Girl Online

Girl Online https://www.databazeknih.cz/img/books/24_/241613/bmid_girl-online-fqN-241613.jpg 4 654 161

Girl Online série

1. díl >

Penny má tajemství. Pod přezdívkou Girl Online si začne psát blog o svém každodenním životě – o klucích a kamarádkách, o trablech ve škole i doma, ale také o záchvatech paniky a úzkosti, kterými v poslední době trpí. Když ji na školním představení potká ten ,,největší trapas", který díky internetu uvidí ,,celý svět", a situace začne být na všech frontách na pováženou, rodiče ji vezmou na pár dnů do New Yorku. A tam Penny potká Noaha: úžasného charismatického muzikanta, kterému se prostě nedá odolat. A vůbec poprvé v životě se doopravdy zamiluje. A jak jinak (je přece blogerka!), o své pocity se upřímně podělí se všemi čtenářkami svého anonymního blogu. Jenomže Noah má taky svoje tajemství. A kvůli němu její anonymita na webu jednoho dne praskne jako mýdlová bublina – a v ohrožení se neocitne jenom ona, ale i její vztahy k nejbližším přátelům.... celý text

E.T.007
E.T.007
07.02.2024 3 z 5

Cukrová vata - na môj vkus až príliš sladké. Dalo sa to prečítať, ale do ďalších častí už určite nepôjdem.

barcamilujecist
barcamilujecist
23.10.2022 5 z 5

(SPOILER) hezká oddychová knížka, všechno jako v pohádce, pak se to ale pokazí, úplně jsem cítila tu úzkost co Penny , naštěstí všechno dopadne dobře. Hned jdu kupovat druhý díl, zajímá mě co se bude dít v životě Penny dál.


Verunka926
Verunka926
23.07.2022 3 z 5

Příběh byl na mě dost jednoduchý a nereálný a hlavní postavy se také nechovaly úměrně svému věku. Myslím ale, že mladším čtenářům by se kniha líbit mohla.

janka2000
janka2000
30.05.2022 4 z 5

Skvělá oddechová kniha o dívce, která je vtipná, ale trochu nešikovná. Doma se jí všichni smějou a moc nezapadá, tak blogguje. Pak ale odjede do NY, kde potká kluka svých snů. Jenže nic nemůže být jednoduchý, ne?

Ellienkaa
Ellienkaa
04.04.2022

Je logický že kniha je pro dívky ve věku 12-13 i míň než takže když vám je 20let tak je jasné že vás nezaujme a přijde mi škoda jí kvůli tomu dávat negativní hodnocení... Já tuto knihu úplně zbožňuju, je skvělá autorku vůbec neznám ale rozhodně jí můžu doporučit teď je na knihobot od 9-12,- každé⭐⭐⭐⭐⭐/5

kačuleee29
kačuleee29
27.02.2022 5 z 5

Četla jsem v angličtině a.. bombaaa! Moc jsem si knihu užila, pěkné a pohodové čtení.. Hned jdu objednávat další díly :Dd.

