Gentlemanovy tajné touhy

Gentlemanovy tajné touhy https://www.databazeknih.cz/img/books/16_/167602/gentlemanovy-tajne-touhy-167602.jpg 4 134 28

Girl-bachelor série

< 3. díl >

Věděl, co je jeho rodová povinnost. Ale nemohl popřít, co cítí... Marie Martingaleová vyrůstala jako dcera kuchaře na panském sídle, vždy srozuměna s tím, do jaké společenské vrstvy patří a jaký život ji čeká. Nemohla tušit, že v sedmnácti se do ní zamiluje mladší syn domácího pána! Tajný sňatek je už na spadnutí, ale v té chvíli zakročí starší bratr Filip. Přece si kuchařova dcera nemůže vzít šlechtice! Přesvědčen o své pravdě Filip chystaný sňatek překazí. Uplyne dlouhých dvanáct let a Marie hledá místo, kde by si mohla zřídit vlastní pekárnu. Náhoda tomu chtěla, aby zvolila prostory v sousedství Filipova domu. Po letech se nečekaně potkávají – ona, které zhatil štěstí, a on, který... který v ní nachází zalíbení. Filip si to ale odmítá připustit: takový nerovný vztah, co by tomu řekli ostatní? Jak ale plyne čas, ve Filipově srdci začnou převažovat city nad smyslem pro rodovou povinnost. Podléhá Mariinu kouzlu stále víc a jednoho dne ji požádá o ruku. K jeho úžasu však Marie odmítá – a Filip pochopí, že ji bude muset o upřímnosti své lásky přesvědčit způsobem, jaký by mu byl ještě nedávno zcela proti mysli...... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Domino
Originální název:

Secret Desires of a Gentleman , 2008


více info...

Přidat komentář

Červená33
09.05.2022

Filip a Marie jsou moje oblíbená dvojice. Je to takový klidný milostný příběh soustředěný jen na vývoj hlavní dvojice. Nezasahují do něj ani rodiče, ani žádní ničemní dědici a musí si to vyřešit jen ti dva.

Hatshepsut
10.10.2021 5 z 5

Moc pěkný romantický příběh. V části příběhu, kdy Filip žádá Marii, aby si ho vzala, mi jeho žádost silně připomíná pana Darcyho v románu Pýcha a předsudek.


Kudík
19.02.2021 4 z 5

U tohoto dílu se mi nejvíc líbilo vzpomínání hlavních hrdinů, a to Marie, Filipa, a i Lawrence na jejich dětství, ať už lezení na strom, houpání se na provaze, anebo hraní a výuka kriketu či šachů. A ta originální výuka francouzštiny. :) Kam se poděla růžová stuha s bílými vyšívanými sedmikráskami po mamince Marie ...., to asi většina uhádla, jen mi přišlo trošku moc, že v závěru došlo k takové změně/otočení u Filipa. Celkově nenáročné kratší čtení s krásně se handrkujícími Marií a Filipem.

Zomy
20.01.2021 4 z 5

Na autorku a její starší díla jsem narazila jen díky tomu, že se začne znovu vydávat. A ještě že tak! Spisovatelka píše svěže, jednoduše, vtipně. Tenhle styl mi sedí.

Gentlemanovy tajné touhy jsou skutečně, jak bylo napsáno níže, Sabrina v historickém hávu. To mě trošku rušilo, protože ta podobnost byla opravdu veliká.
Přesto to bylo fajn čtení se sympatickými hrdiny, Marie měla úžasnou vyřídilku a Filip nakonec přece jen srdce :-)

vcielka
04.11.2020 5 z 5

Tak toto boli bozske! Jedine, ze ked som pretocila na dalsiu stranu, zistila som, ze dalej uz nic nie je. Sklamanie

blackmam
17.09.2020 4 z 5

Taková historická Sabrina :)

Shanib
06.09.2019 4 z 5

Moc se mi líbí tento typ historické červené knihovny, kde se hlavní postavy popichují a sem tam prokukuje moderní slovník. Hned je to o něčem jiném, než o spoustě zdvořilostních slůvek, která brzy začnou být otravná, a jemného dvoření, kterého se mi dostalo u nedávno čtené Lisy Kleypas.

