Grace - Kněžna monacká

Grace - Kněžna monacká https://www.databazeknih.cz/img/books/20_/202057/bmid_grace-knezna-monacka-Cg3-202057.jpg 4 60 15

Tato kniha vznikla – jak její autor podotýká – s plnou a bezpříkladnou spoluprací se čtyřmi lidmi, kteří kněžnu Grace milovali nejvíce: s knížetem Rainierem a jejich dětmi Albertem, Caroline a Stéphanií. Lidé po celém světě hltali přímo pohádkový příběh pohádkového páru a novináři se předháněli, kdo přinese senzačnější odhalení. Možná i proto se Robinson rozhodl vnést do toho světlo a vyprávět skutečný příběh. Hluboký, silný, dojemný a poutavý. O to víc, že je pravdivý. Jaké byly skutečné okolnosti seznámení knížecího páru? To se dozvíte přímo z úst toho nejpovolanějšího – knížete Rainiera. Jak mladá Američanka Grace snášela proměnu v ikonu vystavenou nepřetržité pozornosti médií? Snad ještě nikdy nikdo nepřinesl tak intimní zpovědi nejslavnějších lidí světa jako právě Robinson. Princezna Stephanie vůbec poprvé dokázala promluvit o tragické dopravní nehodě, která před lety stála život její matku...... celý text

Literatura světová Literatura faktu
Vydáno: , Metafora
Originální název:

Grace of Monaco , 2013


více info...

Přidat komentář

Szilvia1
25.03.2024 4 z 5

Je to pěkný ale i smutný příběh,protože pohádka skončila se smrti kněžny Grace.Je ale pěkně napsaný.

iceVS
23.04.2023 3 z 5

Výborně zpracované téma. Je absolutně vyčerpávající, co se týká historie Monaka, politických vztahů, historie rodu Grimaldi, rodinných vztahů Kellyových, rodinných historií všech vedlejších osob, které se v ději mihnou, politiky tehdejší Evropy, všech kolonií, atd., atd.,
Beletrie, a tedy samotného příběhu Grace a Rainiera, tam bylo málo.


Madelisi
06.01.2021 4 z 5

Kniha není pouze o Grace, té je tam tak polovina, když to přeženu. Zbytek tvoří Rainier a její děti. Nicméně není to na škodu, informacemi se tu nešetří. Navíc autor vyzpovídal knížete a děti, tudíž veškeré informace jsou podložené. Překvapilo mě, že Gracin Oscar je zmíněn jen tak mimochodem, přitom o filmové kariéře se hodně mluví.

Zde jsem konečně pochopila, jak se Grace a Rainier dali dohromady, to nikdo jiný nedokázal vysvětlit, všude to vypadalo jako spiknutí slavných, tady v tom hraje trochu roli náhoda.

Líbilo se mi, jak Grace neodhadla potenciál Paula Newmana.
Neuvěřitelné, že Monako bylo někdy tak zaostalá země, jak se v knize píše.

Bohužel jsem nepochopila úvodní a závěrečnou kapitolu, zřejmě sloužila pouze k tomu vyvolat ve čtenáři představu, že se nachází v Monaku.

niknikita
12.10.2019 4 z 5

Tolik informací jsem skutečně nečekala...
Nebyl to klasický životopis, ale přirovnala bych to k literatuře faktu.
Pravdivé a vyčerpávající svědectví o malém knížectví na pobřeží Středozemního moře...překvapila jsem sama sebe, jak málo jsem věděla o Monaku :0

marketa0275
23.06.2018 5 z 5

Za mě super čtení, kde se dovíte spoustu informací. Lépe se mi četla druhá polovina knihy. Kniha určitě stojí za přečtění. Doporučuji.

Vojslava
26.02.2017 3 z 5

Celkem zajímavě zpracovaný životopis, který ovšem v zásadě (po již shlédnutých dokumentech) mi nepřinesl příliš nových informací, navíc mi připadal poněkud zmateně sestavený. Ale za líčení toho, jak normální rodina i ta knížecí dokáže být, je potřeba autora pochválit.

zuza.floderova
04.09.2016 1 z 5

čekala jsem od ní něco jiného a proto jsem ji asi nemohla přežvýkat...

