Géniové na prahu nové medicíny – Filozofie konvenční léčby pod palbou argumentů

Géniové na prahu nové medicíny – Filozofie konvenční léčby pod palbou argumentů https://www.databazeknih.cz/img/books/16_/166594/geniove-na-prahu-nove-mediciny-filozofie-konvencni-lecby-pod-palbou-argumentu-166594.jpg 5 7 3

V této zajímavé knižní novince se dozvíte, že alternativní či nekonvenční metody léčby nezajímají pouze prosté lidi či babky kořenářky, ale prosazují je třeba i nositel Nobelovy ceny, slavná biochemička, zubař přezdívaný „Darwinem výživy“, lékař specializující se na působení neurotoxinů, či dokonce slavný japonský chirurg. Pochopíte, co má zázračná směs tvarohu a lněného oleje společného se vznikem nového života. Zjistíte, co se do životního prostředí dostává přes komíny spaloven krematorií, které mikroorganismy ovlivňují stravovací návyky svého hostitele, co dokáží listy koriandru ve spojení s řasou chlorelou, proč je rozumné nelovit (a hlavně nejíst) žraloky, a to ani ze supermarketů, že příčinou násilné povahy nemusí být špatné vychování a těžká sociální situace v dětství, ale třeba i vysoká hladina manganu v nervové soustavě, zatímco příčinou nespavosti může být vyšší hladina rtuti v mozku, a mnoho dalších zajímavých informací, které ovlivňují náš každodenní život.... celý text

Žánr:
Literatura naučná , Zdraví

Vydáno: , Anag
více info...

Přidat komentář
Petanee
Petanee
29.10.2019

Náš současný systém konvenční medicíny nás nutí si položit otázku "jak by mohla medicína budoucnosti vypadat"?. Součaný až nábožensky pěstěný kult o jedině onom správném pohledu na věc (léčby symptomů) nedává moc možností na život alternativ (léčby příčin)...

Elsinor024
Elsinor024
02.04.2019 5 z 5

"Není možné, aby existovaly létající stroje těžší než vzduch," prohlásil sedm let před bratry Wrightovými jeden z nejvýznamnějších fyziků všech dob Lord William Thompson Kelvin, po kterém nám zůstala jednotka teploty.
"Cestovat železnicí velkou rychlostí je nemožné, neboť pasažéři by se zadusili," prohlásil další známý vědec a astronom své doby profesor D. Lardner.

Kolik takových podobných vět se bude citovat v budoucnosti, až se naší medicíně podaří překonat samu sebe. V současnosti velikáni z pole alternativní medicíny vůbec nejsou bráni vážně a ani nezáleží na tom, jak moc vědecké jsou jejich metody. Stačí, že se odlišují od hlavního proudu. Všeobecně panuje názor, že uznané jako účinné je pouze to, co je otištěno v recenzovaných vědeckých časopisech. A tam žádné odchylky netrpí. Dost se o tom nahovořil Dr. Colin Campbell ve své skvělé Čínské studii, knize roku v USA. Tam se člověk dočte tolik informací o různých lobby z oblasti farmacie, masného a mléčného průmyslu, že mu to stačí na skepsi do konce života.
V této knize jsou shrnuty zkušenosti a poznatky Linuse Paulinga, Johanny Budwig, Normana Walkera a dalších méně i více významných vědců s odvahou se trochu vzdálit od pohodlně vyšlapané cesty.
Mám kamaráda, který se metodou výše zmíněného N. Walkera uzdravil z nemoci, kdy ho lékaři poslali domů, že už pro něj nemůžou víc udělat, aby se rozloučil s rodinou. Vážil sotva padesát kilo. Dnes je zdravý jako řípa, běhá půlmaratony a tuto metodu už deset let s úspěchem dodržuje.

V červenci roku 2000 v největším a respektovaném lékařském časopisu na světě JAMA píše doktorka Starfield, kolik set tisíc lidí ročně umírá na potíže způsobené léčbou. Nejvíc na vedlejší účinky léků, na infekce získané v nemocnicích, jiné chyby a omyly v nemocnicích, na zbytečné chirurgické zákroky.
Tím nechci říct, že medicína obecně je špatná. Jen se postupem doby stala příliš arogantní a zdá se jí, že má patent na rozum, ztratila pokoru.
Důležité je nenechat se oslnit aureolou bílého pláště a zachovat si vlastní zdravý rozum.


mariannnka
mariannnka
02.05.2014 5 z 5

Výborná kniha!

Štítky knihy

alternativní medicína očkování

Autorovy další knížky

Karel Machala
česká, 1967
2008  84%Kvašená zelenina pro zdraví a vitalitu
2016  89%Kdo jsme a odkud přicházíme
2013  91%Géniové na prahu nové medicíny – Filozofie konvenční léčby pod palbou argumentů

Kniha Géniové na prahu nové medicíny – Filozofie konvenční léčby pod palbou argumentů je v

Přečtených9x
Doporučených1x
Knihotéce2x
Chystám se číst2x
Chci si koupit4x