Grázlové

Grázlové https://www.databazeknih.cz/img/books/30_/30187/grazlove-30187.jpg 5 23 7

Kriminální thriller o pronásledování tří uprchlých trestanců. Tři trestanci uniknou z přísně střeženého vězení. Postupují Oklahomou a severním Texasem a chovají se jako posedlí vražedným šílenstvím. To trvá jen do okamžiku, než narazí na policistu Buda Pewtieho, kterého ze sledování jejich stopy dokáže svést jediná osoba - manželka jeho parťáka. A když grázlové napadnou Budovu lásku, propukne nemilosrdná štvanice.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Thrillery

Vydáno: , Alpress
Originální název:

Dirty White Boys , 1994


více info...

Přidat komentář

Lmslaver
03.02.2024 4 z 5

Převážně akční, napínavé, ale najde se i pár nudnějších pasáží. Očekával jsem větší štvanici na vězně, ale vyšetřování se zaměřuje pouze na samostatné pátrání policisty dálniční hlídky. Děj se tak odehrává více jako duel mezi policistou a šéfem uprchlých trestanců připomínající westernové příběhy (šerif versus desperáti). Přes všechny mé poznámky jde o kvalitní dramatický thriller.

Meda77
07.11.2021 5 z 5

Jak už z názvu vyplývá nepůjde o žádné skautíky co nosí nákup babičkám, ale o nahánění párečku gaunerů, kteří by vám babičku akorát tak pěkně zmazali. Hunter drží stejnou laťku, přesněji stejně dobrou. Napínavá akční a dobře vyprávěná záležitost. Má jít o akční thriller, což splňuje velmi dobře. Nemá cenu porovnávat maličkosti, kdo ho má jak dlouhého a podobně. Kdo od Huntera něco četl zblajzne i tohle a rád. Doporučuji.


Jack Bauer
30.11.2020 4 z 5

Po předchozí čtené knize tohoto autora jsem od Grázlů očekával něco jiného. Inteligentnější vyšetřování a honbu za uprchlíky, více pronásledování s nepředvídatelnými a téměř neřešitelnými situacemi. Tady jsem dostal něco jako povídku, jednoduchý příběh, kdy se uprchlíci schovají na jedné farmě a udělají jediný výpad než je dopadnou.
Kapitoly s trestanci se střídají s nudnějšími téměř hluchými z policistova rodinného života, zbytečný a zdlouhavý popis jak jeho syn vyhrává v soutěži apod. Jinak je to kniha opět čtivá, jen jsem čekal něco víc.

Ava365
01.12.2019 5 z 5

Skvělá kniha!!!

Crozz
10.12.2018 5 z 5

Luxusní, nádherné čtení, třetí knížka od autora a opět těžké wau...

Metla
19.07.2018 5 z 5

Hned v první větě čtenář zjišťuje, že Lamar Pye má největší penis ve věznici. Může se to zdát jako nepodstatná informace, která má za úkol jedině ihned zaujmout, ve skutečnosti je svou chloubou dotyčný zločinec do jisté míry definován. Samec, drsňák, neohrožený lev, co si jde tvrdě za svým i přes mrtvoly. A těch je zvláště v první polovině románu požehnaně. Lamar totiž není na své nelítostné řádění sám, na útěku z vězení ho doprovází věrný bratranec Odell, prostoduché monstrum bez svědomí, a změkčilý umělec Richard. Po jejich krvavých stopách jdou snad všechny bezpečnostní složky USA, příběh se však zaměřil na Buda Pewtieho, policajta ze staré školy. Pro tohoto Johna Waynea Oklahomské dálniční hlídky získá případ uprchlých trestanců osobní rozměr, jeho život ovšem komplikují i další problémy.
"Grázlové" se kromě zločinů a detektivní práce hodně soustředí také na psychickou stránku hlavních postav, což knize nesmírně svědčí. Je napínavá, uvěřitelná, ne zcela černobílá (i když je zlo a dobro jasně vymezeno), čte se od začátku do konce jedním dechem. 85%

zoew
11.07.2016 4 z 5

Přece jen o něco slabší, než příběhy Earla a Boba Sweegrových.

Autorovy další knížky

Stephen Hunter
americká, 1946
2002  90%Peklo v bažinách
2002  88%Černé světlo
2006  76%Elitní odstřelovač
2001  91%Grázlové
2011  81%Sniper

Kniha Grázlové je v

Přečtených31x
Doporučených1x
Knihotéce55x
Chystám se číst16x