Gigolo

Katy Cooper

Emma v prvním roce na vysoké škole zažila sexuální napadení, které ji poznamenalo. Od té doby udělala díky psychoterapii velký pokrok a nyní je připravená najít si partnera. Jenže jak, když všichni kluci chtějí hned sex a z toho ma Emma panické ataky? Naštěstí pozná Travise, kluka s nejkrásnějším úsměvem na světě, kterému na ní záleží od první chvíle. Co na tom, že si přivydělává jako gigolo? Jeho zkušenosti se nakonec mohou ukázat jako výhoda... celý text

Komentáře knihy Gigolo

kacenka19_99
předevčírem

Knihu Gigolo jsem si chtěla přečíst už jen proto, že Katy Cooper a její příběhy mě opravdu moc baví.
Gigolo je psaný stejnou tužkou jako třeba Tatér nebo série Vražedná linie – stejně skvělý, a přesto originální a jiný.

Tato kniha poukazuje na velmi silné a citlivé téma, kterým je znásilnění. Hlavní hrdinka Emma si tím bohužel prošla a tento zážitek ji provází celým životem.
I přesto je kniha plná humoru, který krásně vyvažuje to náročné a bolestivé téma.

Oba hlavní hrdinové – Emma a Travis – jsou skvělí. Člověk se u čtení často zasměje, protože humorem ti dva rozhodně nešetří… a někdy k tomu stačí i Emmina nešikovnost.
Je to romantický příběh, který se nebojí otevřít citlivé téma, nešetří vtipem ani žhavými scénami.

Navíc se to četlo úplně samo – kniha je napsaná moc hezky, má skvělý spád a zabrala mi zase jen krátkou chvíli.
Líbilo se mi to moc. Ke konci byl příběh malinko uspěchaný, ale na kvalitě mu to určitě neubírá.

Pro každou zlomenou Emmu jeden milující Travis.

HankaJosefiova
14.12.2025

Četlo se to samo, byli to fajn, ale konec totálně nezajímavý. A epilog taky nic moc. Za mě slabší. I když jsem to nemohla dát z ruky.

Ála41
13.11.2025

Za mě jedno velké NE. Kniha mě krutě nebavila, čtení bylo nucené a téměř utrpení. Kdybych za ní nedala přes 400Kč, zahodila bych ji po 50.stránce. A nemyslím si, že je to tím, že bych nebyla cílová skupina....v knize prostě nic moc není....

Ála1968
29.10.2025

Emma zažila znásilnění a celým příběhem se táhne téma,jak se s tím vypořádá.Je to hodně těžké trauma,má sexuální blok.Autorka píše poutavě, ale tady se to moc nepovedlo. Přišlo mi, že to jen klouže po povrchu a nejde to do hloubky. Bohužel na knihu Tatér to nemá ani náhodou

nada3567
07.10.2025

úžasná kniha

Moniska2410
23.09.2025

Za knihu k recenzi moc děkuju @mojeromantika_cz v rámci #spolupráce

A musím říct....přesně takovou oddechovku jsem si teď přála. Příběh Emmy a Travise mě od začátku vtáhl a já si ho neskutečně užila.

Emma si s sebou nese trauma ze znásilnění, kvůli kterému nedokáže vést normální vztah. Kamarádka jí proto domluví setkání s gigo­lem Travisem. Na první pohled možná šílený nápad, ale pro Emmu to může být cesta, jak znovu překonat strach z intimity. Jenže realita je složitější a jejich dohoda se začne komplikovat, jakmile do hry vstoupí city.

Autorka skvěle zachytila pomalé sbližování a zvraty v Emmině chování. Nic nebylo přeskočeno, nic nebylo zjednodušené, bylo to uvěřitelné, emotivní a reálné. Líbilo se mi i jejich špičkování a občasné komické situace, které příběh krásně odlehčovaly. A když se k tomu přidala Travisova sestra Michelle a její bláznivé eskapády, měla jsem o úsměvy postaráno.

Travis je prostě muž snů, chápavý, obětavý, trpělivý. To, jak Emmu podporoval a pomáhal jí překonávat hranice, bylo nádherné a dodalo celému příběhu obrovské kouzlo.