NathalieVerdun
16.06.2019 5 z 5

Toto bol prvý diel, ktorým som z tejto série začala a neskôr som prečítala aj ostatné (predchádzajúci dej do tohto až tak nezasahoval), ale musím povedať, že tento bol najlepší - neskutočne som si to užívala už od začiatku - vtipné, svieže, romantické, obe postavy sympatické, resp. Filip veľmi sympatický, prirodzene vykreslená príťažlivosť od samého začiatku, tie opisy koláčikov vo mne docielili to, že som hneď išla niečo piecť a potom som sa už od knihy viac nepohla ani na krok; jediné, čo by som vytkla je ten extra zrýchlený záver, že som si ho nestihla poriadne užiť.

jitka7
19.09.2018 4 z 5

Marii a Filipa jsem si oblíbila hned od jejich prvního znovu-střetnutí. U téhle knihy jsem se bavila. Marie byla naprosto úžasná, ostrá jako břitva a slovní přestřelky s Filipem jsem hltala. Pro mě nejlepší kniha téhle série.

Rozinka28
19.07.2018 4 z 5

První kniha, co mi z této série přišla pod ruku. Sympatizovala jsem s cílevědomou Marií a vlastně i chápala Filipovo chování a rozpaky z lásky k ženě jiného společenského postavení, vždyť v té době bývaly oprávněné. Mrzí mne pouze konec, kdy se vše najednou během pěti stránek otočilo o 180°. Byl zbytečně uspěchaný.

Etule
22.04.2018 3 z 5

Knížka na jedno odpoledne. Příjemné čtení, ačkoliv mi chování Filipa dost lezlo na nervy. :)
Zklamal mě konec, protože mi to přišlo, že to bylo strašně rychlé. Celou dobu se bránil, a měl problémy vyjadřovat své pocity, a pak najednou během pár stránek otočil. Ale přesto pěkné čtení.

nani_nka
14.09.2017 4 z 5

Knižka mi istým spôsobom pripomenula Pýchu a predsudok. Máme tu Marie, sebavedomú, mladú ženu, ktorá si ide za svojím cieľom a nebojí sa vyjadriť svoj názor a Filipa, ktorý si veľmi zakladá na svojom postavení a titule a napriek túžbe, ktorú pociťuje k Marie, sa jej snaží vyhýbať. Je toho názoru, že kuchárova dcéra je niečo menej ako významný markíz. Avšak láska je našťastie silnejšia a ja som si vychutnala peknú historickú romancu, ktorej naozaj nič nechýbalo.

Helena2188
21.08.2017 1 z 5

Super,miloučké čtení.

AnetaKor
14.10.2016 5 z 5

Nejlepší z celé série...

helenkan
26.08.2016 4 z 5

Pěkná, čtivá romantika na jedno odpoledne.

Simi
16.07.2016 3 z 5

Jako romantická a oddechová knížka prima, ale je nutné vypnout hlavu, protože anglická společnost a mravy té doby byly poněkud jiné. Člověk by si pomalu myslel, že rovnoprávnost žen ;-) byla odjakživa. Ale po drsné knize je tento románek jako pomazlení.

Lee7
04.05.2016 4 z 5

Knížka je oddychová, ale bavila jsem se z ní. Romance z historie vždycky zajímavé :)

havrmoni
25.02.2016 5 z 5

Po prvním ucházejícím díle a po horším druhém jsem si nedělala iluze a smířila se s tím,že dobrý,ale víckrát ne. Jenže tento díl mě chytil hned prvním slovem a pustil až posledním. Přála jsem si víc stránek, tolik se mi to líbilo. Naprosto úžasné.

TaLu
26.12.2015 5 z 5

Přiznám se, že jsem neočekávala, že mne tato série tak chytí. Svěží, nápadité zápletky, dohadování ústředních hrdinů je vtipné a jiskření téměř viditelné.
Nově objevená autorka mne velmi mile překvapila.
Já vím, že je to stále dokola "jak Popelka ke štěstí přišla", ale proč v nedělním odpoledni ( kniha se dá zvládnout opravdu v krátkém čase), romantice na chvíli nedovolit ovládnout náš svět, ve kterém těch pohádek zas tolik není ?
A ještě jeden postřeh - popis erotických pasáží se mi tentokráte líbí, což se rozhodně nedá říci o všech knihách s podobnou tematikou.

narisa
07.11.2014 5 z 5

Podle mého názoru nejlepší díl celé série. Původně jsem si myslela, že tím bude první díl, ale tento byl opravdu nejkrásnější a také byl romantičtější. Filip byl k pomilování s tím, jak dlouho měl u sebe Mariinu stuhu do vlasů. Krása :)