Grafologie

Grafologie https://www.databazeknih.cz/img/books/10_/107890/grafologie-107890.jpg 4 11 2

Písmo o nás prozrazuje mnohé. Jak je možné „číst“ v lidském písmu, na to se snaží odpovědět disciplína zvaná grafologie. Publikace přehledně shrnuje základy grafologie, podává přehled o grafologických znacích a jejich psychologických významech. Jednotlivé kapitoly popisují grafologický znak, jeho varianty a kombinace se znaky dalšími. Autorky, zkušené grafoložky, ilustrují svůj metodický text kazuistikami s ukázkami rukopisu klienta a rozborem písma. Zajímavostí je dosud nepublikovaný popis dvou typologií v souvislosti s písmem - strukturové a manipulátorské. Kniha je určena široké veřejnosti a jako doplňková studijní literatura poslouží také studentům oboru psychologie, psychoterapie, sociologie, andragogiky a samozřejmě grafologie. 2. doplněné vydání... celý text

Přidat komentář

niknikita
10.06.2020 5 z 5

Tohle téma mě baví a i přesto, že rukopis válcuje technika, psychologie písma bude mít vždycky své místo v rozboru osobnosti.

Vím to z vlastní zkušenosti. V každé důležité životní etapě jsem neplánovaně změnila sklon písma, ale grafologicky se podstatné znaky změnily minimálně.

Grafologie je hodně užitečná pro každého, kdo projeví zájem o její seriózní studium. Je složitější, než by se mohlo zdát a má i v dnešní přetechnizované době svůj význam.

adorjas
10.07.2018 3 z 5

Dobrá kniha pre záujemcov, ktorí mali minimálne semester od erudovaného pedagóga v oblasti grafológie. pre tých, ktorí sa to učia samoučne, by mohla kniha zavádzať smerom, ktorý nemusí byť nutne objektívny.