Kniha je čtivá, má krátké kapitoly, špetku spicu a přestože se dotýká hodně těžkého tématu, působí spíš jako emotivní, ale pořád lehká jednohubka. Já ji zvládla během dvou dnů a rozhodně doporučuju všem, kdo hledají romantiku s hloubkou i úsměvem

Pokud máte rádi pomalé sbližování, emotivní romance s citlivým tématem a hrdiny, kteří si vás získají svou lidskostí, Gigolo vás určitě chytne za srdce.

Je to příběh o tom, že i po těch největších ranách může přijít láska, která vás znovu naučí věřit.

Atretanka
11.08.2025

Velmi příjemná a skvěle napsaná oddechovka, která nepostrádá i trochu temnější tón v podobě traumatu hlavní hrdinky. Obě postavy si člověk lehce oblíbí, jejich chování a reakce jsou přirozené a uvěřitelné, příběh čtenáře přímo vtáhne :) Bavily mě i vedlejší postavy, docela by mě zajímalo, jak to s nimi bylo dál :) Těším se na další příběhy autorky a tento rozhodně doporučuji!

EvikU.
23.07.2025

Emma prožila znásilnění. Trauma je tak velké, že není schopná vést normální funkční vztah s mužem se vším všudy. Kamarádka jí dohodí Gigola. Mohlo by to být řešení. Překonat první sex a je vyhráno.

Kniha je neuvěřitelně uvěřitelná. Mají s Travisem plán, který ale vůbec není jednoduchý. Emmiino duševní zdraví je horší než se oba domnívali. Přestože je Travis samý úsměv, přitažlivost funguje na jedničku, je to dlouhá a nejistá cesta.

Líbilo se mi jejich špičkování a komické situace do kterých se dostávali. Jejich dohodu začne komplikovat láska z obou stran. A k tomu všemu jejich rodiče a sourozenci, kteří mají do vztahu také co říct. :)

Nejlepší na knize bylo pomalé sbližování a zvraty v chování Emmy. Přišlo mi to více reálné než je třeba v jiných knihách, že stačí, že se hrdinka zamiluje a partner je něžný. Ale jak je i tady ukázané, to zdaleka nestačí. A chození k terapeutce je opravdu jen začátek.

Travisova sestra Michelle to správně okořenila. Její eskapády jsou k popukání. Konec byl hezký, čtivost knize nejde upřít. Akorát jsem občas měla problém s jejich scénami, kdy šli do ložnice na věc nebo hodnocení svého výkonu třeba v orálu. To snad takhle partneři doufám nedělají. A kdyby jednou, ale bylo to tam několikrát a fakt mě to rušilo, vždyť přece viděli, zda se jim to líbilo. To mi trochu v hodnocení ubralo, ale jinak skvělý příběh s těžkým tématem.

Bubulka
04.07.2025

Celkem příjemná oddechovka. Konec je takový divný, čekala jsem trochu jiné rozuzlení.... A ukázka z jiné knihy, mi vyloženě vadila.

Española
19.06.2025

Kniha mě vtáhla od první stránky, líbil se způsob "vypravěče". V polovině knihy, to na mě bylo trochu moc dokonalé, ale netrvalo dlouho a do děje byly zapojeny vedlejší postavy a kniha získala další rozměr. Celé téma je asi citlivé pro každou ženu a všechny bychom občas uvítali mít svého Trevise. Líbí se mi, že je sexualita vylíčená ve své skutečné podobě a vlastně ve všech knihách autorky, je apel na důležitost otevřené komunikace. Překvapilo mě, že je konec, protože kniha měla ještě dost stránek a tak jsem s tím úplně nepočítala.... jsou tam totiž vsazené 3 kapitoly jiné knihy, jako ochutnávka. Za mě moc dlouhá ochutnávka a zkresluje to skutečnou délku této knihy. Těším se na vražedného syna, protože vražedná série je pro mě topka.

kniha_je_laska
19.06.2025

Tahle kniha mě zaujala hned, co jsem ji viděla prvně a pak jsem se na ni nalákala ještě víc na křtinách, které byly na Světě knihy, kde jsem knihu v rámci #spoluprace také dostala. Ještě jednou moc děkuji @mojeromantika_cz

Když jsem knihu začínala číst, tak jsem měla už dvě rozečtené, ale jelikož jsem se ani do jedné nezačetla, tak jsem je odložila, ale Gigolo to dokázal prolomit.

