutaná, umanutá, umíněná koza, že mě to asi naprosto otrávilo. Kniha vlastně žádný konec nemá. Uprostřed děje je šlus a vy musíte vzít další díl. A na to já asi už zvědavá nejsem. Oproti prvnímu dílu zklamání.


Jája92
03.02.2018 3 z 5

Zajímavé čtení.

moničina
02.10.2017

Krásny diel, veľmi smutný, aj som si pri čítaní poplakala. Tá doba musela byť strašná a môžeme byť radi, že žijeme teraz. Výborne vykreslené postavy, napínavý dej, romantika a samozrejme, historické súvislosti.

Corly
17.02.2017 4 z 5

Siniša a Nera....ó, jééé....jak jsem jim fandila a jak mě štvali...:-)

,,Kdybych mohl najít papír velký jako celá země a spotřebovat naň veškerou krev svého těla,ještě by mé srdce nestačilo vypovědět všechnu lásku,kterou k Tobě cítím.Vím,že jsi nedosažitelná,ale jsem šťastný,protože celá má hruď je vyplněna Tebou..."

Januletta
02.02.2016

Ze všech dílů Gričské čarodějky jednoznačně nejlepší :-) Líbila se mi celá serie, ale tahle je top.

1v8na
27.08.2014 5 z 5

spoiler - Kniha byla opravdu zajímavá. Udivuje mě, jak se lidé nechávali strhnout historkami a pověrami. Tak bylo lehké je oklamat a třeba je i okrást.

GepardLady
03.11.2012 5 z 5

Přečetla jsem tři díly. Mé celkové hodnocení viz III. Kladivo na čarodějnice.

Budly
19.05.2012 5 z 5

Neviem sa rozhodnúť, ktorú z týchto prvých dvoch dielov mám najradšej, ale asi to predsa len bude tá jednotka, možno práve preto, lebo bola prvá. Táto je o dosť temnejšia a hrozivejšia, ale čím viac si človek zisťuje o tomto období upalovania čarodejníc, zisťuje, ako veľmi dobre je to napísané a koľko si toho musela autorka zistiť. (Obsahuje to najkrajšie romantické listy, ktoré som kedy čítala.)

maryzka
04.05.2012 2 z 5

nemohu to hodnoti nebot se v těch dílech neorientuji první díl alespon podle mého nenavazuje na další.