Gorilí pohádky: Moja, Tatu a tiplíci

Gorilí pohádky: Moja, Tatu a tiplíci https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/508752/moja-tatu-a-tiplici-gorili-pohadkym-69A-.jpg 5 18 6

Dobrodružství a přátelství v pohádkách o gorilce Moje a její gorilí rodině žijící v zoo.Moja by si moc přála mít nějakého kamaráda, nejlépe gorilího kluka. Její přání se jí splní, když se jí narodí bratříček Tatu. Moja má však i jiné přátele, se kterými prožije mnoho dalších dobrodružství. Text doprovází pěkné barevné fotografie ze života goril v Zoo Praha a na závěr je připojeno přiblížení jednotlivých příběhů z přírodovědného hlediska. Obsahuje: Moja a její rodina -- Moja a mravenec -- Jak se Moja učila létat -- Moja a Kouzelná díra -- Jak se narodil Tatu -- Pirátská pohádka -- Jak našli poklad -- O největším gorilím malíři -- Tatu a kos -- Jak Richard vyzrál na kosáka -- O nespokojeném hrochovi -- Jak je přepadli tiplíci -- Jak zachránili Kambu.... celý text

Přidat komentář
tom8157
tom8157
08.07.2022 5 z 5

Gorilí pohádky jsou krátké, ale velmi čtivé a originální příběhy ze života pražských goril, které zabaví děti i dospělé.
Namísto ilustrací text doplňují krásné fotografie gorilí rodiny i dalších afrických zvířat, užitečnou vychytávkou je fonetický přepis gorilích jmen.
Kniha je vodná jako čtení na dobrou noc, ale i jako první čtení pro malé školáky nebo pro dospěláky, kteří hledají odpočinkové čtení k odpolední kávě.

maky.orel
maky.orel
13.02.2022 4 z 5

Pro menší děti je to pěkná knížka, i dospělákovi se čte dobře - má pro děti krásnou vychytávku, kdy jsou jména goril různými barvami, aby se dítě v tlupě neztrácelo (což i mně jako dospělému dělá občas problém :D) + spousta fotek. Některé pohádky mi přišly dějem nedotažené, ale mnoho z nich bylo opravdu velmi pěkných - jednoduchý ale zajímavý děj i s přesahem příběhu nejen ve formě seznámení se s krajinou a obyčeji zemí, ze kterých gorily pochází.


LunaL.
LunaL.
18.04.2021 5 z 5

Četla jsem po večerech se synem (4). Knížka se mu tak líbila, že mě často přemluvil i přes den, abych mu kapitolu přečetla :) Pohádkové, veselé, zajímavé. Nejen o gorilách, ale i jiných zvířatech. Některé příběhy se nám líbily víc, jiné míň, asi jako v každé knížce.
Pro děti skvělé, ani já se nenudila. Navíc jsem ocenila dodatek ke kapitolám, kde bylo pár věcí z příběhů vysvětleno.

EvikU.
EvikU.
12.03.2021 5 z 5

Pro děti moc hezky udělaná kniha. Já si ji vybrala do výzvy č. 15/2021. A zároveň jsem zabavila i dceru. Moc pěkně vymyšlené příběhy k fotografiím goril, které žijí v Praze v ZOO. Kniha nás krásně zabavila v deštivém a větrném dni, kdy se moc nechce ven a co jiného dělat, než příjemně strávený den u knihy. Doporučuji.

kuky921
kuky921
31.03.2015 5 z 5

Velmi krásné pohádky pro gorilí fanoušky.

zuzosch
zuzosch
24.02.2013 5 z 5

Pěkné poutavé příběhy, dceři (5 let) se moc líbily.