Náhlý návrat násilí

Náhlý návrat násilí https://www.databazeknih.cz/img/books/32_/321198/bmid_nahly-navrat-nasili-LXg-321198.jpg 4 14 5

Glasgowská trilogie série

< 3. díl

Třetí část Glasgowské trilogie z podsvětí. Začíná to dvěma vraždami: finančníka a policejního informátora. Vraždy, které nabízejí jedinečnou příležitost muži jako je Calum MacLean. Muži, který má zabíjení až po krk. Mezitím dvě největší zločinecké organizace v Glasgow spolu dál válčí v tiché smrtící válce. A jak detektiv Michael Fisher ví, největší – a nejkrvavější – manévry teprve přijdou… Ohromující závěr oceňované Glasgowské trilogie Malcolma Mackaye – Náhlý návrat násilí – vrátí čtenáře do městského podsvětí: místa temných motivů, nebezpečných sounáležitostí a nevyhnutelného násilí…... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: , Panteon
Originální název:

The Sudden Arrival of Violence , 2015


více info...

Přidat komentář

vlkcz
28.11.2022 4 z 5

Závěr trilogie se mi zamlouval nejvíc. Calum ztrácí svou nezúčastněnost, trochu víc prostoru dostává i Fischer. A celé to není jen o tom, jak provést dokonalou vraždu, jako spíš o intrikách, ale ke slovu přijdou i obyčejné lidské emoce a složitost rozhodování v situaci, kdy si vybíráte jen nejméně špatné zlo.
Přesto plné hodnocení dát nemůžu. Ale není to o moc.

čef
26.06.2021 5 z 5

Zločinecká scéna je drsná, stačí se špatně nadechnout a už jsi na seznamu k likvidaci. Zvláště pokud se ve městě perou o místo na slunci tři bandy, jedna lepší, jak druhá a což teprve třetí. Nájemný vrah potom neví, kam dřív skočit a není divu, že se cítí tak trochu znaven, chudák. Pro mne jeden z nejlepších skotských krimi románů poslední doby.


LusSyNDA
30.10.2019 4 z 5

Nečetla jsem předchozí díly, proto byla pro mě kniha ze začátku náročná na to "kdo je kdo". Ale rychle jsem si každého zapamatovala a konec trilogie skončil opravdu pěkně. Napínavé čtení, které vás pustí trochu nakouknout do prostředí gangů.

kalache
22.01.2019 4 z 5

...být zločincem zas není taková legrace...

Daduška
28.07.2018 4 z 5

Vyvrcholení krimi série, které mě nadchlo. Celý příběh je hodně komplikovaný, každý intrikuje proti každému a vytváří plány v plánech jiných plánů. Nešlo o to, kdo je vrah, to se čtenář dozví hned na začátku, ani o vyšetřování, ale o motivaci jednotlivých postav a to, jak z celé situace vyváznout živý. Je to třetí díl, předešlé dva jsem nečetla, ale to vůbec nevadilo, kniha je zajímavá i samostatně. Vyhledám i ty předcházející, a ačkoliv vím, jak všechno dopadne, vůbec mě to neodrazuje od jejich přečtení.

Autorovy další knížky

Malcolm Mackay
skotská, 1981
2015  72%Nezbytná smrt Lewise Wintera
2016  70%Jak se loučí střelec
2017  84%Náhlý návrat násilí
2017  100%Malcolm Mackay - komplet (1-3)

Kniha Náhlý návrat násilí je v

Přečtených14x
Čtenářské výzvě2x
Doporučených1x
Knihotéce59x
Chystám se číst9x
Chci si koupit1x