Gérard Depardieu - NAŽIVU !

Gérard Depardieu - NAŽIVU ! https://www.databazeknih.cz/img/books/33_/33479/gerald-depardieu-nazivu-33479.jpg 4 24 8

Podobně jako Gabin nebo Delon, stal se i Gérard Depardieu po pětatřiceti letech kariéry a po 165 natočených filmech symbolem francouzského filmu a společenským fenoménem. Souhlasil, že bude čtyři měsíce u sebe doma i při natáčení ve Francii a Maroku, daleko od mediálních zmatků, odpovídat na otázky Laurenta Neumanna. Na všechny otázky, včetně těch nejnepříjemnějších. Bez přetvářky a samolibosti. V této knize nezapomenutelný herec z filmů, jako byly Cyrano z Bergeraku, Poslední metro nebo Pod sluncem satanovým, odhaluje svou pravou tvář, tvář ,,neviňátka, které miluje život... celý text

Literatura naučná Biografie a memoáry
Vydáno: , XYZ (ČR)
Originální název:

VIVANT! , 2003


více info...

Přidat komentář

katka134
20.10.2022 4 z 5

Upřímná zpověď oblíbeného herce, který se „ s ničím nemaže “. Pracovat s ním nebude určitě jednoduché. Jeho
Jean Valjean nebo i Obelix jsou nezapomenutelní.

MarcoPolo936
06.07.2022 4 z 5

Gérard Depardieu.. Zbožňovaný i nenáviděný.. Jeho upřímně odpovědi v této interview knize ukazují jeho osobnost před 17 lety... Těžko říct jaké interview by vzniklo v současnosti. Výborný herec, který na přelomu století, ale postupně herecky upadal.. Nezapomenutelný Danton nebo Cyrano a taky George Faure v Zelené kartě či Hrabě Monte Christo....


Kontryhelka
01.12.2020 5 z 5

Gerard vše říká upřímně, tak jak je zvyklý. Na nic si nehraje a nic nepřikrášluje. Mluví, jak mu zobák narostl. Já ho mám jako herce ráda, ať je jaký chce. Každý máme svoje stíny, jen u herců se to vše pěkně zveličí a dodává všemu lesk zkaženosti. Ano nejsou to svatouškové, ale jsou daleko horší a horší a zkaženější, než tento herec.

zahadum
01.07.2020 3 z 5

Zaujímavý nápad na kvázi životopis ktorý sa odohráva v podstate ako jeden veľký rozhovor. Gerard v ňom pomerne úprimne odpovedá na všetky otázky, sem tam si niečo nechá pre seba a sem tam si niečo prifarbí alebo sa často opakuje. Neviem nakoľko je to vina autora knihy alebo prekladu,že sa odpovede opakujú pomerne často. Gerard je divný samorast ktorý má svoje nepopierateľné charizma vo filme a v súkromí je to prinajmenšom jeden veľký hazardér. Hazarduje so zdravím, s ľuďmi okolo seba, s peniazmi a dosť často aj so svojim názorom. Veľa vecí na ňom mi je sympatických ale veľa vecí je protiklad tomu čomu hovorím slušný človek. Aj keď to dvestokrát v knihe popiera, tak je to určite veľmi dravý človek čo sa týka peňazí. Kniha nie je zlá a podarí sa jej odhaliť niečo zo súkromia veľké herca ( doslovne ). Len si často poviete,že Gerard, Gerard, hovoríš,že si Francúz a je Ti cťou platiť dane vo Francúzsku a o pár rokov sa odsťahuješ do Ruska pretože vraj platíš strašné dane. Asi tak.

beveron
30.12.2016 3 z 5

Krasne, ctive, ale neco se u něho v posledních letech nedustojne pokazilo

Edeltruda
12.02.2015 3 z 5

Škoda, že z některých sympatických hrdých postojů, které v době vzniku knihy Depardieu měl a za které jsem ho také obdivovala, od té doby už upustil.

vorenus
29.09.2013 5 z 5

Nikdy bych neřekl, že kniha, která je vlastně celá rozhovor bude taková bomba!!A i když jsem G.D. až tak nějak nemusel, tak po této publikaci ho obdivuji.Úplně ze stoky se dostal až do Hollywoodu.Prostě musím jen smeknout.

h.mose
13.09.2012 5 z 5

Gérarda já miluju, takže tyhle rozhovory, které s ním vedl Neumann, mě krásně uvedly do jeho života. Myslím si, že jde o zpověď hodně otevřenou. Gérard tam třeba popisuje svá manželství, vztah s problematickým synem, zdravotní problémy, jeho vinařtví i to, jak byl krátce Muslimem a proč mu kamarádky prostitutky přezdívaly "petarda" ;-) Je to vtipné a příjemné čtení. Ráda se k ní vracím, když mám náladu pod psa.

Štítky knihy

rozhovory herci

Autorovy knížky

Laurent Neumann
francouzská
2005  84%Gérard Depardieu - NAŽIVU !

Kniha Gérard Depardieu - NAŽIVU ! je v

Přečtených31x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených1x
Knihotéce17x
Chystám se číst1x
dalších seznamech2x