Hra

Hra https://www.databazeknih.cz/img/books/36_/366473/bmid_hra-6OQ-366473.jpg 4 76 30

Génius série

1. díl

Nikomu nevěř. Každá kamera je oko. Každý mikrofon ucho. Najdi mě a společně ho zastavíme. Hra: Z celého světa se sjelo dvě stě mladých géniů a zanedlouho se utkají v soutěži, kterou vymyslel a sponzoruje Kiran Biswas – celým světem obdivovaný mladý podnikatel a vizionář. Hodina H se blíží. Hráči: Rex – ačkoliv je mu teprve šestnáct, patří mezi nejlepší světové programátory a hackery. Tenhle americký Mexičan je odhodlaný najít svého bratra, který zmizel neznámo kam. Tunde – čtrnáctiletý technologický génius-samouk. Na skládkách pod horkých africkým sluncem hledá součástky a staví z nich skvěle fungující stroje. Svým talentem přilákal pozornost diktátorského generála, který po něm chce sestrojit velmi nebezpečnou věc. Vyhrožuje mu tím nejhorším trestem, pokud svůj úkol nesplní. Barevná vlčice – jedna z nejuznávanějších čínských aktivistek a blogerek. Odhaluje nekalé praktiky politiků a byznysmenů a teď se na ni soustředí všeobecná pozornost. Její otec totiž uzavřel podezřelý obchod se zkorumpovaným čínským obchodníkem. Co je v sázce? Víc, než si dokážete představit...... celý text

Literatura světová Dobrodružné Pro děti a mládež
Vydáno: , Fragment (ČR)
Originální název:

Genius - The Game , 2016


více info...

Přidat komentář

boruvka377
06.08.2023 5 z 5

Kniha je velmi čtivá, má zajímavý děj a napínavý. Ze začátku mě moc nebavila ale pak jsme nemohla přestat číst jen čas mě mohl zastavit. Knihu doporučuji jak dětem, mládeži tak i dospělým každý si tam něco najde.
Jen mě mrzí že nejsou přeložené další dvě knížky které na to navazují. Doufám že je co nejdříve přeloží, kdo by věděl jestli je přeloží budu ráda že mi to napíše.
Přeju vám krásné a pohodové přečtení knížky.

Bored-Author
26.06.2023 4 z 5

Kniha, kterou jsem musela číst na dvakrát, abych jí naprosto porozuměla. Což ovšem nic nemění na tom, že jsem si ji velmi oblíbila. Trochu mě mrzí, že nejsou přeloženy i ostatní díly této série, ale co naplat.
Upřímně, po přečtení této knihy, jsem měla strašnou chuť sednout za počítač a naučit se programovat. Doufám, že nejsem jediná :)


Hanathor
09.06.2023 4 z 5

Dobře čtivá kniha, která je zároveň moc hezky graficky obohacená. Bohužel teda další díly nepřeloženy..

denoush
15.02.2023 5 z 5

Velmi pěkná knížka, a to jak po grafické stránce, tak i po dějové stránce. Líbilo se mi jak byla dělená na kapitoly, které pokaždé vyprávěla jedna z hlavních postav. K tomu se mi taky líbilo, že každá postava měla typické grafické zpracování kapitol. Příběh byl velice zajímavý a bylo vidět, že autor má určitě zkušenosti s programováním a inženýrstvím. Dočetl jsem se tady, že kniha má otevřený konec, a tak jsem se toho trochu bál, ale bylo to za mě zakončené moc dobře.

DomYell
07.12.2021 2 z 5

Asi to je pro mladez, asi? Popravde netusim, co mladez cte... Jednoduche, rychle cteni.. Da se stihnout za jedno odpoledne. Pribeh predvidatelny, psanou formou zadne zvlastni specifikum...

