Genetika pro gymnázia

Genetika pro gymnázia https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/46202/genetika-pro-gymnazia-46202.jpg 4 12 2

Nejen ti, kteří budou studovat na přírodovědeckých nebo lékařských fakultách, ale všichni vzdělaní středoškoláci se budou stále častěji setkávat s pojmy z genetiky. V souladu s tímto dynamicky se rozvíjejícím vědním oborem je aktuálně zpracována i tato učebnice. Výklad učiva daného učebními osnovami autor rozdělil do tří oddílů s názvy Rozmnožování a dědičnost, Klasická genetika a Molekulární genetika. Text je psán srozumitelně a je doplněn mnoha obrázky a schématy.... celý text

Přidat komentář

andyjak
31.01.2017 4 z 5

Celou jsem ji (zatím) nečetla, ale je to super učebnice pro rozšíření gymnaziálních znalostí o genetice. Místy mi přišlo, že je k pochopení textu třeba určité povědomí o popisované problematice, proto to asi není pro úplné 'genetické začátečníky'.

R.E.M.
09.11.2016 4 z 5

Učebnice je přívětivě členěná, doplněná obrázky, tabulkami, napsaná velmi srozumitelně. Na škodu věci je velmi malá velikost písma u některých tabulek a popisků obrázků.

Autorovi bych vytkla jen jednoznačné a absolutní tvrzení o bezpečnosti geneticky modifikovaných plodin, přestože ještě nebyla (a z hlediska nutného času pro relevantní dlouholetý výzkum ani nemohla být) prokázána stoprocentní bezpečnost těchto rostlin. Navíc existují studie a experimenty, které prokázaly určité problematické jevy, související s GMO.