Gooka a Yorimar

Gooka a Yorimar https://www.databazeknih.cz/img/books/17_/17239/gooka-a-yorimar-17239.jpg 3 16 3

Gooka série

< 2. díl

Ve druhém dílu (napsaným již samotným Vladem Ríšou) Gooka a Yorimar (Golem Ríša 1993) žije Gooka jako usedlý měšťan, ale musí se znovu vydat na nebezpečnou výpravu za dračími lidmi, tentokrát aby ochránil svého syna Yorimara, jemuž usiluje o život jeho vlastní bratr.

Přidat komentář

cziss
28.07.2021 2 z 5

O něco lepší jak první díl.

Samecek
04.01.2017 3 z 5

Oproti prvnímu dílu, který mě opravdu bavil, pro mě trochu zklamání. Nějak jsem se nedokázal s Gookou sžít, skoro mi přišel až trochu nesympatický. Naopak nejsympatičtější mi bila postava kapitána Digora a i Nyaneky. Asi jediná část, kterou jsem se opravdu bavil, bylo setkání s Chorijkami a návštěva hradu toho létajícího muže (už ani nevim, jak se jmenoval). Mínus rozhodně události ohledne Lidry. Ne, že bych litoval stráveného času, ale občas jsem dočítal už jenom z povinnosti k prvnímu dílu.


Lusa
30.11.-0001 5 z 5

zase jsem viděla Janatris z jiné strany, bojovné Chorijky a Bavendy, a nakonec přišel i Glux :))

SPOILER

Na to, že bylo Yorimarovi 5 let, byl trochu nemluvný a Gooka trochu jako otec odtažitý. Autor se velice dobře zbavil Lidry, nejdřív z ní udělal šilenou, a potom jí nechal vběhnout do hořícího domu, který vybuchl, ale tělo se nenašlo, takže ani nevím jestli to přežila.
Taky jsem čekala nějaké větší setkání s Goorou a ne jenom to, že ho slyšel mluvit v hlavě a ještě byla i noc, takže ho ani neviděl.
Konec byl dobrý, dračí lidé se stali draky a všichni se vydali domů a Gooka bude znova otcem, takže nakonec to dobře dopadlo :))