Golem a další komiksy

Golem a další komiksy https://www.databazeknih.cz/img/books/34_/340836/mid_golem-a-dalsi-komiksy-Klj-340836.jpg 4 6 2

Úvodní komiks EXPEDICE YETI, scénáristy Oldřicha Dudka a kreslíře Jiřího Petráčka, nám představí autory v jejich společné premiéře na poli komiksu. Kniha dále mapuje komiksovou spolupráci dvojice Rudolf Baudis/Jiří Petráček ze zlaté éry časopisu ABC a nabídne nám ucelené vydání komiksů: GOLEM, DIVOKÝ DICK, NEBE V PLAMENECH, NÁVRAT Z RÁJE, PÁN JAGUÁRŮ, včetně příběhu RÁJEM A PEKLEM, kterým spolupráce řečené dvojice autorů vrcholila. Jednotlivé příběhy z velké části doprovází původní obálky, které v době svého vzniku nebyly reprodukovány.... celý text

Morbidus
Morbidus
07.06.2022 4 z 5

Něco mi sedlo více, něco méně - jak se dá ostatně v příběhové sbírce čekat. Tak či onak, většina příběhů bez problémů zaujme odstíny lidských povah, ať vykresluje záporné či kladné rysy postav. A jako bonus se zde čtenář dozví i řadu zajímavých informací (zejména skvělé Nebe v plamenech pro mne bylo poučné).
Na druhou stranu, skoro se mi zdálo, jako by texty postupně ztrácely na intenzitě - finální Rájem a peklem je sice klasický zábavný akční příběh, nicméně dost věcí si zjednodušuje. Což mu naneštěstí ubírá na realističnosti. Kresba byla u každého z příběhů jiná a jako celek ji tedy hodnotit nebudu - snad jen zmíním, že dle očekávání nezklamala.
Máte-li rádi český komiks známý ze starých ABC, tento svazek je téměř nutností.

ondrej.b
ondrej.b
27.11.2018 5 z 5

Miluji tyhle souborné komiksové knihy starších příběhů z časopisů ABC a ostatních. Tady jde o poctu Jiřímu Petráčkovi, jehož kresbu mám moc rád. Opět jsem si při čtení vybavil svá mladá léta a s chutí si připomněl seriály Golem, Nebe v plamenech a ostatní, ze kterých sálá dobrodružství na každé stránce. Zlatá éra československého komiksu. Zároveň velké díky nakladatelství Josef Vybíral, které mi se svou edicí Galerie českého komiksu dělá velikou radost a právě se chystám na novinku s příběhy Otakara Batličky.


Štítky knihy

golem české komiksy

Autoři knihy

Oldřich Dudek
česká, 1946
Jiří Petráček
česká, 1941

Kniha Golem a další komiksy je v

Přečtených6x
Knihotéce12x
Chystám se číst3x
Chci si koupit2x