Generace velkého třesku

Generace velkého třesku https://www.databazeknih.cz/img/books/33_/335587/bmid_doctor-who-generace-velkeho-tresku-XLI-335587.jpg 3 84 25

Doctor Who série

< 6. díl >

Kroniky Půvabu série

2. díl

„Jsem archeoložka. Ale asi jiná než jste očekávali.“ Vánoce 2015, Sydney, Nový Jižní Wales, Austrálie. Dokážete si představit, jak všechny překvapí, když se v sydneyské zátoce otevře časový portál. A taky si dokážete představit, jak je vyvede z míry, když vedle Harbour Bridge dosedne ohromná pyramida, která nevhodně zaclání Port Jackson, a navíc vyzařuje čirou energii. Dokážete si představit úlek v jejich tvářích, když sem dorazí gangster Cyrrus Guča, profesor Jaanson a mimozemská nájemná vražedkyně Kik Zabiják, aby zářící pyramidu obsadili. A nakonec si asi dokážete představit, jak všechny vyděsí, když jim těsně v patách dorazí skupina podvodníků chystajících se provést svůj zatím nejodvážnější husarský kousek. Tenhle gang sestává z Dlouhonožky (sexy komika), Psohlavce (který má na starosti bezpečnost a palebnou sílu), Mrněte (starajícího se o logistiku), Lopaty (hlavní archeoložky a historičky) a Felčara (jehož povinností je uchránit vesmír před explozí, vedle níž velký třesk vypadá jako provlhlá rachejtle). A když někdo omylem probudí Prastary vesmíru – což podle Felčara nebylo úplně moudré ani rozumné –, věci začnou rázem vypadat velmi komplikovaně.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Sci-fi

Vydáno: , Jota
Originální název:

Doctor Who: Big Bang Generation , 2015


více info...

Přidat komentář

Aivinka
29.12.2023 3 z 5

Nevím, jestli jsem vypadla z loru Doctor Who, nebo byla tahle kniha prostě jen špatná. Některé dialogy byly prostě hloupé a nemyslím si, že by je Doktor někdy vypustil z pusy. Postavy nic moc, ani jedna mi nepřišla sympatická. Četlo se to rychle, ale za mě zklamání.

Atlantis
09.02.2023 2 z 5

Tak parádní rozjezd to mělo! Vtipné dialogy, hromada pomrknutí i na klasického Doctora Who, spousta šílených nápadů. Ale pak se přesuneme na Zemi a jako bychom hodili ruční brzdu. Hromada vaty, keců, trapnosti. A znova. A ještě víc. No a závěr ani raději nezmiňovat. Kde jsou ty kvalitní tituly o Doctorovi? Vždyť jich jsou desítky, nemohlo by se něco dostat k nám?


Laféeverte
06.12.2022 3 z 5

Tohle dobrodružství mě moc neoslovilo. Seznámení s postavami trvalo, po čase se to rozjelo a bylo to docela čtivé, ale pak přišel podivný závěr typu "deus ex machina". To pro mě tu příjemnou čast děje v podstatě zazdilo. Jako určité osvěžení vnímám to, že se autor snažil posunout do popředí i jiné postavy, jelikož hybatelem děje je tu úplně někdo jiný než Doktor sám.

madem
30.07.2022 4 z 5

První čtený doktor Who a nenadchl mě. Zcela nové postavy, než jsem si zvykla, kniha skončila.

gambinka87
25.07.2022 3 z 5

Průměrná kniha s doktorem, ostatní postavy si ze seriálu již nepamatuji, pokud tam byly. První třetina byla dost chaotická, jakmile děj dostal kompaktnější ráz, četla se kniha lépe, ale stejně pro mě byla často nelogická.

Monyel
20.07.2021 3 z 5

Prvních pár kapitol bylo celkem chaotických, hodně postav a názvů, vč. zmatečného přeskakování časem. Z toho důvodu mi trvalo opravdu dlouho se začíst. Přibližně od šesté kapitoly začal děj odsýpat. Doufala jsem, že onou archeoložkou bude River Song, na kterou jsem se těšila. Místo ní se v knize objevila doktorova starší společnice Bernice, kterou jsem z audia neznala.

Jelikož jsem velkým fanouškem seriálu, kniha se mi i přes jistou chaotičnost líbila. Děj knihy byl napínavý a vtipný. Pro čtenáře, kteří seriál neviděli, to nejspíš moc čtivé nebude. 3.5 *

Šajler
08.01.2021 3 z 5

No zatím mě tato knížka ze série DW bavila nejméně. Měla jsem problém se pořádně vžít do děje, což se mi u knih DW ještě nestalo. Děj na mě totiž působil docela chaoticky, občas jsem se nechytala.

Israha
28.04.2020 3 z 5

Tato doktorovská kniha mi velmi sedla do noty různorodostí prostředí, ve kterých se odehrává, množstvím easter eggů, břitkými dialogy a správně suchým humorem. Čtení mě bavilo, ale po zaklapnutí vazby za poslední přečtenou stránkou jsem si uvědomil, že dějový oblouk o snaze zabránit časovým paradoxům a poté je napravit, je vlastně velmi banální a mnohokrát viděný. A jakožto součást trilogie Kroniky Půvabu sice funguje lépe než kniha předešlá (protože zde má aspoň Půvab nezastupitelný vliv na rozvoj příběhu), ale jde spíše o samostatnou publikaci než něco, co by na Královskou krev úzce navazovalo. Jako neříkám, bavilo mě to...ale Silueta a Roj hrůzy jsou pořád lepší, proto hodnotím jen "průměrnými" třemi hvězdami.

