Obraz Doriana Graye (grafický román)

Obraz Doriana Graye (grafický román) https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/475080/bmid_obraz-doriana-graye-graficky-roman-XPm-475080.jpg 4 38 9

Oscar Wilde byl velmi kontroverzní autor, který k sobě odjakživa přitahoval pozornost. To samé platí o jeho výjimečných a nadčasových knihách. Obraz Doriana Graye je příběhem o arogantním narcistním mladíkovi, který vidí podstatu své existence ve svém fyzickém vzhledu. Každý den hledí do zrcadla, ale brzy si uvědomí, že povrchní krása je pomíjivá, zatímco jeho jádro je den ode dne zkaženější.... celý text

Literatura světová Komiksy
Vydáno: , Kontrast
Originální název:

The Picture of Dorian Gray , 2021


více info...

Přidat komentář

jirijanovotny
28.12.2023 4 z 5

Poklona před ilustrací! Ta byla opravdu povedená a dodala čtení to správné kouzlo. To tajemno by se dalo krájet.
Jen od konce jsem čekal trochu více. Ale to už nejspíše není kritika komiksu, ale jeho předlohy. Kdo ví, ještě jsem originál nečetl.

Knihomolka_176
05.10.2023 5 z 5

Obraz Doriana Graye - příběh, který zná asi každý. Tento grafický román je naprosto perfektní. Je krásně ilustrovaný a člověk si z něj toho opravdu hodně odnese.
Další kniha z maturitní četby, která si myslím bude bavit každého.


knidopel
30.07.2023 4 z 5

Je mi jasné, že grafický román nikdy nedokáže obsáhnout všechny detaily a jde spíše jen o nástin děje. Mně se však tento počin líbil. Z hezkých ilustrací dýchá temná atmosféra a příběh nutí čtenáře k zamyšlení.

Oscar_the_Freak
05.04.2023 1 z 5

Otřesné, urážlivé, nedostačující. Takto jednoduše lze popsat zpracování jednoho z nejikoničtějších děl světové klasiky.

Obraz Doriana Graye je mou nejoblíbenější knihou co jsem kdy četl a sbírám různá zpracování a tudíž bylo nevyhnutelné, že se i toto zpracování objeví v mé knihovně a musím říct, že jsem více než zklamaný.

Jedná se o velice hrubé zpracování původního příběhu, spíše jen nastínění příběhu než kompletní komiksové zpracování. Stěžejní momenty byly sice zachyceny, ale v jaké kvalitě? Také je na pováženou to, jak jdou určité části po sobě, nebo spíše jak nejdou.

Suma sumárum - kniha je uspořádaná nelogicky, ilustrace v mnoha případech neodpovídají původnímu popisu postav, mnohdy se zpracování jeví spíše jako hrubé nastínění možného výsledku. Příběh jako takový je samozřejmě skvělý, ale to je tím, že to je jednoduše Wilde. Myslím, že takto ledabylé zpracování uráží původní dílo i samotného autora, který se musí obracet v hrobě.

Benny215
07.09.2022 5 z 5

hvězdičky dávám jen za ilustraci,jinak mě to moc nenadchlo takový výcuc pro čtenářský deník

knizni.taurus
08.08.2022 4 z 5

Děkuju @knihydobrovsky za poskytnutí knihy k recenzi v rámci #dobrachallenge

Klasiku jako je Obraz Doriana Graye už jsem četla hodně (hodně) dávno a z toho vyplývá, že detaily děje už jdou opravdu mimo mě. :D Jak věrohodně se tedy drží grafická verze tomu klasickému zpracování vám neřeknu, ale hlavní myšlenka je tady zachována a zásadní prvky děje také. A to je za mě to hlavní. Určitě je všem jasné, že grafické zpracování jakéhokoliv díla slouží spíše jako takové osvěžení děje a návrat do oblíbeného příběhu na cca dvě, tři hodinky.

Co se totiž týká hlavní nevýhody grafických románů, tak je to zkrouhnutí popisů ať už vztahů, pocitů hlavních postav nebo i samotného děje na minimum (tedy dostaneme jen to hlavní). Proto si myslím, že grafické romány si může člověk naplno užít zejména tehdy, když už má přehled o ději a hlavní myšlence, kterou tady zpracovává. Znalost je tady za mě opravdu zásadní pro úplný zážitek z knihy. :) Co mi tady totiž trochu “haprovalo” je mírně zmatené zasazení hlavního námětu díla.

A samotné grafické provedení? Za mě bylo hodně povedené a přesně pasovalo do hororového stylu tohoto díla.

Pokud příběh znáte a máte ho rádi, tak si tohle grafické zpracování myslím užijete. Já si to užila téměř na výbornou.

bazyk21
27.03.2022 5 z 5

zajímavý příběh, nádherná ilustrace

blackoutzuzi
26.11.2021 5 z 5

Nádherně zpracovaná, atmosférická záležitost, která vás pohltí. Vřele doporučuji, chcete-li si připomenout příběh narcistního mladíka, jenž si nepřeje nic jiného, než být navždy mladý a krásný. Věřím, že se vám bude líbit. Já si ho užila, moc:)
Zřejmě se budu opakovat, ale já těmto grafickým zpracováním literárních klasik moc fandím!

Denny456
24.11.2021 1 z 5

No už když jsem to poprvé viděl v knihkupectví, tak jsem si říkal, že je odvaha tento "příběh" převést do komiksu. On totiž původní Dorian ani moc příběhový není. A ukázalo se, že to možné moc není, nebo alepoň v této knize. kniha má nějakých 140 stran, kde se budete přibližně 100 stran poměrně dost nudit. Kresba je taková napůl. Rozhodně narozdíl od dalších komiksů od Kontrastu toto není vhodný pro děti a v podstatě není vhodný vůbec. Bohužel.

Štítky knihy

grafické romány

Autoři knihy

Petr Šrédl
česká, 1975

Kniha Obraz Doriana Graye (grafický román) je v

Právě čtených1x
Přečtených55x
Čtenářské výzvě12x
Doporučených2x
Knihotéce17x
Chystám se číst14x
Chci si koupit6x