Temné dědictví

Temné dědictví https://www.databazeknih.cz/img/books/94_/94646/bmid_temne-dedictvi-BrP-94646.jpg 4 11 4

Genetic Thriller série

1. díl >

Další z řady sci-fi románů odehrávající se na okraji dnešního antropologického vědeckého světa vypráví příběh manželského páru, který vychovává šimpanze bonobo. Umber, hlavní hrdinka knihy, je šimpanzí slečna, která umí číst, zná znakovou řeč, ráda se pěkně obléká. Až jeden kolega upozorní Jima, který se Umber ujal a vzal ji do své rodiny, že není normální, aby byla opice tak inteligentní. Kolem celé rodiny se začínají stahovat mračna v okamžiku, kdy farmaceutická společnost, která šimpanzí holčičku do rodiny umístila, chce Umber získat zpět.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Sci-fi

Vydáno: , Baronet
Originální název:

Dark Inheritance , 2001


více info...

Přidat komentář

petr_
17.12.2021 4 z 5

Je to vlastně kniha o tom, jak vyhánět džina z láhve a o tom, že i sebedokonalejší systém musí někdy selhat a jaké to může mít důsledky. Bohužel, současné dějiny, jsou plny takovýchto událostí, a druh Homo sapiens může být rád, že je ještě stále na povrchu této země.

ludek.n
12.07.2020 4 z 5

Manželé Gearovi - on vystudovaný antropolog, ona bývalá úspěšná historička a archeoložka - namíchali v Temném dědictví jiskřivý koktejl napětí, akce, emocí a dobrodružství, na okraj sklenice vetkli přiměřenou dávku odborného poučení a celé to nakonec dozdobili lehkým nádechem fantastična. Byť dějová linka neoslňuje haldou šokujících zvratů, je úžasné jak Gearovi pracují s dynamikou příběhu a umě ho vedou k finálnímu rozuzlení. Čtenář se ani chvíli nenudí. Struktura románu je přehledná a košatá současně. Linie jednotlivých postav se rozbíhají, kříží a spojují v dokonalé harmonii a s vytříbeným citem pro dramatično. Charaktery aktérů jsou vycizelovány zkušenou rukou mistrů psychologie a dovolují čtenáři se ztotožnit s každým jedním z nich. Příběh Jima Duttona, jeho dcery Brettany, Valerie Radinové a především šimpanzice Umber má všechno to, co má dobré vyprávění mít, takže mu odpustíte i jistou míru přehánění a užijete si ho bez jakýchkoli rozpaků.


jarin58
18.05.2016 5 z 5

Tak jako předešlou knihu i Temné dědictví jsem přečetl na jeden zátah,opět skvělá.Konec velice napínavý.

dexeded
16.06.2015 4 z 5

Začátek trochu zdlouhavější ale konec super, napínavej.

Autoři knihy

Kathleen O'Neil Gear
americká, 1954
W. Michael Gear
americká, 1955

Kniha Temné dědictví je v

Přečtených14x
Knihotéce28x
Chystám se číst4x
Chci si koupit2x
dalších seznamech1x