Grafický design

Grafický design https://www.databazeknih.cz/img/books/72_/72111/bmid_graficky-design-CUb-72111.jpg 4 8 2

Grafického návrhu se používá k objasnění poselství a jeho přeměně v citové zážitky. Cílem je vzít konkrétní poselství a zviditelnit ho tak, aby výsledek byl dobře uspořádán, vyvolával živé představy a snadno se zapamatoval. Aby v tom dosáhli grafičtí designéři úspěchu, musí mít patřičné vědomosti, dovednosti a intuici. Grafický design je vtipná a vyčerpávající příručka obsahující mnoho tipů a příkladů, jak nabýt základních dovedností, které vedou k úspěchu. Je to nejsrozumitelnější a nejkomplexnější dostupná kniha zdůrazňující základní zásady typografie, používání barev a samozřejmě toho, jak to udělat, aby všechny použité prvky tvořily celek. Kniha nabízí nejen osvojení základů sazby a jejího užití, ale také to, jak pravidla porušovat bez kompromitujících reakcí.... celý text

Žánr:
Literatura naučná , Učebnice a slovníky

Vydáno: , Slovart (ČR)
Originální název:

Design Elements - A Graphic Style Manual , 2007


více info...

Přidat komentář

hu_87
02.12.2020 3 z 5

Jak již bylo napsáno, čtení je v této knize celkem dřina. Což navíc nezlepšuje malé a na můj vkus poměrně nekontrastní písmo (když se vezme v potaz miniaturní velikost písma). Na druhou stranu kniha obsahuje hodně suprových fotek, které mohou sloužit i jako taková menší inspirace. V designu se fantazii meze nekladou a grafická stránka knihy to dokazuje.

decouble
07.02.2020 3 z 5

Je to takové školometsky repetitivní. V pěti kapitolách se pořád opakují podobné poučky a fráze (koncept, sjednocení, interakce, kontrast atp.) a z čtení se tak stává docela dřina. Což je paradoxní, protože kniha zdůrazňuje, že má design diváka zaujmout, ale sám autor čtenáře svým textem příliš zaujmout neodkáže. Což je docela škoda, protože tahle kniha má hodně široký záběr, pomáhá se zorientovat v základní terminologii a je plná podnětných doprovodných příkladů děl z praxe, takže to určitě není úplná ztráta času.


Autorovy další knížky

2016  78%Grafický design
2012  60%Základy grafické tvorby

Kniha Grafický design je v

Přečtených12x
Čtenářské výzvě2x
Knihotéce8x
Chystám se číst4x
Chci si koupit2x
dalších seznamech1x