Hlavními postavami jsou Emma a Travis. Emma se před lety stala obětí násilného činu a do teď to na ní zanechalo následky v tom, že se nedokáže sblížit s mužem. Travis pracuje v posilovně, ale přivydělává si jako Gigolo. Tihle dva se díky jeho vedlejšáku potkají a tím začíná jejich příběh.

Musím říct, že na to jaké je tu zpracované vážné téma, tak je kniha napsaná s lehkostí a citlivostí. K tomu je seznámení hlavních postav a následné poznávání hezky pojato. Nechybí mezi nimi humor a nemálo rozhovorů mi vykouzlilo úsměv na tváři. Myslím, že všichni, kdo to budou číst, tak se nechají strhnout a budou držet palce, aby se Emma vyrovnala s minulostí a ti dva skončili spolu.

Chválím autorce výběr pohádek, které tu zmínila. Skvělý vkus. Spoustu z nich mám sama ráda

SvětlanaK.
17.06.2025

Naprosto božský příběh.
Travis není žádný namyšlený frajirek, b/s naopak je citlivý, vnímavý a pomáhá Emm s problém. Knížky od Katy miluju. Ani jedna knížka mě nezklamala a už se těším na další

Jita160
14.06.2025

Knížka se čte rychle a svižně. Je v ní příjemná dávka erotiky, což já vždy vítám.
Mám s ní bohužel jeden problem, na mě to působilo spíš jako povídání bez větší hloubky. Hodně se tam mluví, ale myšlenek a pocitů bylo podle mě málo.
Oceňuju ale originální příběh s těžkým tématem avšak s příjemnou dávku humoru, která mě občas upřímně pobavila . Díky ní to nepůsobilo těžce a bylo to čtivější.Za to bych dala určitě 5*.
Styl psaní je jednoduchý, skoro jako běžná řeč.
Vztah mezi gigolem a Emmou mohl být silný – oba nesou svoje rány a snaží se najít pochopení,zejména Travis byl ztělesněním trpělivosti,dokonalosti a schopnosti Emmu vyléčit :,-)....úplný světec.
Jenže ten jejich vztah se odehrává hlavně přes slova a události, a chyběla mi opravdová blízkost nebo vývoj emocí.
Knížka jako celek - čtivá s vtipnými momenty a těžkým tématem. Čekala jsem asi víc,protože obálka se obzvlášť povedla.

Majka1978
08.06.2025

(SPOILER) Určite som veľmi rada, že som si tento príbeh mohla prečítať.
Je to niečo určite iné a naozaj sa kniha čítala skvelo.
Gigolo, no je to naozaj zvláštna postava chlapíka, ktorý si týmto štýlom zarába dlho a aj vďaka tejto jeho práci prichádza ona a chce využiť jeho služby. Avšak nie tak ako to robia jeho bežné klientky. On nie je len gigolo, je aj tréner vo fitku. A presne tam si ho tie jeho klientky našli.
Nahovorí ju na to jej kamarátka, ktorá jeho služby využila. A preto si myslí, že by jej mohol pomôcť v traume, ktorá ju sužuje už dlhšiu dobu.
Ako táto ich spoločná dohoda dopadne? Dokáže jej pomôcť? Čo je v skutočnosti za tým, že robil niečo také? A čo ona? Dokáže sa uvoľniť a bude sa vedieť popasovať sa so svojou minulosťou?
Určite knihu odporúčam.