maryzka
26.04.2015 3 z 5

Tato kniha se lišila mnoho od ostatních knih, které jsem dosud četla. Nebyla to kniha plná bulvárů, ale opravdu si myslím podložená rozhovory. Nebyla tam zmínka o soužití dvou lidí, ale spíš o tom co vytvořili a vdechli život zemi, která se nazývá Monako. Celkově kniha by se dala shrnout: Co by kníže Rainer byl bez Gráce Kellyové, coby Monako bylo bez Grace. Oba dva se snažili pracovat vedle sebe rukou nerozdílnou pro blahobyt země( velmi patetické, ale jinak asi to člověk nenapiše). V soukromém životě se docela snažili žít v souladu s dětmi, navzdory svému nevyrovnanému dětství

mgeisselreiter
23.11.2014 3 z 5

Název knihy je silně zavádějící a poplatný dnešní komerční době, kdy si vzájemně dělá reklamu kniha a nový film. Kniha totiž původně měla název Kníže Rainier a kněžna Grace (Ranier and Grace - The End Of The Fairy Tale), který víc vypovídá o obsahu. O Grace totiž je odhadem sotva čtvrtina vyprávění.
Knížka je to celkem čtivá. Jsou zde části velmi zajímavé (např. o konfliktu s Francií), ale převažují skoro nudné pasáže o životě jednotlivých členů rodiny, o jejich milostných vzplanutím, rozvodech a podobně. Osobně bych preferoval dozvědět se více o Monaku a jak se řídí, než běžné věci ze života vládnoucí rodiny, případně tam mohlo být víc toho "neběžného" ze života. Ani struktura knihy není úplně ideální (jak už zde zmínilo víc lidí, přeskakování v čase), málo se uvádí, v jaké době se děj zrovna odehrává a je vidět, že kniha byla několikrát doplňována. Zkrátka: četl jsem zajímavější biografie, nejedná se o nijak výjimečnou knihu. Navíc černobílé fotografie na 4 listech jsou (v mém výtisku) velmi přeexponované - vybledlé a nekvalitní. Stálo zato tam přidat kvalitnější fotky, lépe i barevné a na křídovém papíru, ale to by zase někdo vydělal o něco méně, že? 65%, 23.11.2014.

kleria
11.10.2014 4 z 5

Měla jsem trochu obavy jestli mi taková kniha sedne, ale bála jsem se zbytečně, protože mě mile překvapilo jak mě tato kniha chytla, především ta druhá půlka. O Grace jsem toho dřív moc nevěděla a díky této knížce jsem se o ní a její rodině dozvěděla více. Velmi se mi líbil autorův styl psaní, takže jsem se u knížky ani chvilku nenudila, po celou dobu byla čtivá a můžu ji vám jenom doporučit. :)

Ranuncul
08.10.2014 2 z 5

Zajímavá kniha,bohužel teda nic moc napsaná ,díky přeskakování v čase.Ale co bylo fajn,byl pohled i osatních členů rodiny.

LenkaKa
08.09.2014 4 z 5

Ráda čtu životopisné knihy, čekala jsem vyprávění, příběh. Kniha je ale spíše popisná a popisuje jednotlivé členy rodiny z různých úhlů. Přesto se mi to moc líbilo a přečetla jsem knihu téměř jedním dechem. Jen trochu mě mátlo "přeskakování v čase" a občas jsem se v tom ztrácela. Moc se těším na film, který jsem ještě neviděla.

tkometka
04.08.2014 4 z 5

Protože nejsem zrovna nadšenec do "životopisných děl" měla jsem trochu obavy. Rozhodně mě ale kniha příjemně překvapila a ukázala pohled na knížecí život očima celé rodiny Grimaldiových. Je plná emocí a zajímavých postřehů které se velmi dobře čtou. Konec knihy mi připadal sice trošku zmatený a zbytečně přeskakoval obdobím ale dobrý pocit to z knihy nezkazilo. Jako zajímavé a odpočinkové čtení doporučuji.

Alex.Barunka
31.07.2014 5 z 5

Skvělá kniha nejen o Grace. Příběh plný citu a emocí. Jako bych vše prožívala s Grace a jejími dětmi i manželem :)

bookcase
25.06.2014 4 z 5

Pokud čekáte příběh jen o Grace, tak ne..je to spíše dlouhá reportáž o knížecí rodině, kde je zapletená i monacká ekonomika. Ale čtivé to je :)

Štítky knihy

Monako Grace Kelly

Autorovy další knížky

Jeffrey Robinson
americká, 1945
2014  77%Grace - Kněžna monacká
1995  64%Pánové z prádelny špinavých peněz
1995  80%Kníže Rainier a kněžna Grace

Kniha Grace - Kněžna monacká je v

Přečtených74x
Čtenářské výzvě4x
Doporučených2x
Knihotéce62x
Chystám se číst49x
Chci si koupit15x
dalších seznamech2x