Přitažlivost 1

Přitažlivost 1 https://www.databazeknih.cz/img/books/28_/28782/gravitation-pritazlivost-28782.jpg 4 70 9

Gravitation série

1. díl >

Legendární, 100% autentická shonen-ai manga je zde! Fanouškům japonských komiksů přinášíme první díl romantické komedie/dramatu o chlapci Šuičim, který se pokouší prosadit v hudebním průmyslu. Autorka vytvořila jeden z nejúžasnějších příběhů mangy, plný propracovaných postav, který doplnila nádhernými kresbami. Šuiči Šindó se chce stát rockovou hvězdou, ale chybí mu zkušenosti, talent i skupina. Dá se dohromady s charismatickým kytaristou a s ním se přihlásí do soutěže talentů, aby celému světu ukázal, že v jeho textech dřímá skrytá genialita. Vzápětí se však setkává s Eiri Yukim, který s jeho amatérskými verši nemá slitování a sebevědomí mladého hudebníka nekompromisně sráží. Šuiči jeho kritiku nedokáže pustit z hlavy a rozhodne se proto zjistit, co je vlastně Yuki zač. Jejich osudy se začínají nezvratně proplétat. Síla podobná gravitaci je váže k sobě a oni jí nedokáží vzdorovat. Staňte se na chvíli romantickým Šuičim Šindó a na stránkách mangy s ním prožijte jeho příběh o lásce a hudbě. Tato kniha je vytištěna ve stylu „manga“, v autentickém japonském formátu zprava doleva. A protože žádná z kreseb nebyla převrácena nebo nahrazena, čtenáři si příběh vychutnají přesně tak, jak jeho tvůrci zamýšleli. ... celý text

Žánr:
Literatura světová , Komiksy

Vydáno: , Zoner Press
Originální název:

Gravitation - volume 1 , 2007


více info...

Přidat komentář

Karola050716
23.02.2021 4 z 5

Moje první manga a úplně nový svět se otvírá ???? kromě toho, že občas podle kresby nebylo poznat, kdo je kdo, nemám výhrady. Hurá na druhý díl!

katie1698
25.01.2019 5 z 5

Moje TOP 1 mezi mangami (3 Nikdy mě nepřestanou nudit a vždy se budu jejich vztahu smát a bavit se s nimi. Suprová komická dvojka, bez kterých si nedokážu svou knihovnu představit.


Satan__666
08.10.2018 2 z 5

Z prvního dílu jsem byl dost rozčarovaný (druhý byl už o trochu lepší). Orientaci v poměrně zmateném ději dost komplikovalo to, že autorka neumí nakreslit konzistentní postavy, takže se jí často podobají postavy více sobě navzájem (a to dokonce nezávisle na pohlaví) než samy sobě. Barvy vlasů stejné postavy (aniž by si je stihla sama přebarvit) se také mění od černé až po úplně světlou, takže se Šuiči klidně chvílemi podobá třeba Segučiho sestře (nebo v lepším případě Hirovi).

NiNo
25.07.2017 5 z 5

Svůj vztah ke Gravitation bych charakterizovala dvěma slovy: Spicy Marmelade! (Ano, už roky je tato píseň součástí každého mého top playlistu)

-Endy-
24.09.2016 4 z 5

Po knize jsem šla cíleně - už nějakou dobu ji sháním (povedlo se v angličtině)...musím přiznat, že jsem ji zhltla :) No jasně, není to žádná světoborná zápletka, ale fakt, že se jedná o shonen-ai, tomu zkrátka dává šťávu!
Líbili/y/o/a se mi:
- kresba postav (trochu old-school, ale hej - 1996!)
- jejich simplifikované karikatury
- autorčiny poznámky k procesu tvorby (jsou i v českém vydání?)
- minikomentáře mimo bubliny (citoslovce, sarkastické komenty, pocity)
- schopnost nakreslit silnou živočišnou chemii mezi protagonisty

Ewik
29.10.2015 4 z 5

Manga se mi moc líbila. Fantasticky vtipné obrázky doplňuje vtipný a dobrý překlad. Škoda jen, že se u nás moc mangy nevydává, určitě bych do toho šla a věřím tomu´, že by se našlo víc zájemců. I když v dnešní době je to pohodlnější si přečíst na internetu, ale kniha je kniha.
Za mě super.

martinstefko
26.08.2015 3 z 5

V prvním dílu se setkáváme s postavami a poznáváme, jaké jsou a jaké asi budou mít postavení v celém příběhu. Není to však úplně něco, co by vás dokázalo navnadit na další díly, ale nelze upřít, že je zde humor, který může někoho bavit. Mě zrovna docela baví a je to něco, co mě přimělo, abych knihu dočetl a následně se někdy pustil do další. Když už mám doma celou sérii, asi by bylo záhodno, abych se jí někdy celou prokousal a něco sem o jednotlivých dílech napsal. "Gravitation" pro čtenáře může být někdy zajímavý experiment, který trochu přiblíží další možnosti toho, o čem je možné psát. Bavit vás to bude ale hlavně v případě, že máte rádi sladkobolnou romantiku s ujetým humorem. Více: http://www.comics-blog.cz/2014/09/746-gravitation-pritazlivost-1-50.html

Denaille
16.06.2011 3 z 5

Musím říct, že Gravitation nepatří zrovna mezi moje nejoblíbenější mangy... Je to ještě slaboučké shonen-ai... ale lepší než anime.
Modlím se za den, kdy se začne i u nás vydávat pořádné yaoi.. :D

Amelie
10.02.2011 3 z 5

K tomu se da napsat jen jedno "Yuuuuuukiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii"
aneb rozkosny pribeh sladkyho ruzovovlasyho ukeho a jeho sadistickeho semeovateho pana spisovatele... takovych ukat byt vic, svet by splysovatel a vsichni bysme povinne zacali poslouchat uchylny japonsky kapely... ale co, pohadka pred spanim jeste nikoho nezabila a divat se na dve kresleny bukvicky jak soulozi, kde se da, neni vubec spatna varianta :D

Štítky knihy

manga šónen-ai, shōnen-ai

Autorovy další knížky

Maki Murakami
japonská
2009  74%Přitažlivost 1
2009  75%Přitažlivost 3
2009  75%Přitažlivost 2
2010  77%Přitažlivost 6
2010  77%Přitažlivost 5

Kniha Přitažlivost 1 je v

Právě čtených1x
Přečtených114x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených3x
Knihotéce42x
Chystám se číst6x
Chci si koupit5x
dalších seznamech2x