Katka7922
31.05.2025

Tohle byla první kniha od této autorky a musím napsat, že to bylo skvělé.
Moc se mi líbil příběh, to jak se to pomalu vyvíjelo.
Líbí se mi i styl psaní autorky. Je to rázné, jednoduché, žádné zdlouhavé popisování. Má to vtip i smutek. Je to velmi sexy a žhavé a občas nevinné. Ta kombinace je fakt boží.
Každá žena se stejným traumatem jako měla Emma v tomto příběhu by měla najít svého Travise. Dokonalý a hlavně trpělivý přítel.
Byla jsem nadšená z toho, že v této knize nebyly žádné pravopisné, nebo jiné chyby. Nebo aspoň já je tam "nepotkala". Což bohužel v poslední době je velmi výjimečný jev.
A na závěr apel na autorku - Travis má dvě sestry a určitě aspoň jedna (mamina Michelle) si žádá o svůj příběh, prosím, prosím.

Gabi01
27.05.2025

Jedním slovem skvělý Přečetla jsem to jedním dechem. I když člověk od začátku věděl jak to dopadne, tak sem si to neskutečně užila a příběh se mi moc líbil. Od autorky jsem četla i knihu Tatér a odnáším si stejné nadšení. Naprosté dokonalé, odpočinkové čtení

stacy1638
11.05.2025

Konečně autorka napsala krásnou knihu. Příběh byl čtivý a vtipný. Travis s Emmou mě hrozně bavili. Jsem ráda, že mě autorka nezklamala. Sice v příběhu není takové to bum ale i tak ,to bylo moc pěkné oddechové čtení.

monika0181
09.05.2025

Chtěla bych říct naprosto dokonalé, ale to úplně ne. Ale fakt dost dobré, to jistě.
Katy Cooper má poměrně jednoduchý styl psaní, ale pokud se přenesete přes toto, jsou její příběhy opravdu úžasné.
Vybrat si ke zpracování znásilnění a jeho následky v životě, je velká odvaha a ta byla rozhodně korunována velmi pěkně zpracovaným příběhem.
Většina z nás má u znásilnění v očích samotný akt, ale jak to vše ovlivní další život ženy, většinou tolik neřešíme.
Travis je jak snový muž, kladného hrdinu beru, ale on je jak Jednorožec. Neskutečný. Doma bych ho rozhodně chtěla mít.
Co mi malinko ve stylu vadilo, že se na mě úplně nepřenáší emoce příběhu. Ať ty kladné v jejich vztahu, tak i ty záporné ve vztahu ke znásilnění.
Ale to mi rozhodně nebrání mít od autorky přečtené všechny knihy a těšit se na další.
Za mě super, že máme autorky, co se nebojí vážných témata umí je psát s lehkostí, aby byly přístupné širšímu záběru čtenářů a ne zabít příběh tím, že je náročný a spoustu lidí přestane bavit číst. Takto se dostane rozhodně mezi více lidí a má možnost poselství příběhu předat dál.

veronika9OOZ
08.05.2025

Upřímně se přiznám, že tahle knížka pro mě byla oříšek – když mi Katy Cooper oznámila, že chce knihu začít znásilněním, málem to se mnou seklo!!! Nesnáším násilí obecně a fakt, že někdo zničí akt milování násilím, je pro mě neakceptovatelný čin. Bála jsem se, jak se autorčina hrdinka s traumatem popere. Ovšem další rána byla, že se rozhodla "léčit" v rukou černocha a gigola (a to tu neřeším barvu pleti, ale přece jen určité odlišnosti od evropských mužů... ano, modří již vědí). Ale jak jsem se začetla do rukopisu, ujistila jsem se, že Katy Cooper dokáže nemožné – i já jsem se nechala pohltit příběhem. Pochopila jsem volbu hlavní hrdinky i důvod, proč si kvůli "odosobnění" vybrala, koho si vybrala. Děj mě pohltil, vývoj postav je logický a autorka citlivě pracuje s těžkým traumatem hlavní hrdinky... ale hlavně (!!!) je to žhavá romantika. Pokud vám můžu něco opravdu upřímně doporučit, je to román Gigolo! Nika Peas z MojeRomantika

Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:

Zavřít

Vypněte si reklamy na Databázi

Za 99 Kč vám vypneme všechny reklamní bannery na CELÝ ROK:

Chci vypnout reklamy

Katy Cooper také napsal(a)

Katy Cooper
česká, 1990