Bubulka
31.10.2021 4 z 5

O když je kniha určena zcela jiné cílové skupině, musím říct že se mi líbila. Vadil mi jen otevřený konec.

woita
28.10.2021 3 z 5

Konceptuálně zaměřené na mladší čtenáře, ale i dospělé publikům si v tom najde svoje. Když pominu lehké zjednodušení je kniha skvělá. Dospělec může trpět místy nad útrapami mladých hrdinů, nelogičností některých scén a absenci většího technického zasazení, ale jinak musím hodnotit kladně Goutův smysl pro spletitost zápletky, která by si nezadala s konspiračními romány. Kniha varuje před přílišným optimismem a zároveň brojí proti radikalismu, který Kiran provolává (přesto nemohu jeho myšlence upřít jistou krásu pro řešení některých problémů dneška). Kniha krom toho vyniká zajímavým designovým zpracováním - přebal příjemný na ohmat, kvalitní papír a hlavně grafická úprava spojena s řadou technických kreseb. (PS: všiml si ještě někdo, že dívka na fotografiích, která má reprezentovat Vlčici, čínskou hackerku, má europoidní zjev :-)

Aprilek
18.12.2020 5 z 5

Fajna kniha, už se těším na pokračování.

Ofi
12.03.2020

Podle mě kniha není určena jen pro počítačové nadšence. Mě se moc líbila ale trošku mě zklamal ten otevřený konec. Doufám, že budou další díly.

Dorry
05.02.2020 3 z 5

Ale jako joooo, až mému synovi bude 13 a bude se zajímat o podobné věci, myslím, že ho bude bavit. Já jsem na to moc stará, moc holka a málo pocítačově znalá..

terinkha
02.01.2020 4 z 5

Jestli má tahle kniha pomoct tomu, aby se děcka víc zajímala o technologie a zdokonalovaly se v jakémkoliv oboru, tak říkám téhle knize ano. Nejsem původní cílová skupina, ale kniha se mi i tak líbila, provázání naprosto odlišných světů třech hlavních hrdinů, jejich nasazení a inteligence.
85 %, ráda si přečtu i další díl ;-)

Jirulka
24.09.2019 4 z 5

I přes spoustu slovíček, kterým jsem nerozuměla se mi to líbilo. A chci už další díl

shemin
05.09.2019 3 z 5

Kniha je rozhodně čtivá a s krásnou grafikou. Jenom těch géniů tam bylo nějak moc, vůbec nic nebyl problém, všechno procházelo a celkově to bylo dost zrychlený. Chybělo mi tam něco hlubšího, knihu jsem přečetla za 2 dny a působila na mě jako let tryskáčem.

jaroiva
19.08.2019 2 z 5

Hodnocení provádím zpravidla až po přečtení celé knihy (pokud ji vůbec dočtu)...
Takže u mě spíš vedou povedené konce než povedené začátky.

Začátek se mi tady zdál dobrý, s ohledem na to, že je to pro děti, tak mi tam nevadí ani ta naivita a jednoduchost, líbí se mi to i graficky... Mělo to spád a bavila mě zápletka Hry.
Postupně však už pro mě přestalo být zajímavé, jak byl jeden hrdina geniálnější než druhý, geniální hackeři, kteří dokážou rozkódovat snad i RSA šifru na papíře!!!

Občas mě trochu udeřil do oka překlad nebo špatná korektura... Teorie her je přeložena několikrát jako teorie hry. Háčkovací software asi měl být hackovací... :)
To bych ale ještě i odpustila a pořád bych viděla knihu tak na hodnocení okolo 70%
Pak ale přišla poslední část, kdy mě na posledních asi 10 stránkách knížka stihla totálně znechutit, nelíbí se mi takhle překotně rychle skončit knihu, jen proto, aby bylo jasné, že bude následovat nějaký druhý díl.
Z trilogie si možná přečtu poslední díl, abych se vyhnula dalšímu otevřenému konci v druhém díle.
Ale asi mi bude stačit přečíst si jen anotace u "Podfuku" i "Revoluce"

Svica
24.07.2019 5 z 5

Už aby byl další díl. Kniha má výborný nápad, rychle a srozumitelně se čte a celkově je zajímavá.

asodomkova
07.07.2019 5 z 5

Tato kniha mě opravdu nadchla. Zajímavý nápad a i úžasné provedení. Hlavní postavy byly sympatické.
Strašně moc se mi líbilo celkové grafické zpravování knihy, které tomu všemu právě dodalo tu třešničku na dortu.
Knihu jsem si opravdu oblíbila a doufám, že se brzy dočkáme překladu druhého dílu.

