Faraonova šifra

Faraonova šifra https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/407157/bmid_faraonova-sifra-qSx-407157.jpg 4 78 24

Gideon Crew série

< 5. díl

DOUGLAS PRESTON a LINCOLN CHILD přicházejí s pátým dobrodružstvím sympatického dobrodruha GIDEONA CREWA. Spolu se svým kolegou Manuelem Garzou se Crew vydává na nepřístupné místo v Egyptě, o němž se zmiňuje záhadný disk z Faistu. Smrtelně nemocnému Gideonu Crewovi se krátí čas, lékař mu dává nejvýš dva měsíce života a doporučí mu, aby si z nich užil každou minutu, každý okamžik. Ale co si má špičkový odborník a dobrodruh Crew počít, když firma Efektivní odstranění technických problémů, pro niž pracoval, končí svou činnost a její majitel už před časem přestal zaměstnancům platit? Gideon ani jeho také propuštěný kolega Manuel Garza si nechtějí nechat líbit, aby je bývalý zaměstnavatel Eli Glinn jen tak hodil přes palubu. Když si z firmy odnášejí své věci, náhodou si všimnou, že Glinnův počítač právě dokončil luštění šifry na starověkém disku z Faistu. Výsledný soubor z počítače získají a zjistí, že obsahuje mapu. Inženýr Garza je přesvědčený, že tajemné údolí kdesi v Egyptě, o němž se vyluštěná zpráva zmiňuje, ukrývá zlatý poklad. Gideona žene už jen touha po dobrodružství. A těch oba na své výpravě zažijí opravdu mnoho.... celý text

Literatura světová Romány Sci-fi
Vydáno: ekniha , BB art
Originální název:

The Pharaoh Key , 2018


více info...

Přidat komentář

hana4834
22.04.2024 5 z 5

Super čtení

Luigi1
04.09.2023 4 z 5

U této knihy jsem si pěkně odpočinul


Stanas513
13.10.2022 5 z 5

Záhada staroegyptského disku, honba za ukrytým pokladem, záchrana životů...Kniha ukončuje sérii s Gideonem Crewem, celá série se mi líbila.

Aghatte
15.02.2022 3 z 5

Podobné knihy nečtu, ale potřebovala jsem nějakou změnu.
Je to taková Harlekýnka pro chlapy.
McGywer v knižní podobě :-) Ale šlo to, musela jsem se smát, když mu už po Xté nořil nůž do hrdla, ale nikdy to nedopadlo.
Zpočátku jsem se ztrácela v té počítačové terminologii, a vyřešení šifry jsem nepochopila vůbec. Dálný Východ a jižní krajiny mě nelákají vůbec - prach, vedro, špína, davy lidí, pořád mám strach, že hrdiny někdo okrade, podvede, zbije, příhoda s trajektem mě v tom utvrdila. Od mala nerada čtu podobné situace, bojím se a říkám si, proč tam lezou?
Zajímalo by mě, jak píší dva autoři spolu, to jeden má nápady a druhý to dá na papír, nebo každý jednu kapitolu...?

Šnek86
09.02.2022 4 z 5

Svižný dobrodružný příběh, kde se hrdinové po rozluštění záhadného disku z Faistu musejí vypořádat s nástrahami pouště a tajeným starověkým kmenem, aby každý nakonec nalezl to co vlastně hledal.Škoda, že příběh pravděpodobně ukončuje sérii.
( I když, kdo ví )
Ještě si ale musím doplnit první dva díly.

Pavlína2019
17.11.2021 5 z 5

Skvělá kniha!!! Přečetla jsem ji jedním dechem. Stýská se mi po Pendergastovi. Ale je vidět, že mě autoři velmi potěšili i dalším hrdinou. Těším se na další díly! Autoři totiž píší skvěle, inteligentně a mají ohromné nápady. Všem doporučuji!

Jack Bauer
03.04.2021 5 z 5

Nádherná dobrodružná oddechová četba jako za starých časů verneovek nebo mayovek s trochu naivními komentáři tak jak to mám od těchto autorů rád.

petulik330
16.01.2021

Začátek knihy mě moc nezaujal, ale po pár stránkách se to obrátilo.
Tento druh knih se mi velice líbí a jsem ráda za její doporučení. Na této knize se mi líbilo jak byl popisován život hlavních hrdinů u domorodého kmene a jak u nich používali moderní vědomosti.
Co mě však překvapilo bylo to, kolik stihl jeden hlavní hrdina stihnout za dva měsíce co mu zbývají.