ivca84
ivca84
20.01.2022 5 z 5

osudové setkaní mlade divky a tajemneho hocha uz se tesim na dalsi dil

TimetoStyle
TimetoStyle
05.07.2021 5 z 5

Do knížky jsem se začetla velmi rychle, stránky mi jen ubíhaly pod rukama. Když jsem ji četla před spaním, tak jsem si řekla Musím už jít spát, už je pozdě, ale potom jsem se stejně k příběhu vrátila a pokračovala ve čtení. Musím ocenit i obálku, která je podle mě hodně originální, krásně pasuje k příběhu.
V tomto příběhu se hlavní hrdinka jmenuje Penny, která trpí úzkostí. Její mamka pořádá svatby v různých tématech, tudíž hodně cestuje. Penny pojede s oběma rodiči do Ameriky do New Yourku kvůli jedné svatbě. Tady vlastně začíná příběh, který souvisí s klukem, o kterém Penny začne blogovat.
Hrozně se mi líbilo, že Penny si spolu s jejím kamarádem Eliottem vymysleli takový šifrovaný způsob komunikace přes zeď. Různý počet zaklepání znamenají jinou věc. U některých jsem nezjistila význam, tak snad se ho dozvím v příštích dvou dílech, protože mě to zajímá.
2 zaklepání – Můžu přijít?
3 zaklepání – Můžeš přijít.
4 zaklepání – Jasně, přijď hned.
5 zaklepání – Jseš vzhůru?
6 zaklepání – Miluju tě.
8 zaklepání – Mám tě rád.
10 zaklepání – Pojď okamžitě ke mně. (Používají to v případě nejvyšší pohotovosti.)
Taky se mi líbil Den kouzel a tajemství, ze kterého bych byla jako malá nadšená. Co se při něm dělá si už musíte zjistit sami
Měla jsem pocit, že o mně někdo napsal knihu. Taky mám blog, jsem občas taky nešikovná a občas mě přepadají úzkosti, ale ne tolik jako Penny. Tyhle dvě věty mě vystihly dokonale, protože se mi to občas stane s nápadem na článek:

Cítím, jak mě začínají svrbět prsty, protože mě zčistajasna napadne téma pro můj blog. Někdy má člověk pocit, že škola je jedna velká divadelní hra a my všichni musíme neustále hrát role, které jsme dostali.

U tohohle odstavce jsem se smála, protože na mě taky sedí úplně dokonale:
Podívám se na smsku, kterou jsem napsala, a ušklíbnu se. Tři pusy… to je příliš. Obzvláště když on mi žádnou neposlal. Vymazávám polibky. Jenomže teď ten text vypadá fakt nijace, tak nějak nepřátelsky… Doplním ho tedy o smajlíka. Jenže to zase vypadá dětinsky. Že bych ho vyměnila za mrkajícího smajlíka? Ne, to zase vypadá moc vyzývavě. Mažu dalšího smajlíka a přidávám P jako Penny. Jenomže to pak vypadá, jako bych jen zkopírovala Noahovu zprávu. Musím vymyslet něco, co bude aspoň trochu originální, co bude mít trochu šťávu. Tři výtahy přijedou a zase odjedou, ale já tam pořád jenom stojím, píšu a mažu, píšu a mažu. Jak se dá vymyslet něco originálního a „dospělého“ a nepůsobit až moc snaživě nebo formálně? Nakonec tedy napíšu jen „Já děkuju TOBĚ, Penny“ a přidávám emotikon s palcem nahoru. Což se mi zdálo jako super nápad – ale jen do okamžiku, než jsem stiskla ODESLAT.

Autorka tuhle knížku napsala už před x lety, ale určitě pomohla hodně lidem s jejich úzkostí, protože v knížce se objevilo hodně tipů na to, jak ji zvládnout.
Co mi ale fakt vadilo, tak byla nešikovnost hlavní hrdinky. Sama taky občas zakopnu, ale Penny byla tak strašně nešikovná, že se jí dělo něco vlastně pořád. V tomhle mi hodně připomínala Bellu ze Stmívání, která to měla stejně. Tohle vlastně bylo jediné, co mi fakt vadilo.
Už se hrozně těším na druhý díl, který má taky hezkou obálku stejně jako tenhle díl.
Je to úžasná série, která přímo vybízí k přečtení během letních prázdnin.