sakyvanity
07.05.2019 3 z 5

Kniha je sice nádherně graficky zpracovaná, ale obsah už tolik nezaujal. Hlavní postavy byly sympatické, ale bohužel děj celkem předvídatelný. Podobná témata se objevila v mnoha knihách a byla zpracovaná lépe (Warcross, Need,..) - tyto knihy samozřejmě nelze úplně porovnávat, každá se věnovala něčemu trochu jinému, ale základní prvky mají velmi podobné.
Za mě průměr, ale bude to asi i tím, že jsem starší než cílová skupina. Knihu bych si již znovu nepřečetla, ale do druhého dílu se pustím, pokud u nás vyjde.

DiLay
24.04.2019 3 z 5

Kniha se mi moc líbila a příběh byl opravdu zajímavý. Musela jsem se smát, když autor rozepsal kód programu (nejspíš ) na 3 stránky a já neměla ani páru. Vizuál byl krásný. Konec příběhu nebyl vlastně konec, protože jsem se dozvěděla, že bude druhý díl. Štve mě to, knihu jsem kupovala s vědomím, že je pouze jeden díl :D

Renyem88
12.02.2019 3 z 5

Celkově dobré.

Začátek vtáhl a už nepustil. Asi za za to může jednoduchý styl vyprávění, ale zase je to četba pro děti a mládež, a to už nejsem. Co se týče děje: průměr, ale konec docela překvapil. Jednotlivé postavy byly celkem sympatické. Nejvíce Rex a Vlčice. No a hlavně mám plno otázek. Ten konec byl vážně uťatý. Snad vyjde druhý díl, co nejdřív.
Jednu hvězdičku přidávám za krásné grafické zpracování :)
PS: Musím dodat, že po nějaké době si z knihy nepamatuji skoro nic. Takže musím snížit hodnocení.

Marekh
03.12.2018 4 z 5

Tuto knihu určitě ocení čtenáři, kteří mají rádi počítače a informační technologie. Na předním přebalu knihy James Patterson uvádí, že nemáme čekat, až se tato kniha stane kultovní klasikou a máme si ji přečíst hned. Je to odvážné tvrzení, že tato kniha by se měla řadit mezi budoucí klasiky. Kniha se celkově četla dobře, knihu jsem přečetl za jeden den.

Hlavní hrdinové - Rex, Tunde a Barevná vlčice, každý z jiného prostředí, se společně sejdou, aby si zahráli Hru, a pokud vyhrají, může je tato hra posunout v životě dál, jak to alespoň tvrdí její pořadatel Kiran. Líbilo se mi, že se z těchto 3 mladých lidí stali kamarádi, kteří si vzájemně pomáhali a podporovali se. Každý z nich vynikal v něčem jiném. Jedná se o 1. díl z této série a jelikož mne kniha celkově oslovila, budu zvědavý, kam se bude ubírat příběh dále, poněvadž v tomto díle nebylo všechno uzavřeno. Až vyjde 2. díl z této série, tak si knihu přečtu.

Kniha upoutala moji pozornost i po grafické stránce. Je velmi pěkně graficky zpracována. V knize nalezneme různé plánky včetně jejich popisu. U některých plánků jsem si musel vzít na pomoc lupu, abych byl schopný přečíst jednotlivá slova. Kniha mi svým grafickým zpracováním připomněla knihu ILLUMINAE.

Citáty z knihy, které mne oslovily:

Proč bych měl usilovat o něco, čeho nikdy nedosáhnu? Měl bych ten svůj cíl přilákat blíž k sobě. To je můj určující princip. Nechci lidem poskytovat prostředky, nimiž se dostanou světu blíž. Chci přinést svět blíž k nim.

Jediný způsob, jak uspět, jak doopravdy změnit svět, je dívat se na něj tak, jak to umějí jen děti. Ty ani nevědí, že nějaké konvence existují.

Každá revoluce začíná činy. Někdy si lidé neuvědomují, co je pro ně dobré, dokud se to nestane. Někdy potřebují popostrčit. Musí dojít k bodu zvratu. Do situace, která ohrozí strukturu jejich života tak zásadně, že nemají na vybranou a musí přijmout změnu.