Atanone
31.07.2020 5 z 5

Mile chlapsky romantická záležitost, která mě upoutala námětem a hrozně dobře se četla. Velmi jsem uvítala, že nabízející se romantická zápletka mezi hlavními hrdiny zůstala nevyužitá a líbil se mi i do všech stran otevřený konec. Přeskočila jsem sice předchozí díly, ale vůbec mi to nevadilo. Naopak jsem docela navnaděná si je časem doplnit

Kerberos
12.07.2020 3 z 5

Na knížky této dvojice se vždy těším,ale dřívější kvalita se nějak vytrácí.Otevřený konec naznačuje,že by mohl následovat další díl.Je překvapivé co všechno smrtelně nemocný Gideon dva měsíce před smrtí zvládá.

čef
01.07.2020 5 z 5

Ukázkový dobrodružný román, kde mají hrdinové pořád co utíkat před smrtí. Je zde i několik zajímavostí ze života ve starém i novém Egyptě, ale nejdůležitější a nejpozoruhodnější je vynalézavost hrdinů při zachování vlastního života. Závěr je otevřený a tak určitě přijdou i další díly této řady.

Nelly
25.02.2020 4 z 5

Že by už poslední díl s Gideonem? Dobrodružství připomínající první knihy těchto autorů. Mně se knížka líbila, i když dnešní čtenáři už potřebují asi více akce, více krve, nadupanější děj... Nakonec mi ten Gideon bude snad i chybět. Ale už se rýsují nová dobrodružství s postavami z jiných knih této autorské dvojice, tak se moc těším (Ztracené kosti)...

orinka3
16.02.2020 3 z 5

U takové knížky si hlava dobře odpočine. Sice nejde o žádné překvapivé momenty a události, ale relaxační účinek kniha má, a o to jde.

hankamol
11.01.2020 5 z 5

Mě se to líbilo.

iveta3689
23.11.2019 3 z 5

Ze začátku byl příběh velmi napínavý, tak jak autory známe. Část, která se odehrávala v osadě Egypťanů byla jako z jiného románu. Bylo to dost nezáživné a zdlouhavé, jako by to psal někdo jiný a jako by to ani do příběhu nepatřilo. Ke konci se příběh zase trochu rozběhl, bohužel ale k očekávatelnému závěru.

bukiet
30.10.2019 2 z 5

Tak už jsme klesli na úroveň Karla Maye nebo Henryho Haggarda. Nic proti nim, mám je rád, ale jsou prostě z jiné doby. A zdá se, že Preston s Childem už taky.

ivana02
05.10.2019 2 z 5

To teda byla blbost... Přitom sérii o Crewovi mám ráda. Nicméně stále jsem si nezvykla a asi ani nezvyknu a hlavně nepochopím, proč tři hlavní postavy začínají na stejné písmeno! Gideon Crew, Garza, Glinn... Stále jsem se musela ujišťovat a kontrolovat, že vím, o kom je momentálně řeč.
Děj byla neskutečně neuvěřitelná slátanina. Dobrodružné knihy s nepravděpodobným příběhem čtu ráda, ale tohle bylo přehnané.

HonzaT
10.09.2019 3 z 5

Jednodušší dobrodrůžo, nic víc ic mín.

Erlif
05.09.2019 3 z 5

Jak já bych ráda napsala dobré hodnocení.... V knihovně všechny knížky ze série Pendergast a také Gideona... Ale tihle autoři to umí lépe... Kniha špatná nebyla, byla čtivá, ale chybělo tam napětí, chyběla tam záhada, vlastně i větší akce. Větší část knihy je o putování pouští, kde si sáhnou na dno, člověk to prožívá, Preston s Childem tohle umí napsat dokonale... Ale tady prostě chybí něco víc. Pátrají po tom z disku Faistu ale ani z toho si člověk s prominutím nesedne na zadek :( Ani tu není pořádně využité Gideonovo nadání... Takže pro mě krapet větší zklamání a rozhodně nejhorší knížka z této série.
Doufám, že, v listopadu, mi Pendergastova nová kniha zvedne náladu.
Možná by autoři Gideona už vážně měli nechat umřít....

Romžiry
21.08.2019 3 z 5

Dvojici Preston-Child mám moc ráda, jejich knihy se velmi dobře čtou a tato není výjimkou. Ale zase po takové spoustě vydaných knih napsat fakt dobrý příběh je umění.

Autoři knihy

Lincoln Child
americká, 1957
Douglas Preston
americká, 1956

Kniha Faraonova šifra je v

Právě čtených1x
Přečtených119x
Čtenářské výzvě10x
Doporučených5x
Knihotéce91x
Chystám se číst35x
Chci si koupit8x
dalších seznamech1x