lost.in.books
lost.in.books
05.01.2021 4 z 5

Myslím si že knihy Girl online zná každý,nebo jste o nich alespoň slyšeli .. Byly moderní asi tak před 3 roky - 3 roky mi vězely v knihovničce a já pořád ne a ne je vzít do ruky- až někdy v prosinci jsem uchopila do rukou první díl . Asi není úplně potřeba psát o čem kniha je - většina jí zná -jedná se o trojdílný dívčí románek pojednávající o obyčejné dívce Penny -píše anonymní blog ,která má matku pracující ve firmě,ta pořádá svatby po celém světě-Penny matce pomáhá s organizací svateb a často s ní cestu je po světě,aby jí se svatbou pomohla-hlavně co se týče fotografování-to miluje. Tím pádem má možnost potkávat nové lidi -jednou potká zajímavou osobu,která jí kompletně změní život,dále už nebudu prozrazovat,kdyby si jí někdo chtěl přečíst . Hodnocení: 4/5
1 díl jsem přečetla asi za 3 dny -děj byl poutavý -poukazoval na falešné přátelství ,životní priority,život online ... Očekávala jsem,že to bude další z x dívčích románů,na které si půl roku po přečtení ani nevzpomenu a nebudu vědět o čem vůbec byly .. Opak je pravdou ,knihy mě vtáhly do děje a měla jsem je přečtené za cca 10 dní . Taková oddechovka s relativně předvídatelným dějem a zápletkou ,ale líbila se mi . Ideální na cesty, ke kávě a čaji .

viki77
viki77
11.03.2020 5 z 5

Krásný příběh doporučuji

Coucouha
Coucouha
30.11.2019 2 z 5

Tuto knihu jsem si koupila jen proto, že Zoella je moje nejoblíbenější youtuberka. Vůbec jsem nevěděla, co od knihy čekat a musím řict, že se mi vůbec netrefila do vkusu. Ale to jen díky tomu, že je mi 27. Věřím, že kdybych jí četla ve věku 11-17 let, byla bych z ní nadšená a stala by se mojí nej knihou. Takže už vím, co pořídím své 11ti leté sestřenici :)

Kacennnka
Kacennnka
04.11.2019 2 z 5

Autorka udělala jediné - vzala všechny klišé YA literatury, hodila je do mlýnku na maso a vytvořila tohle. Girl Online je průšvih už od začátku. Je to pro hodně mladší čtenáře, kteří jsou plní iluzí a v hlavě si neposkládají, jaká to vlastně je slátanina. Ale! Další díly jsou prý o mnoho lepší, ale odvahu na to nemám.

FejKýý
FejKýý
14.10.2019 1 z 5

Před pár lety koupeno a bohužel nedočteno, nezačetla jsem se, ani v polovině knihy, za mě příběh o ničem. Kniha je pro mladší. Tehdy by se mi to možná líbilo a dočetla bych to, tak 10 let zpět.

luzajickova
luzajickova
14.09.2019 3 z 5

Zoe Sugg mám ráda dříve sem ji sledovala na youtube a naprosto sem si jí zamilovala♥
Její styl psaní se mi strašně líbí čtu na čtečce takže se mi čte fakt příjemně
Kniha se četla rychle a krásně:)
Nejvíc miluju Noahaaaa!♥♥
Eliotta♥ Toma♥ Penny a její rodiče♥ Bellu♥ a samozřejmě Sadie Lee♥♥

Neumím vůbec psát recenze tak se aspoň nějak snažím tak snad je to v pohodě :)
•Neukamenovat Prosím•

Ran
Ran
18.08.2019 3 z 5

Autorčin styl psaní je velmi dobrý a i když je v příběhu hodně dobrých momentů, tak mě kniha hodně často přišla puberťácká a moc přeslazená. A nezaujala mě natolik, abych chtěla pokračovat v sérii.

6484
6484
22.07.2019 5 z 5

Přečteno za pár dní. Kniha je oddechová a snadno se čte. Dobré pro letní čtení.

anca_h
anca_h
17.07.2019 3 z 5

Kniha se mi líbila, čte se sama. Děj je téměř celou dobu předvídatelný, ale jako oddechovka na léto má své kouzlo. Místy je i vtipná a věřím, že v srdcích mladších čtenářek si najde své místo.

malazluta
malazluta
18.06.2019 3 z 5

Románek pro náctileté, kdybych spadala do této věkové kategorie, asi by se mi to líbilo víc.

6370
6370
11.06.2019 4 z 5

Takový románek na letní prázdniny. I docela dost vtipné a čtivé.

6370
6370
02.06.2019 4 z 5

Dobrá knížka, taková oddechová.