Lukyn.Smile
11.09.2019 1 z 5

Druhá kniha kroniky půvabu o proti té první působila více jako kniha, ale do universa Doctora Who mi vůbec nezapadala. Napočítal jsem celkem 8 postav a žádná z nich nebyla nějak rozvětvená a nebo alespoň nevím zajímavá. Dále mi přišel velice rušivý pokus autora o humor, ve stylu D. Adamse, při popisu nových míst, nebo postav. Nemělo to žádnou přidanou hodnotu, když postavy byly naprosto nezajímavé.
Chyběly mi dialogy s Doktorem a ani příběh mě nebavil a tak jsem se od půlky knihy jen nudil.

P1tr
25.01.2019 4 z 5

Poměrně zamotané a občas překombinované vyprávění chvílemi dělá příběh zbytečně komplikovanějším, než ve skutečnosti je, ovšem i to často patřilo k esenci některých epizod seriálu pod vedením Stevena Moffata a právě tuto éru kniha připomíná nejvíce. Ostatní knihy na mě zatím působily opravdu jako literatura, zatímco Generace velkého třesku mi velmi silně připomínala samotný seriál, v čemž tkví její kouzlo. Příběh má náboj, zajímavé postavy, velký spád a rozmanitost a jde v něm opravdu o hodně. Narozdíl od první části Půvabové trilogie je tento díl příběhově hravý, originální a dává naplno na obdiv své sci-fi kořeny. Zamrzí tedy pouze občasná zmatečnost, která nutí číst opakovaně věty, či se dokonce vracet o pár stran zpět pro ujištění a také nekonzistentnost popisu samotnéhu Půvabu, který zde má odlišné efekty a účel, než minule, což nevím, zda je záměr, či mé nepochopení. To předpokládám rozsekne završení trilogie. Nicméně kromě toho jde o vtahující, napínavé vyprávění, ve kterém se Doctor chová jako Doctor a to je nejdůležitější.

TimeLord
27.08.2018 5 z 5

Nepridám sa k väčšine, a poviem, že som si tú knihu dosť užil. Áno, bola napísaná takým iným štýlom, ale čítať sa v pohode dala. Prečítal som ju za chvíľu, a nebol som sklamaný.

Paja11.11
26.07.2018 1 z 5

Tahle kniha byla nejhorší ze série. Nemohla jsem se dostat do děje. Děj mi totiž přišel zmatený, nezáživný a dost jsem se v něm ztrácela. Když už mě začala kniha bavit, tak jen na chvíli. Pro mě je tahle kniha veliké zklamání

Carol-ComT
07.05.2018 1 z 5

Pro mě a jistě i jiné tohle je asi nejslabší kniha s prostředí Doctor Who. Děj se zvláštně vlekl, nepochopila jsem ho, postavy nezáživné a knihu jsem ani nedočetla. Vskutku jsem zklamaná.

DennyYukiko
01.03.2018 2 z 5

V ději jsem se hrozně ztrácela, bylo to strašně chaotické, příběh byl utahaný, a ani styl psaní mi vůbec nesedl. Postavy mě nabavili, žádná velká akce se nekonala, takže jsem ani neměla šanci pořádně se do příběhu začíst.

lampernaqui
09.10.2017 2 z 5

Příběhově mi kniha nevadila. Snad jen, že v rámci "udělejme vtip za každou cenu" natáhli příběh na trojnásobnou délku než by mu slušelo. Zas až tolik se toho v knížce nestalo. Jenže autor se snažil do každé věty protlačit spoustu svého "humoru" a předehnat Adamse či Pratchetta. To se mu nepodařilo, nebojte. Ale zase abych řekl pravdu, není to horší než první česky vydaná kniha o Doktorovi, protože planetu klaunů netrumfne v blbosti opravdu nic :)

Lulinec
17.09.2017 1 z 5

Pro mě zatím nejhorší knižní příběh Doktora. Příběh sám o sobě není z nejlepších, hlavně mi ale vadil styl, jakým je kniha napsaná.

moore.allonsy
06.09.2017 1 z 5

Miluju fantastické příběhy Doktora, TARDIS, ... ale tohle byl propadák. Postavy ze seriálu nebyly pro mě dostatečně dobře ztvárněny a podoby se mi hledaly těžko. Nedoporučuji.

MichalHoráček
24.08.2017 4 z 5

Nejvíce zamotaný knižní příběh s Doctorem co jsem zatím čet. Naštěstí už zbývá jen poslední díl, snad bude nejlepší. Občas jsem se v ději docela ztrácel a ani nevěděl o čem vlastně čtu. Ale líbil se mi víc, než první díl série.

haaabi
21.07.2017 2 z 5

Ufff... no.... dočetla jsem to. Ale ještě v půlce jsem si říkala, že to snad vzdám. Opravdu to bylo velmi chaotické a trochu orientovat jsem se začala až v té druhé půlce. Nebavilo mě to, na čtení jsem se musela urputně soustředit, abych se v tom vyznala (ach můj špatný mozek) a chvílemi jsem si myslela, že to bude první kniha v životě, kterou nedočtu. A to jinak Doktora žeru!
(Ale uznávám, že jako seriálová epizoda by to nemuselo být tak tak hrozné, nesedl mi vůbec autorův styl psaní).

frantisek6180
13.07.2017 3 z 5

Za mě zatím nejméně poutavé čtivo ze světa Doktora, děj chaotický a zápletka nezaujala. Snad se další díl vyvede lépe.

Štítky knihy

Doctor Who

Autorovy knížky

Gary Russell
britská, 1963
2017  69%Generace velkého třesku

Kniha Generace velkého třesku je v

Právě čtených2x
Přečtených106x
Čtenářské výzvě18x
Doporučených2x
Knihotéce121x
Chystám se číst32x
Chci si koupit16x