Tajemství původu

Tajemství původu https://www.databazeknih.cz/img/books/67_/67378/bmid_tajemstvi-puvodu-iKT-67378.jpg 4 77 12

Green Lantern série

< 3. díl

Poprvé se českým čtenářům dostává do rukou Green Lantern - jedna z nejslavnějších postav universa nakladatelství DC. Ochránce země i vesmíru s všemocným prstenem síly. Odhalte i vy jeho tajemství původu! Předtím, než se stal největším z Green Lanternů... A ještě předtím, než se znovuzrodil jako nejmocnější ochránce univerza, nebyl Hal Jordan víc než prachsprostý testovací pilot bez letadla s mizivými vyhlídkami na návrat do vzduchu - až do okamžiku, kdy mu umírající mimozemšťan Abin Sur předal Prsten moci, nejsilnější zbraň vesmíru. Nad známým příběhem Hala Jordana se ake vznášejí nejasnosti. Na cestě k jejich objasnění se musí utkat s vražedným monstrem, které zná temnou stránku Strážců vesmíru a proroctví o konci všeho živého v něm. Než se Hal postaví věštbě a odhalí záhadu Nejčernější noci, musí nejprve odhalit pravdu a poznat své tajemství původu.... celý text

Literatura světová Komiksy
Vydáno: , BB art , Crew
Originální název:

Green Lantern: Secret Origin , 2008


více info...

Přidat komentář

dexterman
04.05.2018 4 z 5

Nejsem moc velký fanda green lanterna. Jeho origin jsem znal pouze diky filmu . Proto jsem byl na tento origin hodně zvědav . Nakonec to dopadlo dobře . Jeho příběh je hodně dobře napsany . Hlavně ta jeho povaha a charakter ze začátku . Velice mne bavilo jak se hlavní hrdina učí používat své schopnosti . Jinak zbytek příběhu je celkem fajn ale nic extra. Ilustrace je velice dobrá . Už se těším na další díly .

yaoiyuri
04.05.2018 3 z 5

Green Lantern pro mě nikdy nebyl prototypem cool superhrdiny, spíš je to takový superhrdinský bizár (už jen to jméno). Kouzelný prsten, který se dobíjí „zelenou lucernou“ – OMG proč – celá ta skvadra „strážců vesmíru“, která je alergická na žlutou, Sinestro vypadá, jako by utekl z východoněmeckýho porna… za mě prostě NOPE. Jediné pozitivum na tomhle komiksu vidím v tom, že vysvětluje Green Lanternův původ.


Covenant
23.04.2018 3 z 5

Začátek dobrý a vlastně také to, co mě na komiksu bavilo nejvíc. Po získání prstenu mi však přišlo, že té zelené je až příliš a tak jsem přehlcen byl vždy rád, když si Jordan, prsten zase sundal. Na druhou stranu, jsem od Zelené Lucerny čekal jen, že bude směšná a o ničem a ono to nebylo zas tak špatný.

Wojta777
11.11.2017 5 z 5

Velice hezky zpracovaný komiks.

Reat
22.05.2017 5 z 5

Ač postavy universa DC a Marvel zbožňuji, komiksy jako takovými jsem byl dosud téměř nepolíben. Možná až proto jsem byl z Green Lanterna nebývale nadšen, moc mě bavily kresby a i celkový příběh, Hal Jordan byl velký sympaťák a jeho přerod v Green Lanterna byl perfektní. Už se těším na další díly, a jedno už tomuto nic nevezme: zdá se, že ve mě zažehl lásku ke kreslenému komiksu. Trošku pozdě, krátce po čtyřicítce, co?

EricNor
16.02.2017 4 z 5

O dost lepsi nez Batman. Je to takove komiksove, hlavne story. Oblibil jsem si to hned. Kresba moc pekna. Tesim se na dalsi dily s lanternem

LadyCharlene
09.02.2017 5 z 5

Konečně komiks, který nás seznamuje se zrodem superhrdiny. Překvapilo mě, jak moc se mi to líbilo. Vnitřní monolog hrdiny je přehlednější než u předchozích Batmanů. Ale stále zůstává ten děsný font. Nicméně se mi velmi líbí barevnost komiksu, zvlášť se mi líbily kresby vesmíru a planety Oa. Děj je svižný hlavní hrdina vtipný. Není co mu vytknout.

DennisMoore
31.01.2017 5 z 5

Pro Green Lanterna mám slabost. Příběh se záměrně tváří jednoduše a naivně, ale skrývá se v něm víc, než by se mohlo na první pohled zdát. Není to jen o superhrdinství, vesmíru, planetách, sektorech a bitkách, ani zdaleka ne.

Pazďa
05.11.2016 4 z 5

Hodně kvalitně pojatý origin Green Lanterna Hala Jordona, který mi dal všechno co bych od takového komiksu čekal - problémy reálného života Hala Jordana, kvalitní zápletku, emoce i nějaké kvalitní akční scény. Osobně jsem spokojený.

hroubek
03.05.2015 4 z 5

Moje první setkání s Green Lanternem v papírové podobě. Osobně mám Green Lanterna hodně rád a jako postavu jsem si ho dost oblíbil. Líbil se mi jeho origin, který sice nejde úplně do hloubky, ale je hodně zábavný. Líbilo se mi jak je komiks barevný a jak se nebere zbytečně vážně. Na druhou stranu tento komiks rozhodně není pro všechny, jelikož je to hlavně sci-fi, které se odehrává napříč vesmírem. Nejvíce se mě, ale na komiksu líbilo vykreslení vztahů mezi Halem a jeho rodinnou, a následně vztah mezi ním a Sinesterem. Zakončím to přísahou Green Lanternů: V temnotě noci, v jasu dne, můj zrak vší zlobou prohlédne a do všech stran zlo rozžene mé jasné světlo zelené.

bibi.r
19.01.2014 4 z 5

Já jsem spokojená. Pro neznalce je to skvělý začátek, jak se seznámit s Green Lanternem a pochopit, jaké je vlastně jeho tajemství původu. Zkrátka základní seznámení s reáliemi Green Lanternova příběhu, který je v našich českých vodách téměř neznámý :).

Thunair
04.01.2012 5 z 5

Ačkoliv jde o v pořadí pátou knihu Green lantern co se týká data vydání ( v této sérii smaozřejmě) chronologicky je to book první a jako vstup a seznámení s Halem Jordanem můžu doporučit.
Recenze: http://fantasyplanet.cz/clanek/green-lantern-tajemstvi-puvodu

Štítky knihy

vesmír komiksy superhrdinové DC Comics Green Lantern

Autoři knihy

Geoff Johns
americká, 1973
Ivan Reis
brazilská, 1976

Kniha Tajemství původu je v

Přečtených87x
Doporučených2x
Knihotéce35x
Chystám se číst2x
Chci si koupit1x